Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ieva

+10

 
  • 9

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4433 skatījumi

Vai man ir bipolārie traucējumi?

Veselība » Garīgā veselība

Jau vairak kā gadu cīnos ar pēkšņām garastāvokļa maiņām. Pagājušā gada septembrī it kā viss bija kārtībā, bet tad pēkšņi parādījās skumjš noskaņojums, laime, neiecietība, labsirdība, bailes u.t.t., kas mainījās ļoti strauji,varēju no rīta atvērt acis un nodomāt: "Man viss riebjas", nākošajā rītā ar domu,ka dzīve ir TIK skaista. Noskaņojumi, piemēram, liela noslēgtība un bēdas turpinājās pat nedēļu ilgi, līdz no rīta piecēlos ar domu, ka iešu, skriešu un galu galā man viss būs kārtībā. Tā tas turpinājās līdz jūnijam. Vasarā es priecājos par dzīvi, bija tik daudz jauna un neizpētīta, bet,protams, labo dienu virtenē, dzīve piešķīra arī kādu katastrofālu dienu, kad šķita, ka izlekšu pa logu. Tagad ir strauji nomainījies gadalaiks un maiņas sāk parādīties atkal- vakardiena bija saulaina, rīt es negribēšu kāpt ārā no gultas. Tad nu kas tas varētu būt, cilvēki? Cerēju,ka tā tikai tāda fāze bija, bet izrādās,ka atkal viss no jauna sākas. Depresija, bipolaritāte, afektīvie traucējumi? Kas?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+401

 
Izskatās, ka ir, bet tās ir tikia manas domas, bet ja tev ir ieteiktu apmeklēt psihoterepeitu.

pirms 12 gadiem  

Ieva, pirms 12 gadiem :

piedod, piedod, piedod. es esmu neattapīga nepraša,kurai vajadzētu apskatīties kārtīgāk pirms kaut ko runā/raksta/domā. man šis periods ir smags un šodien kaitina ļoti daudz kas. vēlreiz atvaino. tava atbilde ir pietiekama!

Andris, pirms 12 gadiem :

lūdzu. tas nekas.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja jau zināt, kas ir bipolārie traucējumi, tad jau esat bijusi uz konsultāciju pie psihiatra un diagnoze Jums ir uzstādīta un nozīmēta ārstēšana. Sekojiet ārsta rekomendācijām, lietojiet medikamentus, cenšoties nepārsniegt devas, apvienojiet to ar pastaigām svaigā gaisā, rudens vienmēr ir depresiju un dažādu saasinājumu periods, gluži tāpat kā pavasaris, svarīgs ir ģimenes un tuvu cilvēku atbalsts un sapratne...

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
man liekas ka vienkārši uzmanības trūkums... :o)

pirms 12 gadiem  

Māris, pirms 12 gadiem :

manuprāt tava atbilde ir vispareizākā,jo ja cilvēkam šķiet ka nav viņam cilvēka kurš viņu mīl un lutina,pievērš uzmanību,tad arī visas šīs lietas par kurām raksta Ieva arī sākas

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Andris

+401

 
Mānijas epizode

Mānija parasti tiek raksturota kā izteikts pacilāta, ekspansīva vai uzbudināta garastāvokļa periods. Daudzi cilvēki mānijas stāvoklī izjūt spēcīgu trauksmi un ir ļoti viegli aizkaitināmi (līdz pat agresijai), bet citi kļūst eiforiski un
„pompozi”. Cilvēkiem bieži ir paaugstināts enerģijas līmenis un samazināta vajadzība pēc miega. Cilvēka runa var būt neskaidra, it kā viņa vārdi nespētu tikt līdzi domām. Mānijas stāvoklī cilvēka uzmanība ir pavājināta, un viņu iespējams viegli samulsināt. Viņam var būt traucētas vērtēšanas spējas, kā arī rasties vēlme neapdomīgi tērēt naudu vai kā citādi sevi izteikt ar pilnīgi neadekvātas uzvedības palīdzību. Viņš var kļūt agresīvs vai uzmācīgs, kā arī izjust pastiprinātu dzimumtieksmi. Smagākās fāzēs cilvēkam mānijas stāvoklī var sākties psihoze vai realitātes sajūtas zudums.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nedirsies, Ieva, un nevelc garumā. Toč ej pie ārsta. Es kādreiz arī šitā sevi mānīju — tjipa «būs jau labi, būs jau labi, nekādu ārstu nevajag» utt. Galu galā sapratu, ka tikai novilku visu garumā, kas padarīja to lietu par vēl sarežģītāku.

Bipolārie vai hujviņzincikpolārie — tam nav nozīmes. Tik pat labi tev vispār nav nekas no tā, bet ir kaut kas cits. Skaidrs ir tas, ka kaut kas nav kārtībā.

Man arī bija žēl naudu ārstam, bet pēc tam, kad aizgāju un palika labāk, jutos kā no jauna piedzimis. Būtu aizgājis laicīgi, nebūtu tagad neatcerējies pusgadu no savas dzīves, tā kā, kā jau teicu — nestaipi gumiju, ej.

pirms 12 gadiem  

Andris, pirms 12 gadiem :

manai draudzenei ar tādas problēmas, bet viņai jau naudu nežēlo, jo nav ko zēlot, naudas viņai nav un man pašam ar nav naudas lai palīdzētu, tapēc es viņai cenšos, kā varu.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Nu Rīgā droši vien citas cenas. Es dzīvoju vietā, ko rīdzinieki sauc par dziļiem laukiem mezoproterozoja ērā, tāpēc te cenas ir, iespējams, krietni zemākas.

