Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aigars lass

+10

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1646 skatījumi

sveicinati.man ir tads jautajums.es esu uz slimibas lapas jau menesi.es aizeju uz darbu,kura stradaju oficiali un mana vieta ir pienemts cit

Ziņas un jaunumi » Žurnālistika

sveicinati.man ir tads jautajums.es esu uz slimibas lapas jau menesi.es aizeju uz darbu,kura stradaju oficiali un mana vieta ir pienemts cits cilveks.un no darba deveja saprotu ka esu zaudejis darbu.bet neesu uzrakstijis atlugumu,bet vai man vaidzetu to rakstit?ka man rikoties?
PALDIES

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, saskaņā ar Darba likumu, darba attiecības nav iespējams pārtraukt mutiski, darbinieka slimības vai atvaļinājuma laikā vai neinformējot par to likumā noteiktajā termiņā (vismaz 1 mēnesi iepriekš). Tas nozīmē to, ka arī pēc uzteikuma saņemšanas no darba devēja, Jums ir tiesības strādāt vēl 1 mēnesi ar esošo darba algu. Atlūgumu noteikti nerakstiet un paziņojiet darba devējam, ka tā kā neesat saņēmis rakstisku uzteikumu ar pamatojumu, tad uzskatāt, ka Jūsu darba attiecības nav pārtrauktas un regulāri ierodieties darbā, lai neradītu situāciju, kad darba attiecības ar Jums var pārtraukt neierašanās darbā dēļ. Darba devējs ir tiesīgs pieņemt darbiniekus uz pilnu slodzi vai pusslodzi vai uz atvaļinājuma laiku vai laiku, kamēr kāds darbinieks slimo, bet darbiniekam ierodoties darba vietā, viņa vieta ir jāatbrīvo vai jāpiedāvā līdzvērtīgs amats ar ne mazāku darba algu kā iepriekšējā amatā. Neskaidrību gadījumā sazinieties ar Valsts Darba inspekcijas juristu!

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Atbilde uz Jūsu uzdoto jautājumu ir sniegta arī Labklājības ministrijas mājaslapā: http://www.lm.gov.lv/text/125

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja gribi kasīties - dari kā te citi raksta. Bet ja esi ar mieru darbu mainīt, tad iesaku mierīgā ceļā sarunāt ar darba devēju ka viņš Tev izmaksā kompensāciju 1, 2 vai 3 algu apmērā un slēdzat abpusēju vienošanos par darba attiecību izbeigšanu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Vēlreiz izcelšu, pats neraksti atlūgumu!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.