Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristaps

+238

 
  • 7

    Atbildes

  • -4 balsis
  • 2282 skatījumi

Luudzu palidzat!!

Veselība » Vīrieša veselība

Tātad,man nākoš ceturdienu ir jābrauc pie arsta,kas parbaud plaušas (nezinu ka sauc), man pārbaudīs vai ir astma,bet es zinu,ka man 100% nau astmas, un vecāki ari,bet ģimenes ārsts liek, bet stūlbàkais ir tas,ka ik pa laikam kàdā tusā ir sanàcis uzpīpet, mani var uzraut?Ludzu palidzat ;D

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Izklausās ka vēl nav tie gadi pienākuši, kad nu drīkstētu uzpīpot... Bet ja jau pa retam uzpīpo, pa tusiem, tad jau tur nekā vēl nav sakrājies :) Vienkārši līdz tai ceturtdienai nepīpo, nu tā lai vismaz smaka nekāda nebūtu :) un tad jau vis būs ok.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Dīvains jautājums, par veselību nesatraucaties, bet uztraucaties, vai būs redzams, ka esat smēķētājs. Kas tad no tā? Ārstus neinteresē vai jūs smēķējat vai nesmēķējat un tā nu ir jūsu pašu izvēle, vai vēlaties savu veselību bojāt ar smēķēšanu vai nevēlaties, un protams, smēķētāju plaušas un bronhi ir bojāti un tas, ka cilvēks ir smēķētājs ir redzams, to gan neviens nekur nerakstīs un nevienu neinformēs, ārsta slēdzienā ārsts, kas novērtēs uzņēmumu ierakstīs vai jūsu krūšukurvja orgāni atbilst vecumam un vai ir vai nav konstatēta fibroze, kas ir saistaudu pavairošanās, ko izraisa jebkurš iekaisums, tai skaitā arī smēķēšana.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Nē, tur pārbauda citas lietas. Katra analīze meklē tikai noteiktas vielas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Rita Bobkova

+81

 
Bā! Muļķības! Uzraut!!! Ar ārstu ir jārunā atklāti, jo tā it TAVA veselība. Vai tiešām Tu visus cilvēkus par Klačtantēm uzskati. Tas var kaitēt tikai pašam. Un vispār - kā Tu vari zināt, ka neesi pēc pārstaigātas vīrusu infekcijas dabūjis to slēpto plaušu karsoni. Tagad tādi jocīgi vīrusi; sākas kā iesnas un tad, hops, plaušās iekšā. Ir jāsargājas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rita Bobkova

+81

 
Ja pīpēji zālīti, uzraut var ,izraujot kādu matiņu un uztaisot analīzi, bet ne jau rentgenā( LOL)!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rita Bobkova

+81

 
Ja Tevi sūta pie plaušu ārsta, jeb pulmanologa, tad tam ir savs iemesls, kam nav nekāda sakara ar to, vai Tu pusaudžu ballītēs esi kādu cigareti uzpīpējis. Tev nav par to jāsatraucas. Tu arī nevari zināt - vai Tev ir astma vai nav. To var noteikt tikai ārsts. Tāpat Tu nevari zināt to, vai esi alerģisks pret kaut ko, piem. E-vielas u.c.; jo agrāk to nelaimes sakni atklās, jo labāk. Klausi dakterus!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

DamagE

+26662

 
ja taisiis fluorogrammu [plaušu rentgens], tad dakters ieraudzīs bronhu izskatu, un tas noteikti ir nosakaams paskatoties vien bez papildus analīzēm ka esi smēķētājs. lai noteiktu vai pacients slimo ar astmu veic spirometriju kur jāpūš trubiņā un tiek nomērīts plaušu tilpums ieelpā un izelpa. ar šo metodi arī iespējams noteikt vai ir smēķētājs.
bet šķiet ka ir iespēja izmantot datu konfidencialitāti, ka rezultātus var zināt tikai ģimenes ārsts kas nosūtija uz izmeklejumu, pacients ko ārstē un neviens cits..... ja datus izpauž, tad iesūdzi dakteri uz paris miljoniem un sanāks smēķi visam atlikušajam mūžam!

pirms 11 gadiem  

Kristaps, pirms 11 gadiem :

beeet man plaušu rentgenu taisīja kkur 1 mēnesi atpakaļ, bet tas bija tāds pats ar ko fotogrāfē galvu,rokas utt.

DamagE, pirms 11 gadiem :

astmas slimnieka un smēķētāja rezultāti ir stipri līdzīgi, tākā VAR UZRAUT!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.