Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ināra Laizāne

+1797

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 984 skatījumi

Dzirdēts, ka saldumi kaitīgi arī gremošanas sistēmai, ne tikai zobiem un slaidumam. Vai saldinātāji -stēvija- arī bojā zarnu mikrofloru?

Veselība » Diēta & Fitness

Jo saldumi veicinot organisma ''paskābināšanos'' un arī sekmējot rūgšanas-pūšanas procesus zarnās. Tad nu netieku gudra, vai dabiskie bezkaloriju saldinātāji uzvedas tikpat nejauki vai kā?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
Rūgšanas-skābšanas procesi zarnās ir dabīgi, tikai jābūt pareizai mikroflorai un to nevajag pārāk samaitāt ar antibiotikām un konservantiem. Vairums dzērienu ir skābi, tāpat kā kuņģa sula, un zarnu traktā ieskābst arī piens. Par glikozi, fruktozi pārvēršas arī ciete, t.i., miltu produkti.
Stēvija, tāpat kā aspartāms un saharīns, nesatur ogļhidrātus, turklāt tos lielā salduma dēļ uzturā lieto niecīgos daudzumos.

pirms 10 gadiem  

Ināra Laizāne, pirms 10 gadiem :

Šķiet, ka man jautājums ir neprecīzs. Faktiski z. trakts jau ir pārāk samaitāts ar antibiotikām u. c., resp. - disbakterioze. Un ir saņemti autoritatīvi ieteikumi samazināt saldumu lietošanu. Šādā aspektā stēvija arī maitā zarnu mikrofloru?

Oto , pirms 10 gadiem :

Stēvija šādā aspektā mikrofloru neietekmē. Ja nu vienīgi ir kāds jūtīgums uz to. Tik jāpameklē tāda kas ir garšīga, jo starp ražotajiem ir liela atsķirība.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anna Marta

+355

 
Atradu šo "Some people who take stevia or stevioside can experience bloating or nausea." Katrā ziņā, es domāju, ja jau stēviju iesaka lietot cilvēkiem ar cukra diabētu, tad, iespējams, arī neveicinās arī zarnu pārskabābināšanos. "The American Diabetes Association reports that stevia doesn’t have any significant effect on blood sugar and can be “a good option for [diabetics] who are trying to cut calories and still enjoy a sweet taste.” Stevia is also much safer for your teeth than sugar, which feeds oral bacteria and contributes to cavities."

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.