Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Gandrs Balts

+514

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1812 skatījumi

Kādēļ vecāki neļauj saviem bērniem izvēlēties?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Kādēļ kristīgi vecāki neļauj bērniem izvēlēties kam un vai vispār ticēt?
Ja agrāk pret to man bija neitrāla attieksme, tad tagad esmu visnotaļ negatīvās domās par visu reliģijas lietu, jo pēdējā gada laikā esmu ar to saskāries ļoti daudz un sapratis cik akli cilvēki seko kādam neredzamam vīram debesīs kurš ir visu varens, visu spējīgs.. bet viena lieta ko viņš `kaut kā` nespēj panest ir nauda..

Es, protams, saprotu, ka cilvēkus tā ir mācījuši viņu vecāki, vecvecākus to vecāki utt., bet kādēļ viņi nevar padomāt racionāli un loģiski, izkāpt no mazā, reliģiskā burbuļa un dot iespēju saviem bērniem dzīvot brīviem no pirms 2000 gadiem radītiem likumiem. (Ak, un nesāciet man stāstīt, ka reliģija dzīvo līdzi laikam, tas kārtējo reizi norāda tikai to, ka tā ir labi atstrādāta naudas vākšanas mašīna).

Apzinos, ka visticamāk tikšu samīnusots ar dziļu riebumu (kas jums par nelaimi mani neuztrauc) un, ka šī nav gluži īstā vieta kur cepties,bet tas jau man līdz brošai! ;) Neņemiet ļaunā.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Tāpēc, ka reliģijā esošās normas ilgu laiku nodrošinājušas zināmu stabilitāti sabiedrībā (iekšēji, ne ārēji) un devušas entajām paaudzēm drošības sajūtu. Šī drošības sajūta ir tas, ko vecāki cenšas nodot tālāk saviem bērniem.
2. Otrs iemesls ir, ka cilvēkam ir ļoti grūti domāt ārpus kastes, ar jaunām paaudzēm šī kaste palielinās, bet vienalga būs daudzi, kas atteiksies domāt paši.
3. Trešais ir psiholoģisks atbalsts, motivācijas atrašana grūtā brīdī - cilvēka psihe nav nekāda spēcīgā, kaut kādi atbalsta punkti , sistēma vajadzīga. Vai tā ir ģimene, psihologu institūcija, baznīca.
4. Nevajag padomāt, ka par katru cenu gribu noliegt reliģiju, bet tas, ka ļoti daudzi reliģijā pie varas bijuši cilvēki ir sajutuši, kas ir vara un izmantojuši to grandiozi savtīgos nolūkos gan ir un paliek mans uzskats. Viņu pirms gadsimtiem radītās varas noturēšanas metodes daļēji darbojas vēl šodien.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ticība jau neko sliktu nemāca.Tikai ir daudz sektu un arī no vadošajām ticībām,kur viss tiek uztverts un darīts saasināti uzspīlēti,un aiziet galējībās.
Un kāpēc gan neiet kopā ar naudu un mantu.Kur tad tas rakstīts?Ir daudz ticīgie kas ir naudīgi uzņēmēji,kuri tic,bet kuri dzīvo normālu dzīvi.

pirms 14 gadiem  

Gandrs Balts, pirms 14 gadiem :

Nerunāju par veiksmīgajiem uzņēmējiem, bet gan pašu baznīcu.. Zinu, ka nemaksāt nodokļus ir patīkami, bet nuu..

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Archy

0

 
http://izglitiba.uni-versum.lv/lv/skola/pirmsskola - šeit kristīgais bērnu dārzs Valmierā, darbojas ar Montessori metodi, kas ļauj bērniem darboties pašiem, ātrāk un kvalitatīvāk visu apgūst. 100% zinu, no pieredzes. Ir arī kristīgā skoliņa http://izglitiba.uni-versum.lv/lv/skola/sakumskola

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis P.

+2589

 
Šobrīd pusaudžiem un jauniešiem ir dota tik liela izvēles brīvība, ka viens otrs beidz savu dzīvi kā mirstošs narkomāns uz parka soliņa. Pēc gadiem 20 sapratīsi, ka senči Tev vēl tikai labu. Varbūt pat būsi pateicīgs 'aklajiem vecākiem un neredzamajam vīram'.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Kashins DaWeeD

+8293

 
Sūti tādus labi tālu... cilvēki, kam ir kaut cik stabila nervu sistēma un nav nekādi mazvērtības kompleksi, tādai "reliģijai" vispār nepievērš uzmanību, jo viņi paši prot tikt galā ar savām dzīves problēmām. Bet protams - ir daudzi mīkstmieši, kas ir tik mīksti, ka par katru cenu ticēs, ka kāds viņus sargā, palīdz un atbalsta... žēl tādus... gan dzīve tos izmācīs... ;)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.