Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 4107 skatījumi

Vēja ģenerators.

Māja un dārzs » Izdari pats

Kā pašam uzkonstruēt vēja ģeneratoru, nav svarīgi cik daudz strāvas viņš ražos, galvenais ir princips, pats domāju, ka iespējams mažīnas ģeneratoram var pielikt reduktoru un propelleri...

Pirms 13 gadiem

Par vertikālā propelera izgatavošanu ir skaidrs, ir jautājums par horizontāla propelera uzbūvi, varbūt kāds zin kādu saiti, kur paskatīties, un par reduktoru, no kā var paņemt vai kur pasūtīt, kāds būs akumulatora kalpošanas laiks

Jānis Pētersons, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
http://www.electricgeneratorsdirect.com/images.php?products_id=5403

Nez cik šim lielus spārnus vajadzētu,bet būtu interesants pasākums!:)
Mastu no kāda dzelzs skatu torņa varētu dabūt,bet papildus vēl reduktoru priekš rpm.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ar mašīnas ģeneratoru var uztaisīt. Jāpievieno ne tikai reduktoru, propelleri un akumulatoru, bet arī centrbēdzes slēdzi, kas pieslēdz ģeneratora ierosmes tinumu tad, kad pūš vējš un ģenerators griežas vismaz ar minimāli nepieciešamo ātrumu. No sākuma jānoskaidro kādi ir minimālie ģeneratora apgriezieni, lai tas sāktu ražot strāvu, kas pārsniedz ierosmes tinuma strāvu. Pēc tā arī jānosaka reduktora pārnesuma skaitlis. Propellera lāpstiņu garumam jābūt vismaz 1,5 M, lai arī nelielā vējā pietiktu enerģijas griezt reduktoru ar visu ģeneratoru.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Vertikālais ir domāts Savonius tipa. Viegli uztaisāms no plastmasas caurulēm, pietiekoša diametra. Aizņem maz vietas, nav jāregulē virziens, bet ir mazāka efektivitāte. Vienu tādu, ja nemaldos, redzēju īsi pirms iebraukšanas Rīgā pie A9 kaut kur. Par magnētiem runājot, Ebay ir dabonami, rare earth saucas, bet diezgan ķēpīgi ir uzkonsturēt. Tad labāk tiešām automašīnas ģeneratoru, vai veļasmašīnas motoru pārtīt.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris Bite

+4063

 
Nav problēmas uzcept vēja ģenģeri, uztīt tinuma vainagus bet problēma ir magnētos , tie ir samērā dargi bet ja var dabūt magnētus tad problēmas nekādas, pats arī ar šīm lietām esmu saslimis.

pirms 13 gadiem  

Kārlis Gributs, pirms 13 gadiem :

Agri magnētus nav problēmas dabūt no ķīņas.Ir kādi varianti ?

Agris Bite, pirms 13 gadiem :

Kārli mēs varētu kooparēties, Tu man piegādā magnētus priekš diviem ģenerātoriem bet es uzcepu Tev un sev pašus ģenģerus un pēc tam varu padalīties jeb sazīmēt uz lapas kas un kā attiecībā līdz pilnīgai palaišanai un strāvas pārveidošanai uz 220.v., pat bonusā varu iedot pašu strāvas pārveidotāju, ja ir interese tad raksti uz e-pastu. agrisbite39@inbox.lv

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Par šo lietu arī esmu interesējies un šo to izpētījis.Vienķārša shēma būtu kaut vai auto ģenerators kurš uzlādē akumulatoru,tad invertors pārveidos līdzsstrāvu maiņstrāvā un no 12v pacels uz 220v transformators.Invertora shēmas var atrast un ir samērā viegli samontējamas.Vienu jau esmu uztaisījis.Vēja rotoru,ja to nevar pacelt lielā augstumā būtu jātaisa vertikālo,jo tad viņš izmantos pat mazāko vēju.Tas ir arī vienkāršāk jo nevajag vēja virziena regulatoru.Tas ļoti īsi.Bet tas ir interesants process un vērts mēģināt.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.