Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Edgars Polis

-8

 
  • 11

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5681 skatījumi

Kādu apgaismojumu izvēlēties?

Māja un dārzs » Dekorēšana un modulēšana

Tātad grasos mainīt veco apgaismojumu pret jaunu. Iesakiet ko man izveleties LED diožu spuldzes, vai halogēnās spuldzes.
Itkā skatījos , kad led ja grib normalu gaišumu vajag baigi daudz atšķirībā no halogēnās.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Eduards

+6851

 
halogēnās un led atšķiras krāsu spektra ziņa un halogēnās pamatīgi uzkarst pat var kko aizdedzināt... un nav ilgmūžigas un ir viegli sabojājamas savukārt LED ir energo taupīgas, pilnībā neuzkarst(un varteikt ir mūžīgas) (tāpēc jau luksoforos salika led diodes lielas jo tas ir daudz izdevīgāk)

pirms 14 gadiem  

Kaspars Caune, pirms 14 gadiem :

Bet ir bijušas daudzas avārijas led diožu luksoforu dēļ, jo tās nekarst, tāpēc luksofors aizsalst un piesnieg, un neko nevar redzēt, bet veie luksofori kauseja sniegu.

Māris Mārtiņš Atmanis, pirms 14 gadiem :

halogēnās, ja uzstāda tā, kā to vajag darīt un ievēro drošībasnosacījumus, tad itin nekas nevar notikt un led ir cik reizes dārgākas, pie tam garantija ir laikam 3 gadi...atmaksājās...??
LEDus vajag daudz vairāk,lai gūtu to pašu efektu, ko var gūt ar halogēnajām, pie tam halogēnās vajag izmantot tās ,kuras ir 12V nevis 230V un mūžs būs daudz igāks. trafiņu vajaglikt nevis lētāko, bet vismaz videjās cenu kategorijas un vislabāk jau nevis elektronisko, bet kārtīgo spoli.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Janis Birznieks

+1478

 
Es personigi izmantoju ka primaro apgaismojumu halogenas lampas ...
1.Baigi labi izgaismo (par cik man ari diezgan tumsas kraasas istaba)
2.Stiligi izskatas... (labs pirmais iespaids cieminiem un draugiem kuri pirmo reizi atnak)
3.Ja liec piekaramajos griestos , tad nem tadus ramjus kuri kustas visos virzienos , lai vari noteikto vai visparejo apgaismojumu veidot ...
Led lampas man ir sienas lampina (nakts lampa) un nesudzos , jo esmu meginajis dazada spilgtuma un dazadas krasas ... tagad man sienas lampa ir 2vas led lampas kuras iegadajos cenukluba pa 6.78 un pagaidam nesudzos , jo vinas ir nomierinosas un maina krasu ...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Toms Ķienis

+621

 
Led attiecībā pret tādu pašu skaitu halogēnu lampiņu protams ir daudz ekonomiskāk, bet ja primārais apgaismojums, tad noteikti ieteiktu halogēnās, ja iebūvē griestos. Led lampas nedod tik labu apgaismojumu. Mājās tieši šā iemesla dēļ izmantojām halogēnās + labs apgaismojums un glīti izskatas no dekoratīva viedokļa :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kalvis Vīksna

+490

 
ir jaunas led iebuvejamas spuldziites ar 20 lediem, vinjas aizstaaj jau 30-40w, patere 3w maksa aptuveni 7-8ls., nekarst, un labi ari izskatas vinjas! parastas led ir biku pa vaaju, tam es piekriitu, bet viena maksa 5-6 ls, patere 2w

pirms 14 gadiem  

Edgars Polis, pirms 14 gadiem :

Iegādājos vienu led iebuvejamo spuldzi 3w un tur ir 60 ledi iekšā . Maksāja gan Ls 9.70 +- Pirku K-rauta, biju gan Depo ari iegajis, taču Depo ar lediem un halogēnām nav nekas īpaši daudz Vismaz Liepājā! :) Nu nezinu no vienas spuldzes neko audz jau nevar spriest, janopērk vēl kādas 3 led spuldzes, un tad apmēram redzēšu kas un kā, iespējasm kad vaidzēs arī Halogēnās pirkt!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uģis Z - man

+70

 
ņem osram, philips vai kaut kādas tādas tās ekonomiskās spirāles vai stienīšus (visādas formas ir) spilgtas foršas utt :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Edgars Kokins

+21

 
Es arii maajaas mainiiju apgaismojumu, piemeeram, virtuvee iebuuveeju un uzstaadiiju vairaakas halogeenaas 50W spuldzes un sakombineeju - pa malaam taa smuki dekoraacijaam LEDinieces, jo vinjas 1-1,5W neko need un kaa jau te viens teica - ilgmuuzhiigas, manis pirktajaam rakstiits apmeeram 20 gadi kalposhanas laiks. Jaa vieniigais taas halogeenaas reaali silda, karstaa vasaras dienaa, ja ir daudz taadu vienuviet, pat speej manaami piesildiit gaisu. :) Taa kaa iesaku labaak primaaro apgaismojumu veidot ar halogeenajaam.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Kaspars Caune

+407

 
Kam tieši? Ta kā dekoratīvo apgaismojumu vai primāro? Led priekš dekorācijām ir ideāls, bet tā kā prim;arais ne visai labi der

pirms 14 gadiem  

Edgars Polis, pirms 14 gadiem :

Vaidzīgs kā primārais apgaismojums!!!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man vannas istabā tagad ir 5 gab. - http://www.nopercled.lv/led-spuldzes-gu10/3w-led-spuldzes-gu10-60-diodes-led-gaisma-240lm-120-st , ar jaudu/spilgtumu esmu ļoti apmierināts, manuprāt, līdzvērtīgi halogēnajām. Cits jautājums par gaismas toni, kas ir gaumes lieta, šīm tonis ir silti balts/dzeltenīgs. BET, ja tomēr gribas tieši tādu kā halogēnajām, iesaku kombinēt, tādējādi būs ekonomiskāk (LED spuldžu mazā patēriņa dēļ) un arī tonis būs teju vai identisks vēlamajam!:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Luminiscentās spuldzes vajag izmantot, nevis kaut kādas 10, 15W, bet mazliet jaudīgākas_No led risinājumiem, atradu ebay gaismekli ar jaudas diodēm, priekš čoma uzzsūtīju_Latvijā tādas neesmu redzējis_Priekš mazmājiņas un kāda koridora LED ir ok_Halogēnās diezgan ātri izdeg un ir neekonomiskākas pie tā paša apgaismojuma līmeņa_

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Laura Laura

+101

 
Viss jau atkarīgs kur tas apgaismojums būs un ko Tu zrem viņa darīsi. Es virtuvē zem skapīšiem kā virsmas apgaismojumu, lai redz ko griežnoskatīju latled led lampas. Viņas ir uz tādām sliedēm pa 0,5m divas rindas un būs vispār riktīgi labi...it kā jau vinjām tas spīdēšanas leņkis ir 120grādi un pietiekot ar vienu rindu..latledaa ir arī leetaakas cenas..pārējie uznjeemumi cik sapratu peerk no vinjiem un tur var izveeleties vai to gaismu siltu (dzelteniigu) vai zilganu un citas...kalpojot laikam 10 gadus vismaz

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.