Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1258 skatījumi

Kādu kaitējumu nodara datorspēles

Spēles un izklaide » Datorspēles & Online spēles

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Es domāju, ka nekādu. Ja cilvēks spēlē spēles un paliek slimīgi nenormāls, agresīvs un tādā garā, tā jau ir pazīme, ka viņam ar nerviem vai galvu kaut kas nebija kārtībā jau pirms spēļu spēlēšanas.

Piemēram, Krievijā bija gadījums, kad dēls sacirta māti ar cirvi, jo viņa nedeva viņam naudu datora remontam. Es arī spēlēju spēles kādreiz, bet nevienu sacirtis neesmu. Tā kā es domāju, ka, ja cilvēkam ar galvu viss ok, tad var spēlēt cik grib un nekas tāpat nenotiks.

Ja nu vienīgi tādas pašsaprotamas lietas kā redzes pasliktināšanās utt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

krokijs

+18181

 
Domāju ka tik cik redzei un kaut kādam pieradumam un ne vairāk.

pirms 11 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 11 gadiem :

Nevar nepiekrist.

Oto , pirms 11 gadiem :

Ja ir iedzimts redze sabojāsies arī tāpat vienkārši tas notiks vēlāk.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Datorspēļu spēlēšana vairāk nekā pasīva filmu skatīšanās dod iespēju aktīvi emocionāli izlādēties, bet ilgtermiņā tas noved pie hroniska stresa uzkrāšanās ar visām tā iespējamām sekām. Veidojas atkarība, kas izraisa dažādus psihopatoloģiskos simptomus (nespēja pārslēgties uz citām aktivitātēm, pasliktinās atmiņa, sekmes skolā, rodas mānīga pārākuma sajūta pār apkārtējiem, emocionālo izpausmju nabadzība, norobežošanās no apkārtējiem, ieiešana fantāziju pasaulē, viegla aizkaitināmība, uzbudināmība).

pirms 11 gadiem  

Ieva D, pirms 11 gadiem :

no kurienes šāds viedoklis? redzu, esat izkopējis no "Kā datorspēles ietekmē bērnus un pusaudžus".
ne visas spēles "dod iespēju aktīvi emocionāli izlādēties"-tam der tikai action žanrs. bez tā ir vēl arī citi - piem., stratēģija, simulācija, arī "galda" spēļu pc varianti. jautājums ir par datorspēlēm kā tādām, nevis tikai action žanru. piekrītu, sīkajiem būtu šā tipa spēles ar mēru jāspēlē. Es spēlēju stratēģijas spēles-nejūtu ne emocionālu izlādi, nedz arī kādu no tiem tālākiem simptomiem.

Ainars Felzenbergs, pirms 11 gadiem :

Mēs visi esam dažādi, ar dažādiem raksturiem. Ir cilvēki kam nemaz nevajag datorspēles, bet viņam jau ir tā saucamā datoratkarība. Kā man reiz kāda sieviete stāstīja par savu vīru. Tas katru brīvu brīdi pavada pie datora. Sieva, bērni nav svarīgi, galvenais ir dators... Citam atkal dators ir tikai lai izmantotu kādu internetbanku, pa retam sazinātos ar draugiem, radiem utt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.