Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

nē nē

+3609

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4168 skatījumi

kādus augļus un dārzeņus var ēst, ja ir kuņģa čūla?

Veselība » Diēta & Fitness

Zinu, ka nevar ēst neko skābu, arī šķiedvielas nav ieteicamas.
Bet nav tak tā, ka vispār dārzeņus un augļus nevar ēst? Kas būtu tādi, kas nekaitē šādā situācijā?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
No Latvijā nopērkamajiem augļiem aprikozes ir īpaši ieteicamas kuņģa čūlas slimniekiem. Aprikozes sevišķi bagātas kālija sāļiem – 100g svaigu augļu ir 305mg kālija, bet kaltētās aprikozēs – 1717mg. Kālijs, kā zināms, pastiprina sirds muskuļu funkcijas, novērš šķidruma uzkrāšanos audos. Tādēļ aprikozes ieteic sirds-asinsvadu slimību gadījumos, kad tās pavada tūska. Nenāk par sliktu reizi nedēļā ieviest atslodzes dienu – apēst 300g žāvētu aprikožu, sadalot šo daudzumu 4 porcijās, un iedzert 0.5l aprikožu sulas, vēlams ar mīkstumu. Aprikozēs ir daudz karotīna, tādēļ ārsti iesaka iekļaut aprikozes ēdienkartē pie ādas slimībām, gļotādas un čūlu saslimšanām. Šajos gadījumos organismam galēji nepieciešams karotīns.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris

+9765

 
augļus kādus ēst, laikam jau nekādus ,jo pie mums veikalos nav tik plaša augļu izvēle ,padomājot var saprast ka visi veikalā nopērkamie tomēr satur augļskābi un saprotams ka čūlas lielākais ienaidnieks ir skābe, vispirms ir jāatbrīvojas no čūlas un tad jau ēdienkarti varēs dažādot, par šķiedrvielām ka nedrīkst nav īsti pareizi, mans ieteikums kā sadziedēt čūlu - vienu nedēļu jāēd tikai auzu pārslu putra, vārīta ūdenī, ēdot nedrīkst pievienot neko ne sviest ne ievārījumu- bet pēc nedēļas ja nav čūla ar kautkādiem blakus sarežģījumiem tā būs sadzijusi,nu saprotams ka starplaikos neko citu nedrīkst lietot, iznāk diezgan drausmīga nedēļa, dārzeņus var ēst savārītus biezeņos ,protams nedrīkst grauzt svaigus

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.