Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1643 skatījumi

Vai patiešām dzīve Norvēģijā ar bērnu ir bīstama, jo šī valsts var atņemt bērnu par ko vien grib? Neko nesaprotu un esmu sabijusies!

Ģimene un attiecības » Ģimene

Vīrs vēlas pārcelties uz dzīvošanu Norvēģijā.Mums ir 6 gadus veca meitiņa. Internetā diemžēl ir šaušulīga informācija par to cik vienkārši sociālie darbinieki var atņemt tavu bērnu arī pat tad ja neesi neko izdarījis!
Lūdzu atsaucieties tie, kas, iepējams, dzīvo Norvēģijā!

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja ievērosiet valstī pastāvošos likumus neviens Jums bērnus neatņems, katrā valstī ir savi likumi, sociālo dienestu galvenais uzdevums ir nodrošināt to, lai bērnam netiktu nodarīts pāri, tā ka, ja jūs esat pie vesela saprāta, spējat bērnam nodrošināt normālus dzīves apstākļus, skolu un bērns netiek atstāts viens pats bez uzraudzības, tad jūsu bažām nav nekāda pamata. Norvēģija, tāpat kā Lielbritānija ir augsti attīstītas valstis ar labām sociālajām garantijām, bet tajā pašā laikā līdz ar lielo bērna pabalstu nāk līdzi arī vecāku atbildība. Nezinu, kā tas ir Norvēģijā, bet, piemēram, Lielbritānijā, vairākiem Latvijas izcelsmes pāriem ir atņemti bērni un nodoti piespiedu adopcijai, jo vecāki ir mazu bērnu atstājuši mājās vienu pašu bez pieskatīšanas, kas ir nopietns pārkāpums. Bērns raudāja, kaimiņi izsauca policiju, sociālie dienesti atbrauca un bērnu no ģimenes izņēma, kaimiņa liecināja par to, ka šis nav pirmais gadījums, un tiesa bērnu atņēma un nodeva piespiedu adopcijai.

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Rezultātā visi turpmākie bērni mātei tiek atņemti automātiski jau piedzimstot, starp citu tas neattiecas tikai uz ārzemniekiem, bet uz visiem valsts iedzīvotājiem.

Inese Jahontova (Paegle), pirms 9 gadiem :

Skaidrs ir vien tas, ka ir gadījumi, kad ne tikai tiek atņemti bērni tām ģimenēm kurās reāli ir problēmas un es saprotu ka ir daudz tādu situāciju kurām es piekristu, bet mani šausmināja tie gadījumi, kad tiek izzagti vienkārši no skolām un bērnudārziem bērni un tik pēc tam par to uzzina šo bērnu vecāki un gandrīz nespēj neko izdarīt,jo redz ja sociālais darbinieks pluss kaimiņš kaut ko pasacīja Tu neko neizdarīšanu reāli paliec bez bērna bez nekā..es tā baidos no šīs galēības.laimes spēle(

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Bez nekāda pamatojuma neviens bērnus neatņem, tā ka, ja vecāks ir kārtīgs un par savu bērnu rūpējas, tad nekād draudu nav, Norvēģijā aug tūkstošiem bērnu, un demogrāfiskā situācija ir ļoti laba, jo vecāki ir nodrošināti un spēj par saviem bērniem parūpēties. Sociālie servisi darbojas pēc principa, ka labāk ir reaģēt ātrāk, nekā nereaģēt vispār. Jebkurā gadījumā visus gadījumus skata tiesnesis, pastāv pārsūdzības iespējas, vairākas instances utt.

Jānis Ivanovs, pirms 9 gadiem :

Inese norvēģijā bērnu atņemšana tas ir biznes!Man paziņa jau trešo gadu tiesājas un neko nevar panākt,atņēma tapēc ka atsāja spēlēties ar citiem bērniem un aizgaja tailaika uz veikalu.Tas ir biznes!!!!

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Bezatbildīgiem vecākiem bērnus ir jāņem nost. Atstāt mazu bērnu bez pieskatīšanas ir nopietns likumpārkāpums, tā ka bērns ir zaudēts un pamatoti un uz visiem laikiem. Ja bērns nebūtu atņemts, tad būtu paskrējis zem mašīnas, un vecāki, kas aizgāja uz veikalu pēc maizes, sēdētu cietumā. Pirmskolas vecuma bērnus vienus pašus nekur laist nedrīkst un maziem bērniem vienmēr ir jāatrodas pieaugušā uzraudzībā, tā ka paziņa var netērēt savu laiku, viss ir pareizi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.