Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2855 skatījumi

Kāds stikls nepieciešams siltumnīcas izveidei?

Māja un dārzs » Izdari pats

Nepiciešams stikls, lai izveidotu siltumnīcu, būtu labi, ja kāds zinošs cilvēks varētu īsi pastāstīt, kāds stikls ir labs, un kādām īpašībām jāpiemīt stiklam, kuru izmanto siltumnīcu būvē.

Ideālā gadījumā ar aptuvenās izmaksas, vai kāds links uz ražotāja/izplatītāja mājas lapu.

Paldies jau iepriekš ;)

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Siltumnīcai parasti lieto 3-4 mm biezu parasto stiklu. Jo biezāks stikls, jo mazāka siltumvadītspēja un attiecīgi siltuma zudumi ziemas mēnešos, toties pieaug stikla svars un nepieciešamas kārtīgas nesošās konstrukcijas. Par gaismas caurlaidību nav jāuztraucās, jo parastajam stiklam ar dzelzs saturu 0,5% tā ir tikai par 10% mazāka nekā ievērojami dārgākam stiklam bez dzelzs. Ja ir ļoti spēcīga pavasara saule, tad tik un tā būs nepieciešama noēnošana, lai augi neapdeg tiešā saules gaismā. Nedrīkst aizmirst arī par labu vēdināšanu, citādi viss izcepsies un aizies bojā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Siltumnīcu būvē parasti neviens tādu jautājumu neuzdod, kaut arī tas ir pat ļoti nozīmīgs. Iespējams nezināšanas dēļ, iespējams neuzskaitītu efektivitātes lielumu dēļ - audzējot tomātus jau neredz, cik efektīvs ir stikls.
Savukārt, kur šāds jautājums automātiski parādās - siltuma kolektoru projektēšanā. Darbības principi ir vienādi, gan tomātu audzēšanai gan saules kolektoriem - abi objekti uzņem saules gaismu un nelaiž radīto siltumu ārā. Tas tāds apskaidrojums par lietu būtību :)
Stikls, kas tev vajadzīgs - ar pēc iespējas mazāk metālisko piejaukumu. Vai tas būtu dzelzs, hroms, vai cits metāls. Tad vairāk nāks iekšā un arī mazāka slitumvadītspēja - labāk saglabāsies siltums. Protams, rādītāji nebūs reizes divas atšķirīgi, bet nedaudz labumu dos. Šāds stikls arī ir mazāk izplatīts, attiecīgi dārgāks. Vai un kad atmaksāsies, jau jārēķina. Kā siltumnīcām to izrēķināt - grūti būs. Ilgi statistiku jāvāc. Un labu tehniku tam vajag.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mehs

+4218

 
Juku laikos uzcēla siltumnīcas un stikls bija 6mm. Tā arī to visu izputināja, neapsaimniekoja un sabruka no sniega svara. Metāla konstrukcijas bija masīvas, montētāji ķerru stūma un paši ar kājām staigāja pa stikla virsu. Novērojumi liecina, ka siltumnīcas konstrukciju ir daudzkārt jāpārdomā. Manuprāt ir lietderīgi izmantot stikla paketes vai imitēt tās ar divkāršu stikla slāni, ietaupīsi uz siltumu augstā laikā. Es nedomāju, ka stikla kvalitāte ietekmētu vairāk kā konstrukciju izvēle. Ja tomēr liekas, ka saulesgaismas ir par maz, tas var izmantot spoguļus, bet tā arī var izcepināt. Jā, un lūkas vajag salikt pārdomāti, jo vasarā būs jāizvada lielais karstums ārā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Mums ir visparastākais logu stikls no veciem Padomju laika logiem un nekāda vaina - tikai ziemā jānotīra saudzīgi sniegu, lai no smaguma neielūst un vasarā jāpierauga, lai apkārtnē nav nekā tāda, kas var izsist.
Var likt organisko, tam ir dažādi veidi un ir tādi, kas pat caurspīdiguma ziņā īpaši neatpaliek no stikla.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šeit par siltumnīcas apaušanu ar plēvi, polikarbonātu vai stiklu - http://www.varupats.lv/content/pl%C4%93ve-polikarbon%C4%81ts-vai-stikls-siltumn%C4%ABcai

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.