Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

unknown (Google)

+7951

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2947 skatījumi

Kā tiek aprēķināti alimenti par bērnu šķirtā ģimenē?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

melnaisronis

+403

 
LR Ministru kabineta 01.07.2003 noteikumi Nr.348 „Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam” nosaka minimālo uzturlīdzekļu apmēru, kuru katram vecākam neatkarīgi no viņa mantas stāvokļa ir pienākums nodrošināt katram savam bērnam. Vecāka pienākums katru mēnesi nodrošināt saviem bērniem minimālos uzturlīdzekļus šādā apmērā:
- bērnam no piedzimšanas līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai – 25% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, kas šobrīd ir 180 Ls, tātad uzturlīdzekļu apmērs ir 45 Ls;
- bērnam no 7 gadu vecuma sasniegšanas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai – 30% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas, kas šobrīd ir 180 Ls, tātad uzturlīdzekļu apmērs ir 54 Ls.
Prasījuma summu tiesai varat pamatot, norādot, kādi ir bērna uzturēšanas izdevumi – ēdiens, apģērbs, mājoklis, veselības aprūpes nodrošināšana, bērna kopšana, izglītošana, audzināšana (t.sk. interešu pulciņi, izklaides), Jūsu personīgie ienākumi u.c. apstākļi, kas pam

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Nezinu, zinu tikai to, ka alimentus jāpieprasa lielākā summas apmērā kā reāli vajadzīgs, lai saņemtu sev labāko tiesneša lēmumu. Piemēram, iesaka, ja grib saņemt kādus 60 latus, jāpieprasa vismaz 90, jo tiesā galējā lēmumā parasti summu iedod mazāku.
Labi, ka man nav šādu problēmu.

pirms 14 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

Tur noteikit skatās pēc mātes un tēva ienākumiem, kredītvēstures un tādām lietām, arī īpašumiem, man tā visnotaļ patumša bilde.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.