Bet nu sūds ar ārstiem. Zāles tāpat visur vienādi dārgi maksā. Tas gan.

Andris, pirms 12 gadiem :

nu viņa ar nav rīdziniece, bet aizkraukliete, manu vietu ar sauc par laukiem, tas, ka viņai nav nekādi ienākumi un mamma viņai ar nevar palīdzēt, jo nepelna un viņas mamma saka, aka zāles un ārsti vēl sliktāk visu padarīs.

Andris, pirms 12 gadiem :

un pie tam viņai tā problēma ir vairākus gadus. vismaz 8 gadus. :( skumji, bet fakts.

    Frīdrihs Nīče, pirms 12 gadiem :

Jā, par zālēm cilvēkiem domas dalās. Nu to es arī varu saprast, jo viņas padara cilvēku par dārzeni. Bet no savas pieredzes varu teikt, ka, neskatoties uz visiem gļukiem, kas tai periodā notika, tomēr zāles līdzēja un bija vērts. Nu, protams, ne jau pliku zāļu rīšana, bet apvienojot ar psihoterapiju un darbu pašam ar sevi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Diez vai tev ir bipolārie traucējumi, vienkārši neliela depresija, kas cilvēkiem var uznākt, tu vari parunāt ar kādu ļoti labu draugu par to unn varbūt tev kļūs labāk, nu īsti nezinu, kā tep palīdzēt bet pamēgini.

pirms 12 gadiem  

Ieva, pirms 12 gadiem :

lielai pārbaudei naudas nav, bet ar draugiem atklāti runāt negribu/nevaru, diagnoze "neliela depresija" ir necila un ne pārāk atbilstoša manam gadījumam. bet paldies par atbildi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

... .....

+317

 
Izskatās pēc trauksmes. Ar to parasti sākas vieglākas vai smagākas depresijas diagnozes. Bet nekas nav mūžīgs, viss pāriet pats no sevis pozitīvu notikumu iespaidā. Ja nepāriet, tad ārsts var izrakstīt šo to garastāvokļa uzlabošanai.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andris

+401

 
Bipolārie traucējumi ir garastāvokļa traucējumu kategorija, ko raksturo viena vai vairākas patoloģiski pacilāta garastāvokļa epizodes, kas klīniski tiek uzskatītas par māniju. Cilvēkiem, kuriem ir mānijas epizodes, parasti ir arī depresijas epizodes vai simptomi, kā arī jauktas epizodes, ko raksturo kā mānijas, tā depresijas pazīmes. Šīs epizodes parasti mijas ar normāla garastāvokļa periodiem, bet dažiem pacientiem depresija un mānija var strauji nomainīt viena otru, proti, noritēt tā sauktā straujā ciklu maiņa. Straujā ciklu maiņa, kam raksturīga četru vai vairāku epizožu nomaiņa gada laikā, ir atklāta lielai daļai pacientu ar bipolāriem traucējumiem. Tā saistīta ar lielāku darba nespēju vai sliktāku slimības prognozi, jo ir traucēta stabila stāvokļa radīšana un noturēšana.
Bipolārie traucējumi, balstoties uz garastāvokļa epizožu veidu un smagumu, tiek klasificēti vairākās kategorijās: bipolārie traucējumi I, bipolārie traucējumi II un ciklotīmija,
Simptomi parasti rodas vēlīnos

pirms 12 gadiem  

Andris, pirms 12 gadiem :

Depresijas epizode

Bipolāru traucējumu gadījumā depresijas fāzi raksturo sekojošas pazīmes un simptomi: ilgstoša skumju, trauksmes, vainas, dusmu, izolācijas un/vai bezcerības sajūta, miega un ēstgribas traucējumi, nogurums un intereses zudums par parasti prieku radošām aktivitātēm, koncentrēšanās grūtības, vientulība, nepatika pret sevi, apātija vai vienaldzība, depersonalizācija, seksuālās aktivitātes zudums, kauns vai sociāla trauksme, aizkaitināmība, hroniskas sāpes (ar zināmu cēloni vai bez tā), motivācijas trūkums un domas par nāvi/pašnāvību. Smagos gadījumos cilvēks var kļūt psihotisks - stāvoklis, kas pazīstams arī kā smaga bipolāra depresija ar psihotiskām pazīmēm.

Ieva, pirms 12 gadiem :

Es prasu, cilvēka viedokli par manis pieteikto problēmu, nevis izkopētu un ielīmētu, atvainojos, sū*u. Pati to visu esmu lasījusi, kāpēc man tagad tas būtu jālasa vēlreiz? Paldies, tad jau labāk varēji necensties nemaz!

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Es Tev , kā dziednieks, teikšu tā: pasūti ārstus divas mājas tālāk, un aizej pie normāla tuvējā dziednieka.

pirms 12 gadiem  

Ralfs Ivo Ivanovs, pirms 12 gadiem :

Dirsējs esi nevis dziednieks,Latvijā labi ja ir 5 īsti dziednieki

Māris, pirms 12 gadiem :

bet manuprāt dziednieki vispār nav,vienkārši cilvēkam kuru apstrādā tā saucamais dziednieks,rodas mānīga sajūta ka nu jau paliks labāk un uz brīdi sevi tā noskaņojot tas arī iedarbojas

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.