Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis

+5369

 
  • 2

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 926 skatījumi

Par Flash Mobu

Izklaide un mūzika » Mūzika

Kādus četrus gadus atpakaļ Rīgas Centrālajā tirgū bija sarīkots Flash Mobs ar dziesmu "Rīga Dimd"
https://vimeo.com/84567202
biju pārliecināts ka tā ir mūsu pašmāju oriģinālā ideja
Pēdēja mēneša laikā bieži youtube esmu saticis , Krievijā un Ukrainā izveidotos pakaļdarinājumus, (flašmobi tādā pašā stilā sarīkoti , tikai dzelzceļa stacijās) maksimāli gadu atpakaļ
https://www.youtube.com/watch?v=Ch34Kr7nN7Y&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=v_EfN4cnRko
https://www.youtube.com/watch?v=WdmytzKqpwU
Un tagad aizdomājos, mūsu flash mobs (sarīkotais 4 gadus atpakaļ )arī ir kādam pakaļ darinājums? Ja tā tas ir tad, kāds zin kur tad pats Flash Moba oriģināls(tādā stilā)?

Pirms 6 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Laikam nāksies apbēdināt , jo šī ideja jau sen pirms mums radusies kaut kur citur pasaulē un ir redzēti daudz un dāžādi šādi ieraksti, gan lielveikalos, gan pilsētu laukumos.Arī kā pārsteigumi no puiša jaunajai sievai vai līgavai u.t.l.

pirms 6 gadiem  

Jānis, pirms 6 gadiem :

Es laikam nekorekti jautājumu uzdevu))) To ka Flash Mobus rīko pa visu pasauli jau vairāk kā desmit gadus es zinu! Es runāju par ideju ar koru dziedāšanu tādā stilā kā Rīgas centrālajā tirgū))

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Cik man ir zināms, pirmo flash mobu 2003. gadā Ņujorkā noorganizēja Harper's žurnāla galvenais redaktors Bils Vosiks. Tā ka nekas jauns tas nav, un ļoti iespējams, ka tādi tika organizēti vēl pirms 2003. gada, tikai pasākumam vēl nebija izdomāts nosaukums. Latviešiem patīk visur izrādīt savus korus un pasniegt to, kā kaut ko ārkārtīgi ģeniālu. Latvijā tautas koru tradīcija lielā mērā ir saglabājusies tikai pateicoties PSRS okupācijai un Latvijas sliktajai ekonomiskajai situācijai pēc Latvijas otreizējās neatkarības atjaunošanas. Padomju laikā tas bija praktiski vienīgais protesta veids pret Padomju okupāciju. Pēc neatkarības atjaunošanas latvieši vienkārši neko citu nevar atļauties. Attīstītajās valstīs koru tradīcijas sen ir pārgājušas profesionālā līmenī, kur dalībnieki ir profesionāli mūziķi un par dziedāšanu saņem atalgojumu vai atgriezušies pie koru vēsturiskās nozīmes - baznīcu korim.

pirms 6 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 6 gadiem :

Aivi, nevarēšu piekrist. Latvijas koros ir ļoti daudz profesionālu mūziķu.Latvijas labākie profesionālie kori – Valsts akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Radio koris, kamerkoris Ave Sol utt. Koru tradīcījas Latvijā ir senas un arī dziedātāji mums ir lieliski / mūsu operdziedātāji /Par mūsu mūziķiem, dziedātājiem un māksliniekiem mūs var pamatoti apskaust
Piekrītu ,ka okupācijas gados vienīgais ,kas var +/- netraucēti attīstīties ir māksla, jo to var saprast dažādi un ne katrs ;)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.