Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis G.

+2334

 
  • 6

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2178 skatījumi

Kas ir veselīgāks?

Ēdieni un dzērieni » Alus, vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni

Man garšo gan šņabis, gan kandža. Kādā krievu filmā atklāju, kad pareizi gatavota samene ir veselīgāka par rūpnieciski ražotu degvīnu. Piekrītu tam viedoklim, jo: no rīta labāk jūtos no destilāta lietošanas. Šinī jautājumā esmu strīdējies ar n-tajiem oponentiem, jo uzskatu, ka šie cilvēki nav neko kvalitatīvu pašmājas gatavotu baudījuši. Jo tiem meistariem, kas gatavo savām vajadzībām, manta ir ar izcilu aromātu un kvalitāti(2xdzīts, filtrēts, izturēts).

Pirms 14 gadiem

Jo ir l i e l a atšķirība- sev vai pārdošanai dzīta, to zinās teikt katrs, kas ir pircis!

Jānis G., pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja mājās gatavotais ir tiešām kvalitatīvs, nevis no mucas ar grāvja ūdeni atšķaidīts, tad protams labāks ir mājas produkts. Rasols jau arī mājās garšīgāks sanāk, kā rimi pirktais... :o)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Bet protams, ka paštaisītais ir labāks! Man bērnībā kaimiņos dzīvoja baltkrievs, ks diedzēja graudus un tad taisīja laut kādu hļebnuju, mans vecais vienmēr pie viņa vilkās uz kārtējās uzražotās partijas provi un teica, ka manta esot riktīgi laba un mīksti iet iekšā:DTagad jau saka, ka Rīgas Balzāmā ražošanā izmanto krutkas spirtu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dace Niedra

+2393

 
piekritu ka majas gatavotais ir labaks. no rita nemaz nejut ka butu dzeris ja labi pagatavo :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pēc jautājuma paskaidrojošās daļas spriežot, Jānim jau ir izveidojies savs viedoklis par to, ka "krutka" ir labāka par rūpnieciski ražotu vodku, tādēļ necentīšos pārliecināt par pretējo, jo "krutku" nelietoju, bet pievērsīšu uzmanību citam aspektam, t.i. vodkai. Uz rūpnieciski ražotu vodku vistiešāk attiecas teiciens par to, ka laba prece ir dārga prece. Tā kā vodkai lielu procentu izmaksu sastāda akcīzes nodoklis, darbinieku algas, reklāmas, izejvielas, utt., tad pērkot vodku par dažiem latiem Jūs nekādu kvalitāti nevar gaidīt! Neesmu spirtoto dzērienu cienītājs, taču gadījumos, kad dodos ciemos un zinu, ka tur būs arī iedzeršana, izvēlos un pieturos pie Vodka Absolut, kas ir pārbaudīta vērtība un galva arī otrā dienā nesāp!

pirms 14 gadiem  

aina lindemane, pirms 14 gadiem :

Nevajag taču bāzt vienā maisā krutku (zemas kvalitātes rūpnieciski ražots spirts,atšķaidīts ar ūdeni) un pašbrūvēto degvīnu (samogonku)!!!!

Valdis P., pirms 14 gadiem :

Krutka ir pagrīdē šķaidīts nekvalitatīvs spirts, nevajag jaukt ar labu mājas mantu. Par Absolut nezinu, bet ir dzerts Finlandia, gan labs, gan pēdējais mēsls.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Sirga

+608

 
Ar destilācijas procesu kā tādu principā nav iespējams iegūt "tīru mantu". Destilējot gala produkts satur ļoti daudz piemaisījumu, no kuriem lielākā daļa ir, maigi sakot, neveselīgi. Arī filtrējot tos (acetons, aldehīdi utml.) nav iespējams atdalīt no spirta. Tīru produktu var iegūt tikai izmantojot rektifikācijas kolonu. Cik nu tas mājas apstākļos bez labas analīzes aparatūras sanāk tīrs. Ketonus (to pašu acetonu) vēl var satdalīt ar zilajiem graudiņiem (kālija permanganātu). Tomēr reti kurš to dara. Divkārša izdzīšana caur parasto destilācijas aparātu nedaudz uzlabos situāciju. Bet tikai nedaudz. Un obligāti jānolej tā saucamais "pervačoks", kurā ir visvairāk indīgo frakciju.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Zelta vārdi par pervačoku, hehe.

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Es vidusskolas laika pec samagonkas nakosa rita izvemu visas ieksas. Grozi ka gribi,seviski veseligs nav neviens variants.Ja nu retu reizi ka groks,kad esi nosalis.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.