Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 7972 skatījumi

ko darit, ja bernam nak zobi un nelidz nekas no lidzekliem, kurus drikst lietot.

Veselība » Zobi

berns kliedz stundu no vietas un tu nezini ka palidzet. skaidri zinams, ka zobu vaina. smaganam pat pieskarties nav iespejams, svecites nepalidz, lietojam ari tavegilu, ko drikst pret nemieriem lietot bernam, nepalidz, kliedz ka kliedzis, ja ne pat vel skalak.izmisums.bail no nakamas reizes.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Zobiņu nākšana ir dabisks process, kura laikā notiek gan fizioloģiski, gan bioķīmiski procesi. Šim periodam ir raksturīga pastiprināta siekalošanās, niķošanās, mazulis negribīgi ēd, prasa vairāk uzmanības, jo zobiņu šķilšanās ir sāpīgs process. To bieži vien pavada temperatūra, iesnas un šķidra vēdera izeja. Šajā laikā bērna imunitāte ir ļoti novājināta, tādēļ bērns var apaukstēties, sākt klepot. Jāļauj bērnam pakošļāt mantiņas, jo mazulim niez muzliņas. Aptiekās ir iegādājami dzesējošie riņķīši, kuros ir atvēsinoša viela, kas ne tikai būs laba mantiņa, ko bērnam pazelēt, bet arī atvēsinās sāpošo apvidu. Derēs arī grabulīši, kas ir nopērkami rotaļlietu veikalos. Ja bērns jau ir tik liels, ka saņem piebarojumu, viņam zelēšanai var dot burkānu. Sāpīgās smaganas varat apstrādāt ar anestezējošiem geliem, piemēram, Kamistad Gel vai Dentinox. Ir bērni, kam patīk, ka smaganas parīvē. Aptiekās nopērkami uzpirkstenīši, ko mamma var uzvilkt pirkstā un parīvēt mazuļa smaganas.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Šo uzpirksteni var izmantot arī zobu tīrīšanai. Nevajag baidīties lietot bērnam pretsāpju un pretiekaisuma līdzekļus — ja bērnam ir liels diskomforts un sāpes, mums šis stāvoklis jāatvieglo. Konsultējieties ar ārstu un izvēlieties tieši jūsu bērnam piemērotus medikamentus

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

verners osis

+16083

 

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jurgis Arents

+22

 
Ar medu ieriiveet - man mamma taa dariija :), tikai, ja pumpas nemetas :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdistt

+8491

 
Drīzāk šādas lietas ir jājautā ārstam, nevis parastā jautājumu lapā...

pirms 14 gadiem  

Eduards, pirms 14 gadiem :

a janu te kads arsts pagadas :)

Tomass Vidriks, pirms 14 gadiem :

a ja nu kāds sadists kā es? Varu ieteikt. ielikt dēlīti mutē un uzsist pa žokli. Tāpēc labāk tiešām pie Ārsta, lai dzīva veidā paskatās. ieteiks kāds vel te Magoņu tējiņu pastrebt un būs nelabi/

unknown (), pirms 14 gadiem :

Piekrītu Valdim, tas tiesām labāk jājautā ārstam. Nav jau liela māksla pateikt, ka tur vajag, piemēram, nezinu, sadzirdīt bērnu ar briljantzaļo.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Puikas pārbļaujoties var bruku dabūt!

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Puikas pārbļaujoties var bruku dabūt!

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
es savai pekai devu Dento-kid (vai tamlīdzīgi) homeopātiskās tabletītes. vai nu man tikai tā likās vai arī tiešām palīdzēja. vēl ir speciāli nomierinoši krēmiņi, ko uzsmērē tieši smaganām.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

jalauj izkliegties, tur neko nevar padarit, ar to bija ajrekinas. berni ne vienmer nozime tikai patikamus brizus. ar nakamajiem zobiniem vairs nebus tik traki.
ja ir aizdomas, ka ir kkadi sarezgijumi ar pasiem zobiniem, rtad aizved pie arsta, lai apskatas, varbut vajag palidzet smaganam atbrivot vietu zobam.
man ar gudribas zobu bija taa, ka naca ara, bet smaganas nelaida, tad vinas ta ka pavera vala.

pirms 14 gadiem  

verners osis, pirms 14 gadiem :

puikas nevar kliegt,dabūs lielos,tas pavisam nopietni.

veiksme ir mūsu pusē, pirms 14 gadiem :

ko dabus? Nu, ja godigi, tad neesmu dzirdejis, ka berniem pablausana naktu par sliktu un ta butu navejosa kaite. vismaz plausas pavedina, balsi uztrene. protams, nevar atstat raudosu nepieskatitu, ja nu aizrija vai kaa, bet nu pati blausana jau nu nekaite bernam. tik vecaku nerviem. un var gadities, ka ari kaiminu nerviem.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.