Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1286 skatījumi

pārbaude

Veselība » Slimības un simptomi

ja ir aizdomas ka ir bijis kontakts ar hiv nēsātāju,pēc cik ilga laika var sev veikt hiv testu?atbildiet lūdzu......

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Viss ir atkarīgs no tā kāds kontakts un vai šis kontakts bija ar HIV nēsātāju vai arī ar personu, kuras HIV statuss nav zināms. Ja ar HIV nēsātāju, tad ir jādodas pie ārsta nekavējoties, jo 6-72 stundu laikā ir iespējams sniegt PEP, parakstot HIV medikamentus, kas samazina HIV inficēšanās risku. Tests ir jāveic ne ātrāk kā pēc 3 mēnešiem un atkārtots tests pēc 6 mēnešiem.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

HIV infekcijas diagnostikas pamatā ir antivielu noteikšana pret vīrusa antigēniem- tas nozīmē, ka asinīs tiek meklētas vielas, ko izstrādā mūsu organisms. Taču šo vielu izstrāde nenotiek uzreiz, tāpēc tests var būt nepareizi negatīvs pat vairākas nedēļas līdz dažiem mēnešiem. Bet analīzes vajadzētu nodot pēc iespējas ātrāk- tas ir 2-3nedēļu laikā, jo ātrāk tiks atklāta saslimšana,jo labākas ārstēšanas iespējas.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Jums nav taisnība, ārstēšana (HAART) ir nepieciešama tikai AIDS slimniekiem, no inficēšanās ar HIV līdz saslimšanai ar AIDS paiet vairāki gadi, šajā laikā nekāda ārstēšana nav nepieciešama, tikai uzraudzība Latvijas Infektoloģijas Centrā, pie tam daudzi ir tikai HIV nēsātāji un AIDS nemaz neattīstās, vienīgais ierobežojums ir tas, ka zinot par savu statusu, nedrīkst inficēt citas personas, stājoties dzimumsakaros ir jālieto prezervatīvs, jāinformē partneris, nedrīkst būt par donoru, utt.

Līga Ludviga-Marija , pirms 12 gadiem :

Hiv ir jaarstē!!!!
HIV ir cilvēka imūndeficīta vīruss. Lai varētu vairoties, šim vīrusam tāpat kā citiem vīrusiem ir nepieciešamas svešas šūnas. Cilvēka organismā ir tikai viens šūnu veids, kurā vairojas HIV. Tas ir imūnās sistēmas šūnu veids, ko sauc par CD4. Kādu laiku imūnsistēma spēj savaldīt HIV un atjaunot zaudētās CD4. Taču, ja netiek ārstēts, HIV pēc dažiem gadiem var novest pie imūndeficīta – pie AIDS!!!!!!!!!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.