Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

elina

+340

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1325 skatījumi

Mācība tētukam

Ģimene un attiecības » Attiecības

vai kāds kāda ir saskāries ar šo pantu? cik reāls tas ir???
Krimināllikuma 170. pants nosaka, ka par ļaunprātīgu izvairīšanos apgādāt un dot uzturu saviem bērniem, ja tāds pienākums uzlikts ar tiesas spriedumu vai tiesneša lēmumu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, arestu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tāds ir likums, ja no tiesas piespriestu alimentu maksāšanas savam bērnam izvairieties ļaunprātīgi, bet jūsu ienākumi šādus maksājums veikt atļauj, ļaunprātīgi izvairieties no Civillikumā noteiktajiem pienākumiem, neatkarīgi no bērna dzīves vietas, apgādāt un piedalīties sava bērna audzinā;šanā, tad iespējams ir arī šāds soda mērs, tas gan neatbrīvos jūs no alimentu maksāšanas, un pat, ja būsiet nosēdējis cietumā un alimentus jūsu vietā maksās valsts, jums šī nauda būs valstij jāatmaksā.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pie tam ar valsti joki ir mazi, varat nozagt kaut ko kaimiņam un tikt sveikā cauri, bet paliksiet valstij parādā nodokļos vai kādos citos maksājumos dažus latus un dabūsiet sev tādas nepatikšanas un 50 kārtīgas soda naudas līdz pat cietumsodam, ka par maz neliksies!

elina, pirms 12 gadiem :

es - māte, grasos to tēviņu likt policijā jo ir bijusi tiesa, spriedums, un vins tiesas lēmumu ignorē...tiesa ir piespriedusi maksāt viņam alimentus, bet viņš to nedara...lai gan strāda neoficiali un slpj savus patiesos ienakumu (ko arī tiesa atklāja, un dokumentā tas ir minets) kā arī viņš dzīvo rīgas centrā un īr dzīvokli un nemaz nav trūkumcietējs,vnk dara visu lai tikai izvairītos no alimentu maksāšanas.

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Varbūt viņš domā,ka nav bioloģiskais tēvs?Igainijā statistika rāda,ka katrs 10 vīrietis nezina un nav bioloģiskais tēvs!

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Kam tas jums vajadzīgs? No tā kaut kas mainīsies, ja atmaksāsiet viņam ar ļaunu? Drīzāk griezieties ar pietiekumu tiesā vēlreiz un lūdziet valsts garantiju fondu uzņemties alimentu maksājumus tēva vietā. Visas problēmas atkritīs, būs nauda bērniņa uzturam un skološanai un, lai valsts pēc tam pati tiek galā ar tēvu, tā jau vairs nebūs jūsu problēma.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es pilnībā piekrītu Aivim,jo tiešām kāpēc vajag s...lūgties,ja pats ar labu nesaprot.Varbūt vecumā būs ko nožēlot.JO tādā veidā'' papucis''parāda cik dārgs ir bērns.

pirms 12 gadiem  

elina, pirms 12 gadiem :

bet sape paliek, ka abi velējamies bērniņu, bet viņam ir viegli uzspļaut.Pie vainas mans atriebīgais raksturs, kas izies cauri visiem likuma punktiem lai ariebtos tetukam.

Skaidrīte Jēkabsone, pirms 12 gadiem :

Ar naidu un atriebību neko nepanāksi.Tikai pati sevi mocīsi.Jo nav mūsu spēkos piespiest sevi mīlēt.Un ja viņš pats nesaprot ko nozīmē šī mazā dvēselīte,tad tā, lai paliek.Jo bieži jaunībā sastrādātās muļķības,nepietiek mums šinī saulē laika,lai ko labotu.Un dažreiz par vēlu,jo izlietu ūdeni,lai kā gribētos nesasmelsi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Īsi sakot - tas IR REĀLS. Var pa īstam tikt uz nārām.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.