Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Osvalds Sīlis

+419

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3893 skatījumi

Ābolu vīns!

Ēdieni un dzērieni » Alus, vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni

Tātad,saspiedu sulu 45-50l (pasalda sanāca),pieliku pirmajā reizē cukuru 2kg uz to tilpumu,viņš man rūga apmēram mēnesi,tad sāka mazāk rūgt,nospriedu ka jāpieliek vēl cukurs,pieliku vēl 3kg cukura,pagājis tagad ir atkal mēnesi un rūgst ar vien mazāk,burbulīši nāk ar intervālu 8 sekundes (liekas pamaz) Gribēju jautāt,vai var likt cukuru klāt tagad trešo reizi,lai saglabātu rūgšanu,jo liekas ka cukuru par maz esmu licis?!

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Ābolu vīnam iāpievieno 120gr cukura uz 1l.Norūgstot izveidosies sausais vīns.Ja grib deserta vīnu jāliek vēl cukurs,būs stiprāks.Beigās ja garšai vajag tad vēl cukuru un pasterizē.Pirmos trīs mēnešus notiek ātrā rūgšana,pēc tam rūgst ļoti lēni un veidojas tā saucamā vīna buķete.Ābolu sulai parasti citas sulas nepievieno un neatšķaida.Tas īsi.

pirms 12 gadiem  

Osvalds Sīlis, pirms 12 gadiem :

Es drusku gan pašķaidīju,40 litri ir ābolu sula un kādi 10 litri ir vīnogas un nedaudz aronijas krāsai. Ceru ka nebūs ziepes!

Āris, pirms 12 gadiem :

Ziepes nebūs,galvenais ābolu sulu neatšķaidīt ar ūdeni.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

Āri, kāpēc nešķaidīt ar ūdeni? Dažas receptes to iesaka.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

Nav skaidrs, cik cukura bija sulā (ābolu šķirne, gatavība) un vēl padaudz cukura bija vīnogās. Nav jau tev tie litri simtiem: vari piebērt bišķi - kādus 500 g cukuru - un skaties, kas notiek, rūgst vai nekā. Bet ļoti iespējams, ka ir jau pietiekoši.

Āris, pirms 12 gadiem :

Ābolu sula satur VIDĒJI 10% cukura,no tā arī izdarām atskaiti ko gribam uztaisīt.Nezinu no kurienes tādas receptes atšķaidot ar ūdeni radušās,to kategoriski nedrīkst darīt ja grib uztaisīt ko līdzīgu vīnam.Es neatradu nevienu šādu recepti,pāršķirstīju pat 30to gadu grāmatas,arī Fridriha Zauera grāmatā tādas dīvainas receptes nav.Visur tiek uzsvērts ka ābolu sulu neatšķaida un var iedomāties kāpēc?!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja jau beidz rūgt ,mošk gatavs :D
Manam brālēnam rūgst 30l2men jau, divas reizes licis cukuru un viss kārtībā!Ja beidz rūgt atkal pieliek cukuru,un tā kādus 4men!

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.