Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis G.

+2334

 
  • 3

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 3741 skatījumi

Kā iegūt konjaka aromātu?

Ēdieni un dzērieni » Alus, vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni

Ir daudz paņēmienu, kā nomākt kandžas smaku. Bez aromatizēšanas, labākais variants ir 2reiz dzītais. Nesen divreizīgo baudīju kapusvētkos, bet tā autora nebija klātienē un neviens nezināja tā recepti. Garšoja kā Henesijs! Protams, nav ne runas par ozolkoka mucām, bet kkas ir dzirdēts par ozolmizu uzlējumu. Vai ir kāds pieredzējis cilvēks, kas varētu publicēt recepti? Tas būtu ko vērts!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mehs

+4218

 
Ir nopērkami ozola koka skaidas, bet der arī Latvijas ozola koks. Garša būs atšķirīga un tas lai paliek autora izvēles ziņā. Koku obligāti ir jānokaltē, pretēji būs zaļas zāles piegarša. Var savākt jaunos ozola koka zarus vai resnos stumbrus, bet ir jānocērt nost vecā mirusī biezā miza. Dzīvo mizas kārtu var atstāt, serdi neiesaku izmantot. Koka kvalitāti nosaka pēc smaržas, tā nedrīkst smirdēt. Var saēvelēt, sacirst skaidās vai skalos. Var arī koku grauzdēt, bet ir jāuzmanās, lai tā nepārogļojās.Tas jādara lēni. Koka daudzums ir no 20-50gr/l, tas ir atkarīgs no paredzētās stāvēšanas ilguma. Mazāk par 2mēn. nav vērts turēt, nebūs nobriedis. Ik pa laiciņam var nedegustēt, lai nepaliek par ozolainu. Traukus nevajag izmantot no plastmasas vai metāla, labāk stikla. Var turēt siltumā, ātrāk savilksies, bet tumsā vai ēnā, jo gaismā izbalē krāsa. Var arī nedaudz saldināt ar vaniļas cukuru. Var pielikt klāt arī nemaltu piparu, tas padara ilgāku pēcgaršu. Melnā tēja der papildus krāsai.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

uldis ozoliņš

+3795

 
kodolus met ārā,jo tie kairina mēli, čaumalas cietas in vispār nau ok.
daudzums hvz- apm 2 rieksti uz 100 g pilnīgi pietiek, var arī mazāk. un nekā kaitīga tajā pasākumā nau noteikti!

pirms 14 gadiem  

Jānis G., pirms 14 gadiem :

Un kā pašam patīk, vai tiešām tik gards, vai iegūst tikai krāsu?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

uldis ozoliņš

+3795

 
iepērc pārsimt gramus valriextus, izlobi un savāc visas iekšējās sieniņas! uz tām uzlējums jau pēc nedēļas būs kā konjaks.

pirms 14 gadiem  

Jānis G., pirms 14 gadiem :

Čaumalas jāmet āra un kodoli jāapēd, vai? Un kādam apm. daudzumam tās miziņas, dzert tādu var, dzīvi paliksim?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.