Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4040 skatījumi

Kaads man vareetu pateikt, ka uztaisa CEZAR SALATUS... kas tajaa ieksaa ir un kaa pagatavot?

Ēdieni un dzērieni » Pavārmāksla & receptes

Veelos savu miloto parsteigt vakarinas, no darba parnakot... :)

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Par oriģinālajiem:
http://www.kursuzsauks.lv/?pid=menu&iid=379
Cēzars - salātu karalis
"Tālajā 1924. gadā kādā nelielā Meksikas restorānā negaidīti ieradās Holivudas aktieru grupa. Pārsteigts par lepno ciemiņu ierašanos, restorāna īpašnieks un šefpavārs Cēzars Kardīnī steigā lūkoja pagatavot maltīti no virtuvē pieejamajām izejvielām, kā rezultātā radās mūsdienās tik ļoti iecienītā Cēzara salātu recepte. Recetes autors salātu pagatavošanai izmantojis Romaine salātu lapas, mīksti vārītas olas, ķiploku, Vorčesteršīras mērci (tumša mērce, kuras sastāvā ir ķiploki, sojas mērce, melase, laims, anšovi, etiķis), citronu sulu, olīveļļu, svaigi rīvētu Parmesan sieru, ķiploku grauzdiņus, sāli un piparus. Sākotnējā recepte laika gaitā tikusi papildināta, piemēram, Cēzars neizmantoja anšovus, taču šodien salāti bez tiem nav iedomājami. Cēzara salātus pasniedz svaigus, jo tikai tā var pilnībā izjust savdabīgo garšas buķeti, kā arī saglabāt veselīgās uzturvielas. Pasūtot salātus augstas klases

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
man vislabak garšo..tātad bekons(uzliec uz pannas un cep,kamēr paliek brūngas,tad uz salvetem uzliec lai notek eļļa) tikmēr sagriez salātu lapas(romiešu,parastās,var jaukt kopā)liec bļoda sagristos salātus,gabaliņos sagriestus tomātus,gurķus,tad bekonu ..(un tam pa virsu loti labi garšo ,grauzdēti maizes gabaliņi un ja gribas vēl lai labāk garso tad vārītu olu,un zalās vīnogas ar biki uzber tam visam pa virsu,,un mērcīti taisu tā(olīveļa kādas 2ed,karotes sajaucu ar balzamiko etiķi ,etiķi nu max 1tēj,k.un kartigi samaisi) un tad lej par salātiem..nu man garšo tā!!!bekona vietā var likt vistu,tunci ,vai ari nelikt vispār..bet ja liec tunci tad neliec vīnogas..;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Liene Bērziņa

+368

 
ir tāda mājas lapa www.receptes.lv
tur noteikti arī var atrast recepti šiem salātiem

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kā pagatavot Cēzara salātus?

Vajadzīgs

Salātiem:
Romi ešu salātu lapas
Dažas baltmaizes šķēles grauzdiņu pagatavošanai
Bekona šķēles, garneles vai vistas fileja

Mērcei:
1 olas dzeltenums
1 ē/k citrona sula
1 t/k sinepes (vislabāk Dižonas)
1 ķiploka daiviņa (ja tie ceļojuši no Ķīnas, tad divas)
3-4 anšovu filejas
1/2 t/k Vusteršīras mērce
3 ē/k rīvēta Parmesan siera
3 ē/k olīveļļa
1.solis

Sākam ar mērces gatavošanu - vajadzēs kādu blenderi vai kokteiļu kuļamo aparātu, lai vieglāk sastrādāt mērci. Var protams to darīt arī piestā, bet būs grūti iegūt pareizo konsistenci.
2.solis

Blenderī liekam olas dzetenumu, citrona sulu, sinepes (man nebija gatavās sinepes tapēc pieliku saspiestas sinepju sēklas), saspiestu ķiploka daiviņu, anšovus, rīvēto Parmesan sieru un Vusteršīras mērci. Ieslēdzam blenderi un lēnām sastrādājam visu kopā, kuļ tik ilgi līdz izveidojas vienmērīga masa, bez atsevišķiem, redzamiem produktu gabaliņiem. Tad pamazām pievieno eļļu un paralēli tur

pirms 14 gadiem  

unknown (), pirms 14 gadiem :

un paralēli turpina kult. Gala rezultātā mērcei vajadzetu būt šķidras majonēzes konsistencē.
Kamēr gatavo pārējo, mērci ieliek ledusskapī.
3.solis

Maizi sagriežam kubiņos un uz pannas apgrauzdē, līdz tā zeltaina un kraukšķīga. Noliek malā.
4.solis

Tad atkarībā no izvēlētās piedevas (bekona, vistas vai garnelēm), tās apcep uz pannas. Es ņēmu garneles un pirms tam uz pannas olīveļļā apsautēju (nevis apcepu) ķiploku, kurā pēc tam liek garneles un cep, kamēr gatavas.
5.solis

Nomazgā salātus, nosusina. Saplucina palielos gabaliņos un liek bļodā. Sajauc ar mērci, lai visas lapas būtu vienmērīgi pārklātas ar to. Iemaisa grauzdiņus, pa virsu kārto garneles un drusku apber ar rīvēto Parmesan sieru.
Piezīmes

Smalkāk būs, ja katru porciju kārtosi uzreiz šķīvī. Manā gadījumā smalkumam nebija nozīmes :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.