Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1602 skatījumi

Zīdaiņu valoda.

Ģimene un attiecības » Ģimene

Pienesu pie spoguļa 4 mēnešu vecumā mazdēlu,viņš skatījās uz mums abiem spogulī, un tad ar tādu kā izbrīnu skatījās uz mani un atkal uz mums abiem spogulī. Sapratu kā viņš savā mazā galviņā saprot ,ka redz mani gan tā, gan redz spoguļattēlā. Interesanti, kādā valodā viņš to domāja.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ne zīdainis, ne pieaugušais nedomā ar vārdiem kādā valodā, bet jēdzieniem. Teikumi tiek veidoti tikai pēc domas izveidošanās. Pie tam šis process nav obligāts. Šos teikumus rakstot man tie galvā sakārtojās tikai jau rakstot, doma bija jau pirms tam. Tas ir arī viens no iemesliem, kādēļ daudzvalodu vidē nemanot var ar kādu sākt komunicēt citā valodā - valodas izvēle jau ir vēlāks process. Un nekāda tulkošana galvā nenotiek.

pirms 11 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 11 gadiem :

vispār gan tā varētu būt

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Neko viņš nesaprot. Vizuālā stimula apstrāde ar kognitīvo uztveri parādās bērniem no 12 līdz 24 mēnešu vecumam, ne ātrāk! Pirms tam bērna smadzenēs nespēj formēties priekšstats par objektu izvietojumu telpā ārpus redzesloka, nav nekādas dinamiskāk eventu sasaistes prātā, kur nu vēl sava atpazīšana refraktīvā spoguļattēlā!

Protams, priecāties par saviem bērniem ir forši, bet nu nevajag galējībās slīgt...

pirms 11 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 11 gadiem :

kāds tur sakars ar galējībām, es izsakos kā es to saprotu, bet paldies, ka man izskaidro to, ko es nezinu

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pirms iemācīšanās runāt, visi mazuļi domā kategorijās, kurām nav nekādas piesaistes dzimtajai valodai. Apgūstot valodu šī spēja pamazām aizmirstas, un pieaugušie cilvēki domā citādākās kategorijās nekā zīdaiņi līdz 6 mēnešu vecumam, un to, kādās kategorijās, nosaka to dzimtā valoda jeb valoda, kādā pieaugušais domā. Mazuļi jūt skaņu vibrācijas, kuras signalizē nozīmi visās pasaules valodās, kuras vecāki vairs nespēj sadzirdēt, pat tādas skaņu vibrācijas, kuras viņu valodā vairs neizmanto, apgūstot mātes valodu, šīs spējas zūd. Piemēram, latviski runājošs cilvēks nedzirdēs visas japāņu valodas skaņas un otrādi, bet zīdanis dzirdēs.

pirms 11 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 11 gadiem :

jā, interesanti

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Oto

+10200

 
Kurlmēmie piemēram arī nedomā valodā. Bija grāmatā par zirgu uzvedību viens gadījums no cilvēku pasaules aprakstīts, ka ar dzirdes aparāta palīdzību kurlais iemācījās runāt un tad arī spēja izskaidrot kā pirms tam domājis.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.