Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

dghdjghjnd

+125

 
  • 14

    Atbildes

  • 11 balsis
  • 3209 skatījumi

kā lai es panāku lai vecāki runā?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Es izdaru ko sliktu un vecāki bļauj virsū.
Ko man vajadzētu darīt lai vecāki nevis bļauj, bet izrunājas?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (14)

 
Labākā atbilde
  • 9

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Aizpildot nezināmo informāciju ar mūsu sabiedrības biežākajiem gadījumiem, tāpat ņemot vērā, ka aptuveni puse mūsu pieaugušo ir ar psihiskām problēmām, domāju sekojoši.
Tavā priekšā ir smags un ilgs darbs. Vecākiem nepieciešams psihologs, bet viņa funkciju vari pildīt arī tu pats. Kad vecākiem ir labs garīgais, tev ļoooti diplomātiski jātuvojas šai tēmai, ka viņu reakcija ir nepareiza. Vēlams, pa vienam šādas sarunas, bet var gadīties, ka strādā arī, kad ir abi kopā. Un šīs sarunas gan intensitātē, gan ilgumā nepārspīlēt. Tā pamazām jāpanāk, ka viņi ikdienā apzinās savu reakciju, līdz sāk to just arī tajos momentos. Būtībā tā ir audzināšana. Diemžēl daudziem mūsu pieaugušajiem ir milzīgi lielas pretenzijas pret kritiku un šāda pieeja var izgāzties diezgan ātri. Tādā gadījumā ātrāk jākļūst patstāvīgam un jāsāk plānot savu turpmāko dzīvi.
Otra monētas puse - neradi situācijas, kad viņiem būtu kaut neliels iemesls bļaut. Padomā katru reizi - ja esi vainīgs, atzīsti to un nepacel balsi.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Šeit ir laba palīdzība: http://www.bernutalrunis.lv/lv/bernu_tiesibas/
Piezvani, palīdzēs.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Vēl pie pirmā - neaizmirsti paslavēt (nakošajā dienā, ne uzreiz), ja vecāki reaģējuši labi. Piemēram tavu sliktu rīcību nosodījuši, bet cienīgā veidā, bez bļaušanas. Vai iedrošinājuši par to, ka citreiz izdosies.

krokijs, pirms 12 gadiem :

te būtu svarīgi tiešām atvērt acis vecākiem. kā jau ūldis minēja psihologu. vienkārši visai ģimenei vajag aiziet pie psihologa un domāju ka daudz kas mainītos ģimenē !! bet vecākus tā vienkārši uz to pierunāt nesanāktu drosi vien. tapēc pamēģini to izdarīt ar kādu viltību. precīzāk pats aizej pie psihologa un uzaicini viņu uz mājām. vecaki pa durvīm viņu arā neizmetīs un būs spiesti pieņemt viesi un jau mājās visa ģimene sarunāsities ar psihologu. tas tikai varētu būt maksas pakalpojums.

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Jānis Bāliņš

+5436

 
Nevajag darīt neko sliktu.

pirms 12 gadiem  

Ieva , pirms 12 gadiem :

tas ir stiepts jēdziens ;) Kas vienam slikts, otram-ne..

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Chuck Norris

+16706

 
lai sāktu bļaut virsū , nav pa jāizdara nekas slikts, vnk ir jāpatrāpās neīstajā vietā un laikā. cittreiz, kad izdari kaut ko sliktu, negaidi ,kad bļaus, bet aizbēdz uz šķūnīti, uzpīpē, lai viss nomierinās.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
izrunājies ar vecākiem tad, kad neesi nekādas palaidnības sastrādājis. Brīdī, kad viņi bļauj Tev virsū, nekāda mierīga runāšana neiznāks. Ir jāpagaida , kamēr nomierināsies.
Un no otras puses iesaku padomāt, kādēļ viņi bļauj Tev virsū. Bez iemesla tā vecāki nedara. Varbūt viņiem smaga diena darbā un Tu vēl sastrādā kaut ko nesmuku, nervi uzdod un vecāki nespēj nebļaut. Padomā arī par viņiem un sāc kļūt pieaugušāks! Vecāki mums tikai vieni doti!

pirms 12 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 12 gadiem :

Mūsu ikdiena tā jau stresa pilna, maz kāds pats vēl būsi pēc gadiem 30. Jaunieši reti kad saprot vecāku bļaušanu un kontroli, viņiem galvā vējš svilpo un vispār nekas cits kādu laiku, izņemot pretējo dzimumu, draugus, izklaides, neinteresē. Kur nu vēl domās par vecākiem un iedziļināsies viņu problēmās - tās taču viņus neskar.
Bet, kad paiet gadi un paši kļūst par vecākiem, tikai tad saprot, kādēļ bija tā un ne citādi... diemžēl, tad nāk pār pašu galvu pašu bērni - tādi paši, kādi bija jaunībā.

Indra (I.T.), pirms 12 gadiem :

Ne velti no psiholoģijas saka, ka bērni, kurus radīs jaunie vecāki, būs tādi paši vai trakāki kā paši vecāki jaunībā. Jo trakāks un nepaklausīgāks tēvs bijis jaunībā, jo nepaklausīgāks būs viņa dēls. Viss nāk atpakaļ!
Pati kādu laiku tam neticēju, bet izpētot dažādu ģimeņu dzīves stāstus, nākas secināt, ka tā tiešām ir vairumā gadījumu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nils Laufmanis

+882

 
Ļoti īsi un konkrēti- šo pašu jautājumu uzdod arī viņiem. Kādā brīdī, kad viņi nebļauj...jebkurā gadījumā, tev jāmēģina izteikt savas sajūtas, domas un emocijas tieši viņiem un es domāju, ka jūs varēsiet atrast risinājumu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Maris ...

+390

 
nu ir cilvēki, kam patīk bļaustīties, kas ir impulsīvi, tur vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi, bet ja gribi censties to mainīt (tas gan nenozīmē, ka izdosies, bet noteikti pamēģini), vienīgais veids ir runāt ar vecākiem, saki viņiem, ka tu neesi kaut kāds no vārtu apakšas izlīdis, bet viņu pašu radītais produkts un lūdz pēc cieņas pret sevi, mēģini iegalvot, ka draudzīgi diskutējot iespējams labāks rezultāts, nekā uzkliedzot, jo naids rada naidu un draudzība rada draudzību, izrunājies un parādi ka tev ir smadzenes galvā un iegūsti tiesības būt savējam :) Tas Tev uzliek arī atbildību netaisīt lielas nepatikšanas. Tādas konstatntas receptes nav, skaties un rīkojies pēc apstākļiem. Lai veicas :)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

tad nedari neko sliktu un neviens nebļaus!!!!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Izstāsti viņiem visu ko domā!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dodies uz barintiesu

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

uzsauj urald ,uzsauj:D

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.