Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

anonims

+3977

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1668 skatījumi

Bērns!

Ģimene un attiecības » Ģimene

Sveiki, mans bērns (3g.) pilnībā atsakās no ēdiena t.i. zupas, kartupeļi, gaļas ēdieni utt. Viņš ēd tikai sieriņus, jogurtus, pārslas utt., bet kas tas par ēdienu?!? Biju pārtraukusi dot sieriņus, mēģinājusi nedot viņam vispār nekādus saldumus, bet viņš ieņēmis galvā, ka neēdīs un viss!!!Žēl jau paliek, ka neko citu negrib ēst un nākas atkal dot tos sieriņus!Draudzenes bērns nedaudz lielāks, bet tas vispār atsakās no jebkāda ēdiena, pieiet klāt,paskatās un saka Fū!pat nepagaršojot! manējais tāpat! Varbūt par biežu mēs ejam pie tās draudzenes un mans mazais saskatās visādus pigorus!? Nu traki! Kādus 4 mēn atpakaļ ēda visu!Tagad tikai to ko var rokās turēt bez karotes! :D 1x ar varu piespiedu pagaršot zupu, beigās iegaršojās, bet nākamreiz atkal pieskrien, paskatās un aizskrien!vnk ieņēmis galvā kko, kā lai to dabuj ārā, nezinu? Iet pie ārsta???

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
nedomāju, ka vardarbīga barošana dos labu efektu. Es neuztrauktos - labi sieriņi, pārslas un jogurti nav nekas slikts, tikai nevajag pārspīlēt ar saldajām kalorijām. Varbūt bērns jūt, ka ēd par daudz (kaloriju vai arī arī tilpuma ziņā), vai kustas par maz.
Neēšana nav problēma, kamēr nav noliesēšanas vai vitamīnu trūkuma pazīmju, un to vēl ilgi nebūs. Pārmaiņas pēc var pamēģināt dažādot ēdienu karti - lietot arī griķu vai auzu pārslas, kas mērcētas zupai līdzīgā substancē.

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Pārs mēnešus atpakaļ viņš ēda visu- arī griķus ar gaļu, zupas, biezeņus! Tagad pat saldo atsakās ēst! Viņš visulaiku ir tik kustīgs, spēlējas, un atsakās ēst, jo saka ka viņam jāspēlējas,biju nolikusi malā mantas un teicu ka atdošu kad paēdīs, bet viņš nekā, ieguļas gultā, apvainojas un tāpat neēd!!! Varbūt pa dienu saēdas tos sieriņus, pārslas utt jūtas paēdis, bet mums vecākiem tā liekas, ka nekā nav ēdis..Vitamīnus arī dodu kompleksētos! Novājējis neizskatās tieši otrādi!

anonims, pirms 10 gadiem :

...un nav jau muļķis, atvērs pats ledusskapi un paņems to sieriņu!:D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nu ja neēdīs, tad ies gulēt neēdis. Ko tu domā, viņš jau zina kuras pogas tev jānospiež, lai tu darītu kā viņš grib. Visi bērni iziet tam ciklam cauri, kad atrod vecāku vājos punktus. Nevajag padoties, bet skaidri un gaiši noteikt kā būs un konsekventi pie tā turēties. Agri vai vēlu gribēs ēst arī visu "fūūū".

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Una Balode

0

 
aizejiet vainu pie arsta vai psihoterepeita.

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Kā tādā gadījumā var līdzēt psihoterapeits? Pie ģimenes ārsta bijām ieteica dot jogurta kapsulas, bet piebāžot bērna organismu tikai ar visādiem vitamīniem, viņš vēl vairāk atteiksies ēst!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Īstenībā mazam bērnam ļoti grūti iedabūt ēdamo iekšā, mēs paši bērnībā domājām cik viss ir negaršīgs, paaugoties garšos gandrīz viss ar dažiem izņēmumiem. Lielu iespaidu atstāj arī citi bērni, ja mazais staigā bērnudārzā vai skolā, kad sāk izsmiet, ka bērns -20 grādu salā zem biksēm nēsā zeķubikses. Mēs savas problēmas atrisinājām ar nosacījumiem, ja neēdīs, nebūs saldumu. Bij arī gadījumi, kad domājām pasakas un dziesmiņas, lido lidmašīna un jāatver mute, par mammu, par tēti utt. Bērnam patīk visādas spēles un patiks arī tāds veids. Taču to nevar pielietot ikdienā, jo bērnudārzā ir jāēd pašam. Domāju paaugsies un būs vieglāk :)

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Nu nogaidīt kad paaugsies to jau var jebkurš, bet jautājums tāds, vai no nepilnvērtīgas ēšanas bērnam nesāksies visādas veselības problēmas? Jāgaida vasara kad dārzā visādi labumi, sāksim ar viegliem sautējumiem, salātiņiem, varbūt pats būs ieinteresēts ēst labāk svaigu gurķi ko pats ir norāvis nekā veikala saldumus! :D Nezinu!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Boža

+4173

 
1) Vienojies ar draudzeni, ka viņa savējo nebaros Tava bērna klātbūtnē, lai nebūtu sliktā piemēra.
2) Neuztraucies, ja Tavs bērns izlaidīs kādu vienu vai pāris ēdienreizes, gādā lai mājās nav pieejami našķi, bet normāls ēdiens. Ja atsakās no ēdiena dienu vai vairāk, tad sliktākajā gadījumā var iestāties arī slimnīcā, kur viņam vajadzīgās barības vielas ielaidīs caur sistēmu. Tomēr ar šo ideju nevajadzētu aizrauties, jo tur var pielasīt kādu vīrusu vai ko tamlīdzīgu klāt.

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Draudzenei bērns ir vecāks par 2gadi un protams arī gudrāks, pats paņem kārumus un pie TV! Apsvēru domu kādu laiku neiet pie draudzenes ar bērnu ciemos, paskatīsimies vai kas mainīsies!

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

+394

 
tā ir ka izlutina un brīnās kur tāds izauga..

pirms 10 gadiem  

anonims, pirms 10 gadiem :

Pēc Jūsu atbildes, liekas ka Jums vispār bērnu nav! Vai arī nav nekādas līdzjūtības, man piemēram ir tikai 22 gadi un man tas ir pirmais bērns, tāpēc pieredze nāk tikai caur kļūdām!;)Jautāju ko darīt tādā situācijā, nevis kāpēc viņš man tāds!

, pirms 10 gadiem :

Situācija : Nepērc tos sieriņus!
Veikalā kad ejat drošvien prasa un Tu ari pērc visu ko bērns grib! Tā ir izlutināšana!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.