Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Anna Nolberga

+1930

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5986 skatījumi

Ausu aizkrišana

Veselība » Slimības un simptomi

Ko darīt, ja no iesnām ir aizkrtušas ausis jau vairākas dienas. Tas jau sāk kļūt apgrūtinoši-- ja ceļas no gultas, mainās spiediens, ausis aizkrīt vēl vairāk+ sāp galva, neko nevar dzirdēt.
Palīdzat kāds, lūdzu!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Tev ir vai nu ausu iekaisums vai arī galvaskausa dobumu iekaisums - dodies pie lora un jo ātrāk, jo labāk, kamēr neesi sabojājusi savu dzirdi!

pirms 14 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 14 gadiem :

tieši tā!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Šajā gadījumā jau vairs tikai pie ārsta NEKAVĒJOTIES. Bet lai nekas tāds turpmāk nenotiktu, tad mums jāpadomā, kad mums sāk rasties visādi vidusauss iekaisumi? Tas sākas tanī vecumā, kad mums sāk borēt labas uzvedības noteikumus, t.i. lietot kabatlakatiņu. Šņaukšana kabatlakatiņā ir nedabīgs process, kura rezultātā tas, kas ir degunā tikai daļēji iznāk ārā, plus vēl tiek ar spēku sapūsts ausu un galvaskausa priekšējos dobumos, kur arī paliek. Velkot uz iekšu, mēs atsūcam visu drazu no deguna un pārējiem dobumiem. Viss tas nonāk uz kakla mandelēm, kuras uzreiz informē smadzenes, ar ko mums ir darīšana, un kā reaģēt imūnsistēmai, lai neitralizētu vīrusus, kuri to ir izraisījuši.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Simona Āboliņa

+5531

 
iespējams arī sēru korķis ausīs, jāiet pie ārsta, lai izskalo, nekas briesmīgs un sāpīgs tas nav :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Apmeklēt ārstu.

"Var pat laupīt dzirdi
Par iesnu komplikācijām liecina ausu aizkrišana, dzirdes pasliktināšanās, sāpes ausīs. Kā apstiprina profesors Plēpis, komplikācijas rodas tad, ja netiek ievērots ārstēšanas režīms, kā arī stipri šņaucot degunu, jo tad baktēriju pilnais iesnu šķidrums caur dzirdes kanālu nokļūst vidusauss dobumā – rezultātā mazinās bungādiņas vibrācijas un kustības iespējas, iekaist dzirdes kanāla gļotāda, pasliktinās dzirde (dažkārt pat neatgriezeniski). „Bungdobumā uzkrājies šķidrums sākumā rada spiediena sajūtu, pēc tam – stipras sāpes, kuru mazināšanai jālieto pretsāpju līdzekļu injekcijas, jo tabletes vairs nepalīdz. Un, lai šķidrumu izvadītu no bungdobuma, jāveic bungādiņas griezums jeb paracentēze,” skaidro ārsts. Ja savlaicīgi neārstē akūtu vidusauss iekaisumu, bungādiņa plīst un no auss iztek asiņainas strutas."
http://www.tvnet.lv/sievietem/vesela/76146
http://www.zalesinfo.lv/?urls=modules/jauta_message?name=229

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Valdis Tomsons

+27842

 
Pēc iespējas ātrāk pie ārsta.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viktorija Vitola

+5509

 
Ej vien pie daktera.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.