Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

māceklis

+124

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3323 skatījumi

Mērces

Ēdieni un dzērieni » Pavārmāksla & receptes

Gribētos iemācīties elementārākos veidus, kā uztaisīt gaļas mērces vai vienkārši garšīgas mērcītes, kuras pievienot griķiem,rīsiem, kartupeļiem, savādāk es visu tikai samaisu ar konserviem uz kečupu pa virsu... :D

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Veca recepte kā Pasaule:
Taukos cepam malto gaļu 100-200 gramus, pēc paša maka biezuma, kamēr brūna, bet ne cieta.
Reizē ar gaļu var sīpolus likt - jo agrāk liksi, jo grauzdētāki paliks, kā nu labpatīk.
Uzberam ēdamkaroti kviešu miltus, maisam taukos, drusku brūni lai paliek. Cik nu tumšu grib pats.
Divas ēdamkarotes skābā krējuma, maisam. Ja par sausu (daudzprocentu krējums, piemēram), tad lejam klāt ūdeni, kurā vārījām kartupeļus, griķus, rīsus utt. Pieberam sāli, piparus.
Uz mazas uguns, lai pavārās dažas minūtes - paliek vienmērīgāka masa. Ja grib biezu mērci - bez vāka, ja šķidrāku - ar vāku.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Ā, un to gaļu jāizspaida sākumā, lai nav gabalos.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris

+9765

 
vienkāršas un klasiskas mērces recepte,ļoti garšiiga,- vislabāk ja tev uz pannas ir tauki kas palikuši pēc gaļas cepšanas,ja nav var lietot taukus vai eļļu,taukos apcep sagrieztus siipolus,kad siipoli ir apcepušies pieliek uz pannas pus ēdamkaroti miltus un maisot apcep arii tos,ja gribi mērce lai ir brūnāka,miltus apcep tik ilgi kamēr tie drusku sāk brūnēt,bet pārāk neaizraujies ar miltu apcepšanu,var mērcei piemesties rūgta garša,tad kad milti arii apcepti pielej uz pannas trešdaļu glāzes auksta ūdens un intensiivi maisi tad kad tas viss sāk vāriities pielej pus glāzi trekna piena ,var arii saldo krejumu un maisi un skaties kāds ir mērces biezums,ja pa biezu lej vēl drusku pienu,nu un sāli un piparus pēc garšas :)

pirms 11 gadiem  

Māris, pirms 11 gadiem :

ā tu gribēji arii gaļas mērci ,nu viss tas pats tikai tad vispirms taukos ir jāliek maltā gaļa un jāapcep drusku,tad jāuzlej nedaudz ūdens un jānovāra,kamēr maltgaļa gatava ,kad ūdens novāriijies un gaļa gatava,liec klāt sīpolus... un tālāk viss tādā pat seciibā kā klasiskai mērcei

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Rita Bobkova

+81

 
Ja vēlas labu mērci, kam patīkama, svaiga garša, un kuru baudot žults netrako un nenāk rūgti taukaina atrauga, TAD... nekad nelietojiet tos taukus vai eļļu, kurā kaut kas ir cepies. Tos vienkārši nolejiet nost, bet ja gribat cepeša mērcīti, pannā, kur cepetis cepies, pēc tauku noliešanas pavāriet ūdeni apm. 10 min, ko izkāsiet, tad lejiet mērces pamatam klāt. Jūtu, ka jautāsiet, kas ir mērces pamats. Tas ir galīgi vienkārši: svaigu eļļu, minimāli pannā, sautējam( necepam būs rūgti)sīpoliņus, kamēr zeltaini un mīksti, tad karotīti sviestiņa izkausējam, tējk. miltu, pacepam, lai samaisās kopā, tad uzmanīgi pielejam cepeša novārījumu, vai vnk vārītu ūdeni, garšvielas, savārās, tad krējumu vai pienu, nogaršojam sabiezinām - savāram- gatavs. Neaizmirstam pagaršot un pašās beigās ierīvējam drupu muskatriekstu.( Ja, cepot sīpolus, eļļas pielējies par daudz, bez sirdsapziņas pārmetumiem nolejiet).

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
taukvielās,krējumā ,eļļā,taukos,sviestā[visgaršīgāk],sacep viskautko,liekot uz pannas dažādos laikos.burkāni sīpoli,puravi,kāposti,tomāti[ideāli].cep vai sautē,pēc vēlmēm,brūnu,nebrūnu,visādu.tad piejauc miltus,ja nepatīk ,cieti. tad liek garšīgu šķidrumu,pienu buljonu,dārzeņu ūdeni,sulu.konsistence pēc miltu daudzuma[miltus liek eļļā ,nevis pēc šķidruma pieliešanas,lai nesarautos kunkuļos]. beigās pievieno garšvielas,dilles,sinepes,lociņus.krējum u.mērcēs var vareni izpausties.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.