Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1425 skatījumi

Par ābolu vīnu

Ēdieni un dzērieni » Bezalkoholiskie dzērieni

Vai kāds var man palīdzet.Šogad pirmo reizi taisam ābolu vīnu ir divi varianti viens ir tikai ar cukuru, otrs ar cukuru un vīna raugu.Viss izskatas ļoti labi tikai pacēlas jautājums. Kā var noteikt vai redzēt kad ābolu vīns var paveidoties āboļu etiķī?Vai arī kad ābolu vīns var pārtapt par ābolu etiķi?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Drošāk jau būtu ar raugu. Pats lietoju LALVIN EC 1118 raugu ,kam ir tā saucamais "killera" efekts ,kas nokauj nevēlamās baktērījas.
Atsūti e-pasta adresi un nosūtīšu pirmajā neatkarīgās Latvijas laikā izdotu Fr.Fogeļa grāmatu par vīna darīšanu. Tur var izlasīt visu nepieciešamo informāciju. Šī grāmata ,it kā,ieskanēta esot kaut kur piejama arī internetā, bet man neizdevās atrast.Vienīgi daži pārdod.
Tā kā šad un tad pats mājā no sava dārza āboliem , un ne tikai, taisu vīnu, tad esmu savācies šādu tādu informāciju ,kuru varētu uz e-pastu nosūtīt. Agrāk bija tāds vīndaru forums/mājas lapa www.kooperatīvs.lv, bet ,škiet ,ka beidzis pastāvēt.Biju tur regīstrējies dalībnieks.

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Piemirsu piebilst, ka jāvaktē ,lai vīnam nenokrītās cukura līmenis, jo tad gan viegli var pāriet etiķī.
Tas ir svarīgi sākumā aktīvās rūgšanas laikā, kamēr alkohola līmenis ir zems.Tāpat ,kad straujā sākuma rūgšana ir beigusies, jānosūc vīns no biezumiem ,kas nosēdušies , lai vīns nekļutu rūgts.
Sākumā balonu var aizbāst ar vates vīkšķi, bet lēnās rūgšanas laikā jālieto gaisa aizsegi.
http://www.majasvins.lv/

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Ja runa par raugu,tad eksperimenta variantā izmēģināju ar parasto sauso raugu.Jo tika izdarīta dzīves lielākā kļūda,un aveņu ievārījums savārīts ar ievārījuma cukuru,kas galu galā sanāca nebaudāms pat man kā saldummīlim,kas saldumus nešķiro.Ārā gāzt bija žēl,tāpēc izdomāju ka neko jau nezaudēšu,ja arī nekas nesanāks.Bet nav ne vainas,garša ir ok,un rauga garšu nejūt.

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Nu ,jā.Tam ievārijuma cukuram ir vēl kaut kas klāt ,kas pasargā ievārījumu no sarūgšanas un tā kā nedaudz sabiezina tā konsistenci. Laikam jau paļauties ka tādā "zaptē" parādīsies t.s. mežraugi būtu apšaubāmi.Tādēļ rauga pievienošana bija pareiza rīcība. Galvenais iemesls maizes rauga neizmantošanai varētu būt garša ,kas saglabātos vīnā, bet ja pieliek nedaudz un process aiziet, tad viss kārtībā :)

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 8 gadiem :

Kaut kur lasīju,ka tam ievārījuma cukuram nav dabīgo rauga baktēriju,tāpēc arī nerūgst.Tāpēc arī liku klāt to raugu,bet tikai nedaudz līdz sākās rūgšana,jo zaptūdens jau bija sagatavots,bet kā nerūgst tā nerūgst:D

sisqo kid, pirms 8 gadiem :

Es arī neatteiktos no tās Fogeļa grāmatas... :) Mans epasts sisqo@inbox.lv

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Nosūtīju Fr.Fogeļa grāmatu un ne tikai :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+4765

 
Etiķa baktērijas var augt tikai vieglos vīnos un pieplūstot gaisam.Pretēji pelējuma baktērijām tās aug lēnās rūgšanas laikā nevis tikai pēc tās.No tām izsargājas pilnīgi noslēdzot gaisa ieplūšanu.Tas ļoti īsi par jautājumu.Veiksmi!

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.