Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3739 skatījumi

Wellbutrin (bupropione) vs Arketis (paroxetine) — blakusefekti

Veselība » Garīgā veselība

Kādu laiku lietoju Arketis (pirms tam arī Rexetin, Paroxetin Actavis), no rītdienas mainu zāles pret Wellbutrin SR. Mainu tādēļ, ka besī ārā paroksetīna blakusefekts, kas pavājina libido. Wellbutrin to neietekmē, taču, palasot instrukciju, sapratu, ka tā ir baisāka, nekā Arketis.

Pie biežiem un ļoti biežiem blakusefektiem ir miega traucējumi, galvassāpes, slikta dūša, vemšana, drudzis, reibonis, tremors, nervozitāte, garšas sajūtas izmaiņas, troksnis ausīs, redzes traucējumi.

Arketis biežās blakusparādības ir tikai libido un galvassāpes, bet nu reāli man pašam ir bijušas krietni vairākas blaknes.

Jautājums: Varbūt kāds ir lietojis Wellbutrin un var padalīties ar pieredzi?

Piebildīšu, ka esmu lietojis Arketis, Rexetin, Paroxetin Actavis, Xanax XR, Alprazolam-grindeks, Amitriptyline, Adaptol un visas panesu labi.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Joey

0

 
Kursveidīgi lietoju AD jau gadiem. Vispretīgākās zāles bija Arketis (paroksetīns), kad Arketis nevarēju dabūt, tad dzēru Islandiešu ražojuma Paroxetine. Visnopietnākās blaknes bija enerģijas trūkums. Es pat darbā nespēju nosēdēt 8 stundas, pusdienlaikā vajadzēja nosnausties, šad un tad pat WC, kad citu variantu nebija. Apetīte nepalielinājās, bet katrs kumoss pārvērtās liekajā svarā. Sākot lietot paroksetīnu man bija 72 kg, tad 6-7 mēnešus vēlāk man jau bija 94kg. Libido vispār nav. Zāles patika ar to, ka nobloķēja skumjas un panikas lēkmes. Bija miers. Ja man nebūtu svars tik ļoti pieaudzis, turpinātu lietot Arketis. Paroxetine it kā vajadzētu būt tādām pašām, bet man no viņām vairāk nāca miegs nekā no Arketis. Savukārt Wellbutrine ir stimulējošs, ar miegu mēdz būt problēmas un murgi arī mēdz rādīties. Wellbutrin pat aktivizē baudas receptorus, līdz ar to, libido pat nedaudz palielinās. Jocīgi jūtos ja dzeru kafiju, vīnu vai uzsmēķēju, uzreiz viegls reibonis, dīvaina mijiedarbība

pirms 4 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Dinars

0

 
Man sis zales izrakstija psihiatrs 20gadu vecuma jo lietoju amfetaminu.Iedarbibu no sim zālēm saku just tikai pec 2 nedelam.Man sis zales iedarbojas ka stimulants.Arsts teica ka sis zales katram iedarbojas savadak atkarigi no problemas,jo vinas liek smadzenem radit dabigu vielu kas rada lidzigas (minimalas)sajutas vielai no ka esat atkarigi.(narkoTikas/alk/nikotins)Person igi blakus efektus nejutu.Tikai vienreiz iesnaucot deguns saka loti degt un efekts bija jaudigaks. :D

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

es lietoju Wellbutrin SR, man nekādu tādu blakus parādību nav.Varbūt redze pasliktinājusies,bet tas var būt arī no..gadiņiem ( man 49 ) Jūtos stipri labāk.Man liekas,ka vaina ir devā ja cilvēki guļ no Wellbutrin SR. Es lietoju vienu, vienu reizi dienā.Kad reiz pēc tikai 10 dienu lietošans pārtraucu,jutos labi.Nekādu " paģiru ".Man liekas,ka tas katram individuāli un ja ražotājs raksta blakus efektus daudz dažādus, tas nenozīmē ka viņi tev noteikti būs...bet iespējami

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
zinu 2 cilvēkus kas lieto, viens ļoti ilgi guļ no tām zālēm, otrs tādā kā mazā šmigā. ļoti spēcīgas zāles.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Nu jā, no viņām visām guļ. :D Tas ir mazākais, kas mani uztrauc. Vairāk baidos par nopietnākām blaknēm. :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.