Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis G.

+2334

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1759 skatījumi

Jautājums, ne tikai venerologiem...

Veselība » Vīrieša veselība

Ja nepiekopju nekādus "kreisos" sakarus, vai pastāv droša iespēja dabūt STS, piem., sabiedriskajās tualetēs? Kas varētu izsaukt apsārtumu un niezi uz ģenitālijām?!

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Krista

+6605

 
Nē, nevar! 100%īgi gan nevaru apgalvot, bet 98%īgi noteikti.
Apsārtumu, niezi, kaut kādus dīvainus izdalījumus var izraisīt visparastākā infekcija vai sēnīte, ko gan var dabūt tajā pašā nelaimīgajā sabiedriskajā tualetē vai neievērojot higiēnu. Bet no tās var tikt vaļā max 3 dienās.
Tā pat pastāv iespēja, ka tā ir alerģija pret mazgāšanas līdzekli, veļas pulveri ar kuru apakšveļa mazgāta, biksīšu ieliknīšiem etc.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Teorētiski varat inficēties ar STS, izmantojot sabiedriskās tualetes, taču šī iespējamība ir tik niecīga, ka jebkurš venerologs Jums atbildēs, ka šāda veidā inficēties ar seksuāli transmisīvajām slimībām nav iespējams, jo šīs slimības tiek nodotas tikai dzimumceļā.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Ja Jums nav seksuāls sakars ar citu partneri, tad vienmēr pastāv iespēja, ka jūsu partnere jums nav uzticīga vai arī iekaisumam ir kāds cits iemesls, kuru noskaidrot palīdzēs ģimenes ārsts, urologs vai venerologs.

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Neskatoties uz vispārpieņemtiem uzskatiem par sieviešu izlaidību,esmu pārliecināts, ka mana sieva ir uzticīga man (tik naivs gluži neesmu kā domājat), bet paldies par atbildi. Varbūt, tā bija viegla "saaukstēšanās", piem., nepiemēroti higiēnas līdzekļi.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Drīzāk alerģiska reakcija uz kādu mazgāšanas līdzekli. :-)

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Man arī aizdomas- reti, bet šādi simptomi reizēm uzrodas...bet, par sabiedriskajām tualetēm runājot, nesakiet, ka nezinājāt, ka meitenes čurā stāvus svešā podā, un, vai ārsti to dēvē par "tumsonību"? Teorētiski- var paspiest roku AIDS slimniekam, lietot viņa pildspalvu, bet šaubos vai Jūs to darītu. ;)

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Darītu gan un to arī daru, jo arī AIDS/HIV ir slimība, kuru var iegūt tikai seksuālo kontaktu laikā vai izmantojot inficēta slimnieka šļirces, kurās ir saglabājusies pavisam svaigas inficētas asinis. HIV vīruss ir ļoti nenoturīgs pret skābekli un atliek asins pilītei nopilēt uz galda un saskarties ar skābekli uz dažu sekunžu laikā vīruss iet bojā.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Pie tam saskarsme ar inficētām asinīm vēl nenozīmē 100% inficēšanos ar HIV, lai inficētos šim vīrusam, kura koncentrācija asinīs ir niecīga ir jānonāk vesela cilvēka asinsritē un tas nemaz nav tik viegli izdarāms, ja šīs asinis nebāž mutē, nerij nost vai negriež sev pirkstā un nepilina brūcē. :-)

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Jūs ir grūti pārliecināt. Jūsu viedoklis balstās uz zinātniskām hipotēzēm, mediķu slēdzieniem un "atzītām" autoritātēm, bet intuīcija Jums ir 0%. Neņemiet ļaunā, bet uztveriet to kā cieņas apliecinājumu... Par atšķirīgu viedokli.:))

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tas jau nav mans viedoklis, bet gan slimības gaita un HIV/AIDS mūsdienās ir pietiekami izpētītas saslimšanas, tā ka jūsu bailēm nav nekāda pamata. :-)

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Nav īstas skaidrības- kāds Jums ar to visu sakars (ceru, ka nav), bet no briesmām sevi sargāju, uzklausot savu sirdsbalsi, tā ir drošāk, m a n.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

:-)

Aija Dobroviča, pirms 13 gadiem :

Pilnīgi piekrītu, Aivim, ja tu guļot ar HIV/AIDS nesātāju neizsargājies vai viņa asinis nepilini atvērtā brūcē vai nerij nost, tad nekas slikts tev nenotiks. No tā, ka tu ar slimnieku sarunājies vai sasveicinies, paspiežot roku, vīrusu nesaķersi. Take ir easy!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.