Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Priekšnieks

+81436

 
  • 8

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 6456 skatījumi

Kā pareizi iegūt bērzu sulas?

Ēdieni un dzērieni » Bezalkoholiskie dzērieni

Vai ir kautkāds pareizais urbšanas veids? Piemēram no kuras debesu puses vēlams urbt? Cik dziļi? Dziļāk par vidu vai tikai līdz vidum? Jeb tas vienalga?
Un kā pēc tam pareizi to caurumu apstrādāt un aiztaisīt ciet? Vai nākošajā gadā var urbt turpat jeb labāk citā kokā?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Vēl papildus piebildīšu, ka bērzam labāk būt vismaz rumpja resnumā. Dienvidu pusē iesaka urbt, bet tam nav tik lielas nozīmes. Jo augstāk no zemes urbsi, jo saldāka sula būs, bet lēnāk tecēs. Tas viņam neskādē, ka ieurbj divas trešdaļas diametra, jo no dažādām vietām stumbrā barojas dažādi zari augšā. Beigās, pēc tapas iesišanas, tās malas var ar māliem nosmērēt, lai drošāk. Bet vispār tā sula sabrecē un aizvelk ciet arī nelielu šķirbu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Jūs visi daudzstāveņu notekcaurules urbjat??? Iesaku urbt caurumu ar diametru līdz 3Cm dienvidu pusē, jo tur vairāk saule spīd un koks ātrāk pamostas saules pusē un sāk ražot sulu. Urbt arī nevajag pārāk dziļi- caur mizu, cietāko koka ārējo daļu- ne vairāk kā 4-5 CM! Caurumu aiztaisām vēlams ar tecināmā bērza nomizotu zaru, prātīgi, nevis ar kuvaldu. Tapiņu nozāģējam līdz ar bērzu, neaizskarot tā mizu. Katru gadu tecināt arī nevajadzētu jo kokam vajag atgūties.Ieteiktu periodu reizi trīs gados.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

gints šelders

+8262

 
Urbt var jebkurā pusē apmēram 15-20cm.Bišķi ieslīpi uz leju.Ka beidz tecēt tad urbuma vietā sausu puļķi iedzen un nozāģē.Jo bērzā vairāk urbj jo viņš ražīgāk dod sulu:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ir dzirdēts,ka nevarot urbt katru gadu vienā un tajā pašā bērzā.Bet galvenais pēc urbšanas iedzīt kārtīgu tapu,lai visu laiku nesulo un bērzs neciestu.Kārtīgu koka,nevis kaut kādu praulu,un ritīgi ar kuvaldu iedzen tapu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vislabākā atbilde nenoliedzami ir Mārtiņam Fabrikam. Nekādas 2/3 no bērza resnuma nav jāurbj kā te mēģina iestāstīt priekšnieks, pilnīgi pietiek 5 cm dziļumā. Un nevajag to izurbto caurumu bāzt ciet ar koka silīti, bet zem cauruma mizā iedzen 0,3-0,5 mm biezu skārda laipiņu, pa kuru tad tek sula un nekas neiztek zemē. skat attēlu:
http://yadi.sk/d/d5fyWp2NLTXtn

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laiks kad vislabāk iegūt bērzu sulas!
Lasi šeit:
http://www.528.lv/2014/02/17/berzu-sulas-tavai-veselibai/

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es ari gribu iegut kadu s.... ulu... :)

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pterodaktils

+17154

 
Bērzu sulas nevajadzētu iegūt, tās vienkārši jātecina. Āksts.

pirms 14 gadiem  

Pterodaktils, pirms 14 gadiem :

Manis pēc vari arī iegūt. Iegūsti draugus, iegūsti sievietes, iegūsti sulas…

Priekšnieks, pirms 14 gadiem :

Paklau, ākst. Tecināt tu vari čuriņu pa savu krānu. Bērzu sulas tek pašas un pirms tam ir jāveic vairākas darbības, lai tās vispār sāktu tecēt, tapēc labāks man likās vārds "iegūt". Un vai tev tiešām nav nekā svarīgāka ko darīt kā piesieties vārdiem?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.