Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārīte Cakule

+266

 
  • 10

    Atbildes

  • 5 balsis
  • 5173 skatījumi

Taisnība, ka šķidrie pulveri ( veļas mazgāšanai) ir mazāk ķīmiski (kaitīgi) kā pulverveida?

Māja un dārzs » Tīrīšanas un veļas mazgātava

Vācu draugi stāsta ka Vācija pulverveida pulvera tirgošanai Vācijā būs aizliegums

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Pat tas pats pulveris, ja būs šķidrā veidā (izšķīdināts ūdenī) būs mazāk kaitīgs, it īpaši astmas slimniekiem, jo pa gaisu nelidos sīkas pulvera daļiņas. To var novērot lielveikalos, kur vispār vajadzētu aizliegt tirgot pulverus vienā telpā ar pārtiku. Ejot gar pulveru stendu jau pa gabalu var sajust kodīgu un neciešamu pulvera smaku, lai gan man nav astmas, bet ko lai dara astmas slimnieki un tie kam ir dažādas alerģijas?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Nevaru vairs atrast to lapu, kurā reiz izlasīju visdetalizētāko informāciju, taču varu teikt, ka pats lietoju tikai šķidros veļas mazgājamos līdzekļus, kaut arī neesmu nekāds eko plānprātiņš. Man tas liekas ērtāk un no drēbēm un veļas veļas mazgājamais līdzeklis daudz labāk izskalojas un nav raksturīgā tikko mazgātas veļas smaka, kas jūtama arī pie veļaspulveru plauktiem veikalos.
Atradu dažas lapas, kur var smelties šādu tādu informāciju:
http://mammam.lv/articles/9366/velu-mazgasim-pa-jaunai-modei/?DS=82c41ba5b734306700bb8282fe22e16c http://www.pateretaja-celvedis.lv/apgerbi/pulveri.htm http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=54&what=22 http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=112&what=69

pirms 14 gadiem  

Mārīte Cakule, pirms 14 gadiem :

Paldies par darbiņu :), ļoti izsmeļoši linki

Ģirts Avotiņš, pirms 14 gadiem :

Ņem par labu ;)

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Līga Treija

+350

 
Es pati regulari braucu un vedu mazgaajamos - gan pulverus, gan shkjidros mazgaajamos, pagaidaam neticaas, ka tie pazudiis no plauktiem Vaacijaa. Shkjidrie ir mazaak alergjiski un porainos audumos mazaaka ticamiiba, ka paliks kaads paarpalikums no mazgaajamaa liidzeklja.

pirms 14 gadiem  

Sandra Fallaschinski (Kvēpa), pirms 14 gadiem :

Taads briinums gan muusu Niiderlandes pierobezhaa veel nav dzirdets, ka pulverveida mazgaajamie taps aizliegti.... Shkjidrie vienkaarshi labaak izshkjiist. Lai gan - Vaacijaa nopeerkamo pulveru (pat visvisleetaako) kvalitaati nevar saliidzinaat ar to, ko tirgo LV, diemzheel. Taapat kaa kafijas kvalitaati. Nezin kaapeec tiekam apdaliiti visur, kur iespeejams......

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Krista...:)

+3228

 
Vacija vispar ir labaks pulveris...un nevar salidzinat ko drikst LV un ko citur. daudzviet pasaulee ari vairaki E paveidi ir aizliegti, ka LV tie tirgojas uz URRAA!!:( tapec diemzel neticu, ka kads tik atri ieinteresesiet par sadu pulvera aizliegumu...LV atpaliek ar svarigiem lemumiem, kur nu vel, ja tas skat Tirgu....:))

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Protams, ka mazāk kaitīgi, jo lietojot šķidros pulverus pa gaisu neizplatās pulveru putekļu daļiņas. Sīkāk var palasīt http://www.pulveri.lv/

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva Zaķe

0

 
Par to putēšanu taisnība. Bet problēma ar veļas pulveri ir arī tāda, ka vairums cilvēku to ņem vairāk, kā norādīts uz iepakojuma (atkarībā no ūdens cietības), līdz ar to arī neizšķīst. Es domāju, ka lielākā atšķirība starp pulveri un šķidro mazgāšanas līdzekli varētu būt sastāvā.
Šo to var atrast šeit: http://www.liis.lv/majtur-psk/zala-dom/mazgasana.htm Un, piemēram, viens no "Kastaņa" sastāviem: http://www.liis.lv/majtur-psk/zala-dom/mazgasana.htm
Un aizliegs tos mazgāšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir fosfāti (vismaz LV).

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viennozīmīgi, ka jābūt mazāk kaitīgam, jo piemēram jau mazgājot pulveris, reizēm mūsu trauciņā paliek neizšķīdis un tas liecina par tā neefektīvu izmantošanu un pulveri grūtāk dozēt kā šķīdumu.
Vēl tīrot ārā kanalizāciju, dzīvoju privātmājā un sadzīves notekūdeņi tiek krāti vienā vietā, var novērot, ka tur ir ļoti daudz pulvera pārpalikumu.
Protams, kaut kur tikko jau manīju, putekļi, tie ir noteikti mūsu pašu veselībai kaitīgākie. Un ja pulveris un pulveris, tas var pieķerties uz rokām un iznēsāt to tālāk vai paši apēst utt. jo pulveris tiks uz rokas nemanīsiet, bet ja pieskarsieties šķīdumam noteikti vēlēsieties to nomazgāt.
Domājams arī pagatavošanai labāk der, ka pulveris var atrasties gēla veida šķīdumā, nevis tikt dehidridēts, kur var rasties visādi piesārņojumi, bet tas tikai pieņēmums, nezinu kā ražo pulveri.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es gan nezinu kā ar veļas pulveriem.
Bet piemēram starp šķidrajām ziepēm un sausajām (parastajām vai kā lai tās tad īsti nosauc) ziepēm vienīgā atšķirība no ķīmijas viedokļa ir, ka šķidrajās ziepēs izmanto Kāliju, bet sausajās ziepēs tā vietā Nātriju. Viss pārējais var arī būt identisks. Abi elementi pēc savas būtības visnotaļ līdzīgi un kaitīgi/veselīgi dabai/veselībai un vēl kam.
Bet nu par tiem pulvera putekļiem es ar varētu piekrist.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā, parastie pulveri ir stipri kaitīgāki, jo nevienmēr tiek izskaloti līdz galam, lai arī mums ar aci viss liekas ok. Ja ir jūtīga āda tad parastie pulveri ir īpaši kaitīgi. :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

ka gan PULVERIS var but skidrs?Tas saucas-velas mazgasanas lidzeklis!Ak,blondines...

pirms 14 gadiem  

Mārīte Cakule, pirms 14 gadiem :

ak vai, tiešām, ieslīgsim polemikā - pulveris nu noteikti nav veļas mazgāšanas līdzeklis :) :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.