Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aigars Kručs

+291

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2285 skatījumi

piens

Ēdieni un dzērieni » Bezalkoholiskie dzērieni

Runā ka veikalos nopērkamo pienu taisa no pulvera. Viens otrs ir tāds savāds - neskābst,tikai pēc laika paliek rūgts. Nez cik tur tās taisnības?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ne obligāti no pulvera, bet rūgušpienu ne no viena veikala piena man nav izdevies radīt. Paliek tāds puņķains un smirdīgs. Par rūgtumu nezinu, tādu pie mutes tuvumā grūti piedabūt. Refleksi neļauj.

pirms 14 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 14 gadiem :

Tāds it sevišķi ir leišu mīkstajās pakās

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Man no Limbažu piena sanāk ļoti labs rūgušpiens.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Piena pulveri iegūst no piena atdalot ūdeni, lai to izdarītu vajag kaudzi enerģijas, savukārt, lai pēc tam no pulvera uztaisītu šķidrumu, vēlreiz vajag kādu bišķi enerģijas un ūdentiņu.
Kāda mārrutka pēc niekoties ar piena pulveri, ja par zemniekam par pienu viņi samaksā kapeikas?

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Transportēt tālu gabalu pulveri, kas ir labi ja divdesmitā daļa no piena masas ir izdevīgāk, nekā ūdeni, ko var otrā galā atkal pieliet klāt.

JanKa, pirms 14 gadiem :

Uz vietu kur goves kokos neaug jā, bet Latvijā samaksāt zemniekam 17santīmus par litru ir jābūt izdevīgāk, kā vest pulveri no ārzemēm. Un uz vietas pārvērst pulverī, lai pēc laika lietu ūdeni klāt, arī neticu. Anyway, dzeru pienu no govs pupa un par to nesatraucos.

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Pilnīgi piekrītu. Un laikam nekad nesapratīšu kā darbojas tirgus mehānismi Latvijā - laikam pārāk daudz zem tepiķa notiek.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Eiropas Savienībā nevar tirgot pienu, kas tiek saukts par pienu, bet nenāk no govs. Piens, kas ir iegādājams veikalā ir piens un tas ilgi neskābst, jo tiek īpašā tehnoloģiskā procesa laikā uzkarsēts, nogalinot visas baktērijas, kas izraisa piena skābšanu un iepildīts hermētiskos iepakojumos. Tādēļ arī šāds piens saglabā piena kvalitāti un ir uzglabājams vairākus mēnešus neatvērtā veidā un ilgāku laika periodu atvērtā veidā.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Īpašais process saucas pasterizēšana un ir pazīstams jau sen pirms okupācijas. Neesmu eksperimentējis, bet neticu, ka pasterizējot pienu, tas vairs nav saraudzējams. Ārējā vidē ir pietiekoši baktēriju tam.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Jā, pareizi, taču Piena Lāses piena pasterizēšana notiek pie daudz augstākām temperatūrām nekā pienu tikai uzvārot (ap +140C), līdz ar to arī lielākā daļa skābšanu izraisošo baktēriju iet bojā, pie tam svarīgs ir arī piena iepakojuma tehnoloģiskais process, kas garantē piena ilgo lietošanas termiņu.

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

Neatkarīgi no piena pasterizēšanas temperatūras pēc iepakojuma atvēršanas, pēc principa "kas pirmais brauc, tas pirmais maļ", pienā var ieviesties pienskābes baktērijas, vai arī sviestskābās rūgšanas baktērijas, kas padara to rūgtu. Diez vai piens, kas glabāts pusgadu ir tik labs, kā par to mēģina iestāstīt. Labāk jau tikko slaukts piens, kas satur nelielu daudzumu pienskābes baktēriju. Vismaz ir garantija, ka ja neizdzersi, tad būs rūgušpiens.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Protams, Raimond, ka labāk dzert svaigu pienu tūlīt no govs, taču ne visi cilvēki dzīvo laukos un piena sarūgšana ir dabīgs process un pēc hermētiskā iepakojuma atvēršanas piens sarūgs!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.