Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1646 skatījumi

Pastāstiet lūdzu par biodīzeļdegvielu.

Vide » Alternatīvā enerģija

Gribētu uzzināt gan pašu ražošanas procesu, gan priekšrocības vai mīnusus biodīzeļa lietošanā.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Rihards Kluss

+2567

 
Biodiizeli(BD) Latvijaa vispareizaak shobriid butu razhot no rapsha, ieguustot rapsha ellju un attieciigi to kjiimisku reakciju rezultaataa paartaisiit par biodiizeli. BD razhoshanas attiistiibai ir vairaakas paaudzes, var razhot no piemeram cukurniedreem, cukurbieteem, rapsha utt. Jaunaakaas paaudzes razhoshana pieljauj razhoshanu arii piemeeram no kaarkliem un tamliidziigaam lietaam. Kopumaa BD ir nedaudz liesaaks(neeljojas dzineejs tik labi+turbiinai minimaalas probleemas ilgstoshi lietojot BD) par parasto D un agresiivaaks pret gumijas detaljaam. Jautaajums par labumu ekologjijaji ir stiepjams jeedziens, jo tik un taa notiek sadegshanas process radot attieciigaas gaazes, tikai BD sadegshanas procesaaa nav tik daudz kaitiigu piedevu kaa fosilajaa degvielaa. Es rakstiiju Zinaatniski Peetniecisko darbu par sho tematu, tadelj esmu izmalies cauri ljoti lielam informaacijas apjomam par biodiizeli.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Labums no biodīzeļa ir valsts ekonomikai (nav visas olas vienā grozā) un tā ražotājiem. Pārējiem vai nu nekāda starpība, vai sliktāk - jauda mazāka, var būt neveselīgas sekas dzinējam, bet nav tā, ka TOČNA SABEIDZ DZINĒJUS!!! Tā starpība no parastā dīzeļa attiecībā uz dzinēju ir ļoti minimāla.
Ražo no eļļas. No vecas Makdonalda frī kartupeļu eļļas var ražot. No aļģēm var ražot (pareizāk, aļģes ražo).
Biodīzels no izpūtēja dod "pankūku" smaržu.
Pāriešana tikai uz biodīzeli ir utopija, jo ASV pabarošanai ar biodīzeli tādā vairumā būtu jālieto ap 90% visas lauksaimniecībā derīgās zemes. Līdz ar to celtos cena pārtikas precēm.
Palasi jel wikipēdiju: http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiesel

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Biodīzeli iegūst pāresterificējot augu eļļas(rapšu, palmu utt). Eļļas ir nepiesātināto taukskābju un glicerīna esteri, bet biodīzelī ir taukskābju un metanola esteri.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.