Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kārlis Vakars

+312

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1877 skatījumi

Kāds zin kādu labu mājaslapu veģitāriešiem?

Veselība » Vīrieša veselība

vēlos zināt ko man ēst lai būtu ikdienā spēcīgs neēdot gaļu!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja nevēlaties iedzīvoties slimībās, tad noteikti regulāri jādzer kāds labs multivitamīnu un minerāļu komplekss, jo cilvēka organisms nav paredzēts tam, lai atteiktos no gaļas, jo gaļa ir svarīgs dzelzs avots, kas ir nepieciešams, sarkano asinsķermenīšu radīšanā, pie tam gaļa ne tikai satur dzelzi, bet arī palīdz mūsu organismam uzņemt dzelzi no dārzeņiem, kas citādāk netiek uzņemts un izmantots, pie tam gaļa ir lielisks B-vitamīnu avots, tā stiprina imūnsistēmu un ie nepieciešama ķermeņa augšanai, tas nozīme to, ka veģetārisms un bērns vai pusaudzis ir nesavienojami jēdzieni.

pirms 14 gadiem  

melnaisronis, pirms 14 gadiem :

Galla nav taadu vielu, kas nebuutu sastopamas citos veggitaaros paartikas produktos :P

http://www.kasjauns.lv/lv/news/vegetarisms-miti-un-patiesiba&news_id=19390

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Tie ir meli, kurus izplata veģetārisma piekritēji. Gaļa ir neaizstājams un uzturā nepieciešams produkts, pie tam, ja, jūs uzmanīgi izlasītu to, ko es rakstīju iepriekš tad pamanītu, ka gaļa ir nepieciešama ne tikai imunitātes stiprināšanai, kas ir svarīgi, lai mēs neslimotu, bet arī pateicoties uzņemtajai gaļai, mēs varam iegūt minerāļus no dārzeņiem, kurus lietojam uzturā. Ja gaļa netiek ēsta, tad arī dārzeņos sastopamie minerāļi tiek izvadīti no organisma laukā.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pie tam dārzeņos un citos produktos, kurus uzturā lieto veģetārieši, šo organisma normālai funkcionēšanai nepieciešamo minerāļu daudzums salīdzinājumā ar gaļas produktiem ir tik niecīgs, ka mums būtu jāapēd fiziski neiesējams daudzums dārzeņu, lai uzņemtu kaut vai daļu no dienas normas un ilgstošā procesā tas noteikti atsauksies uz veģetārieša veselību.

Āris Seisums, pirms 14 gadiem :

Papildinot, veģetārisms ir iespējams tikai un vienīgi dienvidu reģionos, kur augu valsts ir daudzveidīga un daudz bagātāka ar organismam nepieciešamajām vielām. Tāpat arī tajos reģionos ievērojami mazāk uzturvielu tiek tērētas organisma siltuma ražošanai. Dažādu vielu pārstrādi un asimilāciju nodrošina produkta un patērētāja vēsturiska atrašānās vienā biotopā, kas savukārt nenodrošina ziemeļu cilvēkam tādu dienvidu augu pārstrādi, kā dienvidniekam.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Ārim arī taisnība, tomēr veģetārisms un it īpaši vegānisms, kad cilvēks atsakās no jebkuriem produktiem, kuru izcelsme ir saistīta ar dzīvniekiem, ieskaitot olas, pienu, utt. nav nekas labs un parasti ir saistīts ar dažādām dabas draugu un dzīvnieku aizsardzības biedrību un organizāciju aktivitātēm un domāšanu.

unknown (Google), pirms 14 gadiem :

Pazīstu vienu "veģetārieti", kurš saka, ka vistas drīkst lietot uzturā, jo viņas ir stulbas :D
Vegānisms jau ir slimība, mans uzskats - ja negribi nodarīt dzīvniekam pāri, tad neatņem arī viņam pārtiku un neaiztiec augu valsti.
otrkārt - cilvēkiem ir ilkņi, kas jau parāda, ka mēs esam arī gaļēdāji.
gaļa taču ir garšīga! :)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Es gan neizteiktos tik kategoriski, taču sava daļa taisnības jau ir it īpaši par to, kas attiecas uz apgalvojuma otro daļu. Mēs jau varam saukt sevi kā mēs to vēlamies, bet veģetārieši savā uzturā nelieto nekādu gaļu un vegāni atsakās no jebkādiem produktiem, kuri ir saistīti ar dzīvnieku pasauli. Bet, tas, ka jūsu paziņa lieto vistas gaļu ir ļoti labi, jo šī gaļa ir laba izvēle un to jums ieteiks jebkurš dietologs un fitnesa treneris.

melnaisronis, pirms 13 gadiem :

haha...to saka cilveeki, kas nekad nav bijussi pat tuvu veggitaarismam, vairums no taa visa ir steriotipi. Esmu veggitaariete jau triis gadus, juutos lieliski un probleemu sakaraa ar to nekaadu. Tas nav ar veseliigaaku meerkki vai kaa tamliidziiigi, tad nebuutu tik kategoriska, man tas ir principa jautaajums. Nevienam necenssos neko uzspiest, taadeell neciessu ssiis mullkkiiibas arii no citiem.

melnaisronis, pirms 13 gadiem :

Cilveeks var itin labi iztik bez jebkaadiem gallas prodoktiem arii ssajos platuma graados, tik gana daudz piena produktu, olu, riekstu, paakssaugu un viss ir kaa vajag. ...un man ssokolaadees...mmmm. Galvenais kaut nedaudz sabalanseet ar praatu. Nezinu par vegaaniem nesaprotu vinnu iemeslus, bet veggitaariessi noteikti.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Katrs cilvēks izvēlas to, kas ir vislabākais viņam pašam. Mana atbildē un komentārā ir sniegti padomi cilvēkiem, kas nelieto savā uzturā gaļu, lai arī turpmāk viņi nesaskartos ar slimībām un justos labi dzīvojot tādu dzīvesveidu kādu paši ir izvēlējušies. Zinātnisko pētījumu dati liecina par to, ka vegāniem un veģetāriešiem ir lielāka iespēja saslimt ar noteiktām slimībām un tiem ir noteikti nepieciešams lietot vitamīnu un minerāļu kompelksu vismaz 2 x gadā, lai nenodarītu pāri savai veselībai!

melnaisronis, pirms 13 gadiem :

Svaukaart citi nemazaak zinaatniski peetiijumi liecina par to, ka tiessi veggitaariessiem ir mazaaka iespeejamiiba saslimt ar noteiktaam slimiibaam...:P

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Smieklīgi :D Man ir 14, un es jau kopš 10 gadu vecuma gaļu mutē neesmu ņēmusi. Nekādus vitamīnus neesmu dzērusi, veselība ideāla, attīstos labi, nekādu smadzeņu vai organisma atpalicību, ēdu to, ko pieprasa organisms :)
Tik pat daudz ''par'' un tik pat daudz''pret'' var atrast par šo tēmu. Bet vispār es smejos, lasot jūsu, gaļēdāju, argumentus :)

pirms 12 gadiem  

Āris Seisums, pirms 12 gadiem :

:D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
iespējams neko nevari atrst, jo tas dzīvesveids saucās "veģetārisms".
http://www.vegetarisms.lv/
jāēd pupas, rieksti, zivis (ja runa neiet par vegānismu). veģetārismam ir viena negatīva blakusparādība - jāēd biežāk...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Mūsu platuma grādos, tas nav īpaši savienojams.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.