Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 10

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5265 skatījumi

ko var sākt dot 4mēn. vecam bērnam? Izņemot to kas nopērkams veikalā..

Ģimene un attiecības » Ģimene

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agnese Kaķīte

+1537

 
4 mēnešos bērnam vispirms var dot banānu, pēctam dārzenīšus vārītus(kartupeļi, burkāni, puķkāposti utt.), bet tas, ja bērnam nepietiek ar mātes pienu.

pirms 14 gadiem  

linda bēяziņa, pirms 14 gadiem :

piens pazuda jau nepilnos 2mēn. jo bij sistēmas jālaiš un zāles jādzer.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kristīne Dūma

+601

 
Vārīts ķirbis, kas saspaidīts ir nr.1 tik mazam bērniņam, burkānus gan dod daudz vēlāk, bet vēl var biezpienu, kas iztēsts caur marlīti- tāda putriņa, tpt citas putras, kas iztēstas pļuriņā, vislabāk, protams konsultēties ar ģimenes ārstu ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

A. L.

+7446

 
Nesaprotu par ko man negatīvi vērtējumi, bet ja Jūs vēlaties savam bērnam tik agri jau dot uzbarojošu pārtiku, tad uz priekšu! Es ieteicu to, kā vajag, bet redz, ka cilvēki tomēr grib dzirdēt to, ko paši jau iedomājušies.
Veiksmīgu audzināšanu! ;)

pirms 14 gadiem  

linda bēяziņa, pirms 14 gadiem :

tava atbilde bij pilnīgi normāla un pareiza.... tā arī darīšu.

paldies par to .


kas liek mīnusus lai iet d..

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Līva Livucis

+2335

 
Nu es savam no trim mēnešiem sāku dot dabīgās suliņas (no sākuma atšķaidīju ar novārītu ūdeni), tad arī pa odziņai no omas dārza. Un lai arī zemene ir visai alerģiska oga, manam bērnam ļoti garšoja un arī panesamība bija laba. Pēc tam sākām ēst arī citas ogas, bet man ļoti paveicās, ka bija vasara un viss bija ekoloģiski tīrs. četros mēnešos sāku arī dārzenīšus novārīt un blenderēt ar saldo krējumu vai arī jaucu ar miena maisījumu un blenderēju (kartupelis, puķkāposts, burkāns, kālis). Ar karotīti sakasījām mīkstumiņu no tomāta. Ļoti garšoja. No četru mēnešu vecuma ir nopērkama arī auzu pārslu biezputriņa (Milupas ražojums). Ar rīsiem jāuzmanās un var dot tikai tad, ja bērnam normāla vēdera izeja. Ja puncis neiziet regulāri vai ir aizcietējumi, tad nevajadzētu rīsus dot.

pirms 14 gadiem  

Līva Livucis, pirms 14 gadiem :

Ar banāniem gan neaizrāvos, jo lai arī dažkārt iesaka dot banānu, tomēr ļoti daudz lasīts, ka tieši banāni un vīnogas ir tie augļi, kas visvairāk tiek piesūcināti dažādām ķīmiskām vielām, lai pārciestu transportēšanu. Līdz ar to savu bērnu cenšos no dažādām ķimikālijām pasargāt cik vien iespējams.

linda bēяziņa, pirms 14 gadiem :

es jau ar brīnos kpc visi tos banānus dod. Vai tiešām nezin ka viņi appūsti ar visādiem mēsliem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Smic

+7309

 
Vārīts ķirbis rullē!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

vai driks 4menesu vacam bernam dot samaltu galu ar kartupelisiem jo es piemeram nevaru piebarot savu meitinu jo es nezinu jo man ir pirmais beernis tapec es rakstu jo es nezinu kas un ka

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

RiMMa LoBrEkTe

+5532

 
sākumā devu dārzeņu biezenīšus ( sāku ar vienu dārzeni ), pirmais bija ķirbis, pēc tam puķkāposts!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Eduards

+6851

 
dārzeņus, augļus bet pirmstam sasmalcini lai neaizrītos (p.s dārzeņus vāritus lielāko daļu lai nebūtu cieti , un skābus, cietus augļus ar domāju ka nevajaga)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
dārzeņus,augļus bet mazās devās un ļoti jāskatās lai bērniņam nesāk pūsties vēderiņs no tā,,jo kamēr viņa vēderiņs to sāks pieņemt ta teikt parasto ēdienu,bet noteikti viss labāk ir konsultēties ar ģimenes ārstu jo viņa labāk mācēs pateikt cik daudz var un no kā labāk izvairīties lai nerodas alerģija..vai kas tāds,,

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

A. L.

+7446

 
Aizej pie ģimenes ārsta un pajautā, bet 4mēn. vecam vajag vēl tikai uz mātes piena sēdēt(vai uz pulvera, ja piena nav) no 6mēn var sākt dot putriņas pamazām.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.