Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

vībotnis

+1128

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3550 skatījumi

kā tecina kļavu sulas?

Vide » Zaļais dzīvesveids

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
pats noziimiigaakais,kas nav mineets iepriekshuzraadiitajaas lapaas ir tas,ka kljavaam sulu tecina laikaa,kad spiid sauliite un zeme veel sasalusi,beerziem zemei jaabuut valjaa,tikai tad notiek cirkulaacija.kljava vajag speeciiga,nezinu kaa ar 100l bet nu paaris spainjus var iztrecinaat.dabu vajadzeetu cieniit un obligaati urbumu aiztapot.kokos kuri mezhmalaa agraak tecees sula,biezoknii veelaak.taadaa veidaa var paildzinaat procesu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Lorija Trepcova

+244

 
Vislabāk sulu tecināt no lieliem,tā teikt "pieaugušiem"kokiem,taču arī ne no pārāk veciem(tajos jau maz sulas).Nozīmīgi ir lai koks augtu saulainā vietā,jo tad labāk tek sula,ēnainās vietās sulas ir maz un tā sāk tecē daudz vēlāk nekā saulē augošiem kokiem.
Koka stumbrā,apmēram 1m augstumā no zemes ir jāizurbj caurumiņs,apm,2 cm diametrā. kādus 5 cm zemāk ir jāiestiprina neliela renīte,pa kuru suliņa tecēs traukā.Var arī iestiprināt apaļu caurulīti tieši izurbtajā caurumā.
Jāatceras,ka kļavu sula ir ļoti salda un to iecienījušas skudras un vēl visādi kukaiņi,tāpēc trauks,kur to tecina,būtu jāpasargā no tiem....to var izdarīt,pārsienot burku ar marli,caur kuru neviens netiks sulā!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.