Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+30

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3519 skatījumi

Vai vīrietis var ''atteikties no bērna'' jeb nodod visas aizgādības tiesības bērna mātei?

Ģimene un attiecības » Ģimene

Vai tētim, kuram nav nekādas saiknes ar bērnu, nav iespēja tikties ar viņu, sūta tikai naudu, ir iespēja ''atteikties no bērna'' jeb nodot aizgādības tiesības mātei ar tiesas palīdzību? Kas ir jādara? vai iespējams to izdarīt,ja bērna māte ir pret to? (vīrietis nav precējies ar sievieti - bijusī draudzene - bērnam tika dots tēva uzvārds). Bērnam pašlaik būs augustā 6 gadi.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Linda Stīrija

+2445

 
Vispirms - ko tu saproti ar "atteikties no bērna" - likumiski atzīt, ka tas nav tēva bērns? Var ar paternitātes testiem un tiesas procesu. Ja vienkārši nevēlas ieņemt tēva lomu bērna dzīvē - nu pilna pasaule ar gadījumiem, kam nemaz nevajag tiesu, vienkārši pazūd.
TAČU tā kā ir zināms TĒVS un tas tā ir ierakstīts viņa dzimšanas dokumentos - NEVAR atteikties no uzturlīdzekļu (alimentu) maksāšanas. Ja pats nemaksāsi alimentus, to darīs valsts un no tevis piedzīs jau ar tiesu starpniecību.

pirms 10 gadiem  

, pirms 10 gadiem :

Saki lūdzu,vai pēc likuma vīrietim ir jāmaksā 25%no minimalas algas? Sieviete nevar papildus pieprasit par kaut ko veel? Vienkarsi Jus nezinat top sievieti,kurai tiesam ir problemas ar galvu..smags raksturs,neko nevar sarunāt pa labam. Ja ir tie 80 euro menesi,no manis vinja nevar neko vairak pieprasit lidz tiem 18 gadiem?

Linda Stīrija, pirms 10 gadiem :

Jā, likums nosaka tikai tos obligātos 25% no minimālās algas (http://likumi.lv/doc.php?id=76937),
papildus summas ir tikai vienojoties. Vairāk pieprasīt nav likumiska pamata.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Bērni nav koka lelles, kuras uztaisa, paspēlējas un izmet. LR Civillikums nosaka abu vecāku atbildību par bērniem, kas ietver gan savu bērnu apgādāšanu līdz pilngadības sasniegšanai, gan saskarsmes tiesības ar savu bērnu neatkarigi no tā, kura vecāka apgādībā bērns dzīvo. Pirms apsverat iespēju atteikties no sava bērna, padomājiet, ko atbildēsiet savam bērnam, kad tas būs pieaudzis, un jūsu pieaugušais bērns jūs uzmeklēs, lai uzdotu jautājumu KĀDĒĻ, TĒTI? Ja abi vecāki bērnu nevēlas audzināt, no bērna ir iespējams atteikties, un šādi vecākiem nevajadzīgi un lieki bērni nonāk bērnu namos, kur tie tiek piedāvāti adoptēšanai audžuvecākiem.

pirms 10 gadiem  

, pirms 10 gadiem :

Diemžēl ir radies stereotips - ka tādās situācijas ir vainīgi tēvi. Bet ja nav iespējams kontaktēties bijušās dēļ,kura vienkārši ir morāli slims cilvēks?? Ir gadījumi,kad sievietes aptin ap pirkstu un NEZINOT vīriešiem paliek stāvoklī. piem. pasaka kādu atrunu un aidā,pēc tam pasaka ka ir stāvoklī. no malas viegli visus nosodīt,bet reizēm jāzina patiesais stāsts . kuriem nepatīk,varat nerakstīt atbildi,jo gaidu konkrēti risinājumu šajā jautājumā. Gan jau būs cilvēki,kas sapratīs:)

Aivis Svirskis™, pirms 10 gadiem :

Ja māte ir tik slikta, tad vēl jo vairāk, bērna audzināšanu uzticēt viņai nevar.Runa nav par to, kas ir vainīgs, bērnus audzina arī tēvi, kamēr mātes ar citiem vīriešiem dzīvojas pa ārzemēm un par saviem bērniem neliekas ne zinis. Runa ir par to, ka jūs no sava bērna vēlaties atteikties un uzgrūst to mātei, kas neko labu neliecina. Protams, jūsu situācija man nav zināma, un es arī nevēlos tajā iedziļināties, vienkārši vēlējos vērst jūsu uzmanību uz to, lai nepārsteidzaties,un vēlāk nav jānožēlo.

, pirms 10 gadiem :

Man šķiet,ka bērns vairāk cietīs,ja redzēs, ka tēvs viņu nemīl mammas dēļ. Ja viņa tikko apprecēja citu vīrieti, kas ikdienā ir tēta vietā, tad bērnam nekā netrūkst. Morāli traumēt bērnu,sakot ir tēvs, bet tajā pašā laikā viņa nav,tikai nauda,ko sūta,nav labāk. Ar tādu māti nav iespējams kontaktēties. Kad piedāvājām paņemt puiku savā apgādībā,bija kategoriski pret. Tagad gribam lai tad tiek visa aizgādība viņai un lieku reizi nav ar viņu jārunā. Es pati esmu augusi bez tēva,bet neienīstu tādēļ!

, pirms 10 gadiem :

Reizēm labāk nezināt tādu tēvu,kam bērns ir vienaldzīgs. Kad bērns pieaudzis,tad izrunā visu,kāpēc tā bija utt. mans tētis daudz ko nepareizi darīja,bet tas neliedz mums tagad kontaktēties. Ja bijušās ir tik morāli ''trakas kazas'',nav iespējams normāli veidot ar šo vīrieti nākotni,dzemdēt bērnus,ko patiesi vēlamies...

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

fengmeilu

-60

 
Ford a déclaré la collection était sur le " luxe modeste» et mises à jour sur 1960 formes ainsi que les modèles filles portent dans l'Ouest américain , où il a grandi .

" Le 1er robe était en fait la même robe que les femmes indiennes Navajo ont porté depuis les années 1920 et toujours mis sur " at-il déclaré , se référant à une robe de velours noir qui a ouvert le spectacle .
http://www.burberrysoldesfr.com/

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.