Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis S.

+153

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 955 skatījumi

Kāpēc vīnam mainās dzidrums atkarībā no temperatūras?

Ēdieni un dzērieni » Alus, vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni

Sveiki!
Mēģināju izgatavot vīnu no aroniju un ābolu sulām ar Depo :) pirktu raugu (Fermicru vai Fermivin). It kā rūga aktīvi, un arī pārliešanu veicu nu jau vismaz trīs reizes, tā ka nekādas nogulsnes praktiski vairs neveidojas, un rūgšana ir vairāk vai mazāk apstājusies. Vīns nav kristāldzidrs, bet caur apm. 3cm biezu slāni var izlasīt tekstu no datora monitora.
Lieta tāda, ka, šo vīnu atdzesējot, tas kļūst miglaināks, bet pēc uzsildīšanas atgūst savu ne visai izcilo dzidrību. Atlikušās rauga šūnas to nevarētu darīt, tur jābūt kādai citai vainai.
Tā arī nevaru saprast, vai pildīt pudelēs un cerēt, ka pēc kāda gada uzlabosies un arī neveidosies nogulsnes, vai sākt "priecāties" par iztērētajiem līdzekļiem un darbu:(

Paldies

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Protams, gada laikā vīns paliks dzidrāks. Es cenšos iztukšot raudzējamos traukus un iepildīt pudelēs, filtru nelietojot. Tajās arī veidojas nogulsnes, kas dažreiz pielīp pudelei kā plēve un glāzēs nenonāk.
Pirms nopildīšanas rūgšanai gan vajadzētu apstāties pilnīgi.
Bet par temperatūras/dzidruma sakarību neņemos sakidrot.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.