Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Agris Bite

+4063

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3435 skatījumi

Mājas siers.

Ēdieni un dzērieni » Pavārmāksla & receptes

Vajag Jūsu palīdzību, ir iespēja tikt pie biespiena vairumā un biespiena rauši jau sāk nosēsties tad nu nācu pie slēdziena ka vajadzētu taisīt mājas sieru bet ir viens bet ne jau tradicionālo ar ķimenēm bet kaut ko garšīgāku, viens no variantiem varētu būt kausētais kā piemēram dzintars, vismaz kaut ko līdzīgu.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dagnija Bramane

+8277

 
nu labi, stuostu no sovys pīredzis cytus variantus.

1. vārītais siers. uzvāri pienu saber, iekšā biezpienu, drusku pavāri, ka viss sanāk kopā. nokās. tad tajā pašā katlā (tukšā) ieliec to sieru atpakaļ +klāt eļļu nedaudz un olas,sāli un ķimenes ( vai dilles,raudenes, sīpollokus vai riekstus vai u.c.) sildi,un maisi visu laiku, kameer saveļās smukā kamolā un nelīpst klāt katla malām, liec kādā bļodā, lai dziest. gāz ārā uz šķivja un gatavs.

2. kausētais siers . visu dari kā iepriekš, tikai kad ieber sāli un garš'vielas vēl klāt pieliec sodu. un siers paliks tāds šķidrs kā kausētais pavāri un lej bļodā.

3.cietais siers. sataisi parasto biezpienu sieru, apsāli noliec pastāvēt pārs dienas uz šķivja paliks tāds stingrāks, tad iekar marlē un pakar saulē vai kaut kur vējainā vietā vai virtuvē pie sienas paturi kādu mēnesi, paliks riktīgi ciets un garšīgs. tad ja nevar sagriezt cērt ar cirvi.

3. ceptais siers. dari kā iepriekš, bet pēc tam ieliec cepeškrāsnī, lai apcepas brūns.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Šamie izklausās labi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

verners osis

+16083

 
ir tikai variācijas no ķimeņu siera,mazāk sildīts,vairāk,ķimeņu vietā ko citu,vai neko.Glaunie sieri jāgatavina,no mēneša līdz 1,5 gadiem,speciālos klimatiskos apstākļos utt,ļoti sarežģīti un dārgi.
http://svetki.apollo.lv/svetki/home/articles/109659

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pterodaktils

+923

 
Ipiķu rūpnīcā ugunsgrēks palīdzēja pāriet uz kausētā siera ražošanu vienā dienā.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Taisi biezpienu vai mājas sieru ar melnajām olīvēm - debešķīgi gards, vēl variants ar saulē kaltētajiem tomātiem, bet izejvielas dārgas un nav teikts, ka izķers no rokas latviešu publika. Kausēto sieru sagatavot nav vienkārši. vienkāršāk sākt gatavot brinzu - vasarā iecienīti grieķu salāti un brinza iet uz urrā!

Agris Bite, pirms 14 gadiem :

Paldies par padomiem, es jau domāju priekš sava kuņģa apmierināšanas nevis tirgošanas.

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Nu man vēl arvien mīļākais ēdiens ir pelējušais piens. Vecu biezpienu sacep ar lociņiem un sviestu, jo vecāks, jo staipīgāks. Var ar sīpoliem vai sēnēm. Vecmamma prata improvizēt. Un priekš sevis jau der kādu reizi arī improvizācijas. Lai gan radinieki nesaprot manu kāri pēc sapelējuša biezpiena, labāks par Rokforas sieru sanāk!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.