Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1107 skatījumi

skulptūra uz reģipša sienas-no kā to veidot?

Māja un dārzs » Dekorēšana un modulēšana

No kāda materiāla vislabāk taisīt skulptūras zīmējumu uz sienas.Kads materiāls būs labs,kas labāk stāvēs un turēsies klāt pie sienas un kurš neizžūst 10 minūtēs(jo jāpaspēj izveidot skaistu ziedu)?Ilgi žustoš materiāls arī neder,jo jākrāso jau nākošā dienā.Bet pats galvenais-kurš materiāls turēsies pie sienas?Siena ir reģipša.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Skulptūrai uz reģipša sienas meitenei iesaku izvēlēties papjē-mašē tehnoloģiju.
Saplūkā, sašrēderē,sablenderē, da jebkā sasmalcini vecas avīzes, pieliec mazliet ūdeni un kārtīgi PVA līmi, samaisi biezā stingrā masā un uz priekšu! Izpļockā gan ziedlapiņas, gan visu ko vajag un stiprini klāt pie plikā reģipša kartona. Vari izlocīt un pielabot kā vajag - tik ātri nenožūs. Kad mākslas darbs gatavs, paņem savu matu fēnu, noņem uzgali un garadarbu nožāvē. Tad varēsi nelīdzenumus nopulēt ar smilšpapīru, nazīti un citiem instrumentiem un krāsot kaut tai pašā dienā. Neliec uzreiz super biezu kārtu, izveido katru elementu atsevišķi un tad pa daļām sapļockā kopā

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Mēs Mākslas akadēmijā papje-mašē taisījām nedaudz komplicētāk , toties ar pārliecību par rezultātu.
Vispirms izveido vēlamo cilni/ figurālu ,akanta lapas vai ko citu / tad atlej ģipša formu , kuru izgruntē ar krāsu un tad tājā formā klāj papje-mašē masu samērā plānā kārtā.Rezultāts ir pietiekami apjomīgs , bet plāns un viegls.Tad to montē vai līmē uz kādas virsmas un pēc vajadzības krāso.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jacob Duke

+140

 
noarmējiet sienu skulptūras plaknē..tad derētu kārtīgi sagruntēt ar dziļumgrunti,sazīmējiet skulptūras (nevarētu gan saukt par skulptūru) siluetu. Labs ir uniflots ( bet ātri žūst ) ,tad var izmantot "rotband" apmetumu vai līdzīgo MP 75. ja nav baigais mitrums telpā,vajadzētu izžūt . Vienīgi pabiezs jāuzjauc, lai nekrīt no sienas nost,bet arī ne pārāk biezu,jo tad ātri iežūs. varianti ir daudzi.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Derētu saprast par ko ir runa - par zīmējumu vai par skulptūru / cilni / un ja tas ir cilnis , tad cik augsts/ biezs /

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.