Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1285 skatījumi

Bērni un audzināšana

Ģimene un attiecības » Ģimene

Vai tiesa, ka pirmie bērni tiek audzināti stingrāk? Esmu dzirdējusi daudzas situācijas, kur jaunākie ir izlutinātāki un pastāv lielāka visatļautība.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Valdis Līcis

+879

 
Nu psiholoģiski tas ir skiadrojams tā, ka vecāki sevi vaino kļūdās (zemapzinīgi un dažreiz pat apzināti), kuras pieļauj bērni tāpēc, negribot, ka nākamais pieļauj tās pat sāpīgās kļūdas viņi cenšās būt ne tik strikti, jo īsti nav sapratuši, kur tad tā nelaime bija, vai tieši otrādi striktāki, tā paša iemesla dēļ... Risinājuma šai problēmai nav, kas attiecas uz bērniem, taču vecāki var mācīties no gadsimtu pieredzes, ko salaiduši dibenā citi vecāki un provēt nekļūdīties, lai gan tas, manuprāt ir neiespējami... vienīgais ko var darīt, un tas noteikti palīdzēs izaugt sakarīgam indivīdam, ja arī tā sākumā nešķiet, ir runāt ar bērnu un kopīgi risināt problēmas nevis bezjēdzīgi sodīt par kaut ko, ko bērns īsti pat neapzinās. Es nesaku, ka nav jābūt sodam, bet ir jābūt informācijai... Menti tak nedrīkst sodīt Jūs bez pamatojuma pareizi? Jūs maksājat štrāfu par kaut ko nevis tāpēc, ka tu mentiem nepatīc vai dari to ko viņiem negribās. Bērnam ir jāzin savu pārkāpumu un jāsaprot to.

pirms 13 gadiem  

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Drīzāk palīdziet saprast kāpēc kaut kas ir slikti nevis nolamājiet un viss...

Valdis Līcis, pirms 13 gadiem :

Un vēl atbilde tiem, kas sajūtas tā, ka "nevajag audzināt vecākus par to kā audzināt viņu bērnus it īpaši ja pašam vēl nav (daži pat iet soli tālāk un saka, ja pats esi bērns)". Nu pirmkārt vairāk vai mazāk mēs visi vienmēr kādam būsim bērni. Otrkārt tas, kurš nevēlās padomu neuzdod jautājumus. Treškārt kritika un/vai padoms, kurš izraisa šādas emocijas liecina par to, ka trāpīts tieši 10 vai tuvu tam un tas tracina visvairāk, ja zini ka ir taisnība, bet nespēj vai negribi neko mainīt...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
es domāju, ka taisni otrādi... :o)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.