Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1318 skatījumi

Vai 20gadu vecumā var caur tiesu vai kā savādāk pieprasīt no tēva alimentus?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Man ir 20 gadi un nesen padzirdēju ka var pieprasīt caur valsti alimentus ko kāds vecāks nekad nav maksājis, manā gadījumā tas ir tēvs. Es viņu nezinu kopš dzimšanas jo viņš māti pameta ar mani un brāli, esmu jaunākais bērns.
Vai ir iespēja pieprasīt alimentus no tēvi par visiem gadiem,kā un ar ko ir jārēķinas?Gribu zināt visu kas un kā.
Un vai to visu var panākt neiejaucot māti?
Lūdzu atbildēt tiem kam ir pieredze tādā lietā vai kas to visu zin par 110%. Man nevajag domas zināt bet patiesību kas un kā.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Divdesemit gadu vecumā ir jādomā par darba atrašanu, izglītibas ieguvi un karjeras izveidi. Uzturlīdzekļi pienākas par nepilngadīgiem bērniem, un jauniešiem, kas vēl mācās un nestrādā. Ar atpakaļejošu datumu neko piešķirt un piedzīt nevar. Ja esat fiziski un garīgi vesels, tad uzturlīdzekļu piedziņai nav nekāda pamata.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Anna Marta

+355

 
man ir bijusi tāda situācija. Tēvs ir daļējis kaut ko maksājis - pēc tiesas piespriestajiem alimentiem - tad kādu laiku nemaksāja neko un kopējā sumaa bija vairāki simti latu. Tad atkal kaut ko pamaksāja, tad vispār neko, kamēr mamma nokārtoja alimentu saņemšanu no valsts, kādu laiciņu saņēmu to naudu un tad jau paliku pilngadīga.
Esmu vērsusies pēc tam tiesā ar visiem papīriem (pati maksāju izdevumus, kas tāpat tika nomesti zemē), bet gala rezultātā no tēva neko nevar piedzīt, jo oficiāli viņš nestrādā (dzīvo un strādā ārzemēs), cietumā par tādām lietā neliek un arī īpašumu viņam nepieder. Māti neiejauc, jo tu esi pilngadīgs. Ir vajadzīga tikai šķiršanās apliecības kopija un visi dokumenti par alimentu piedziņu, ja tāda ir bijusi. Tu vari mēģināt, ja tavs tēvs oficiāli strādā, un nav žēl ne naudas, ne nervu. Bet es domāju, ka bez dokumenta par alimentu piedziņu tur neko nevarēs panākt, turklāt ir noilgums lietai pēc 10 gadiem. Varbūt kāds juridiski zinošs šeit ko ierakstīs.

pirms 10 gadiem  

Anna Marta, pirms 10 gadiem :

Uzraksti epastu juristam Edgaram Letinskim uz edgars@drosi.lv. Viņš gan laikam vairāk bija saistīts ar aizņēmumiem un parādu atmaksām, bet gan jau ko ieteiks arī tev.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.