Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Māsters

+815

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 9271 skatījumi

Sienu siltinashana.

Māja un dārzs » Izdari pats

Ir doma siltinat dzivokla arsienas no iekspuses ar putuplastu. Jautajums cik biezas plaksnes ir nepiecieshamas ja siena ir 53cm bieza buveta no kiegeliem + betona paneliem (Hruschovka) un ka pareizi ieklat?
Sienas ir caursalstoshas un pie sliktaas apkures piedevam vel medz peleet.
Butu labi ja varetu iztikt bez sienu apmeshanas ja ir iespejams.
Kaa nepieljaut peleshanu starp putuplastu un sienu?
Varbut putuplaksnu vietaa var izlidzeties ar termotapetem?

Pirms 13 gadiem

Paketlogi nav, ir vecie koka logi. Pelejums paradas uz arsienam vienigais delj temperaturu starpibam ara un iekshaa. Apsaimniekotajs shvaki kurina, ziemaa telpas temperatura medz noslidet lidz -14C kad irnieki saka lai lietas laba kautko dara, prieksnieks atbild ka jasiltina dzivoklis un jamaina logi, ieput vinjam. Personigi vairak sliecos putuplasta labaa jo lets un itka visefektivakais izolacijas materials cik zinu.

Māsters, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Renārs Millers

+1799

 
1. Iesaku stipri apsvērt domu tomēr siltināt ar vati(apm 10cm), jo putuplasts nav tas veselīgākais materiāls ko ilgstoši turēt dzīvoklī un nedod dievs ugunsgrēka gadījumā putuplasts degot izdala indīgas gāzes.. ja siltināsi ar vati tad vajadzēs tvaika izolāciju...
Citur eiropā pārāk nepiekopj tādu praksi kā siltināt dzīvojamo māju ar putuplastu.. tas pie mums tā iegājies..
2. ja siltināsi ar putuplastu tad būs nepieciešams mazāks tā biezums (apm 5cm) un tvaika barieru nevajadzēs jo putuplastam pašam par sevi ir augsta ūdens tvaika difūzijas pretestība. protams ja savienojumu vietas ir pietiekoši blīvas un hermētiskas..

Bet nu katrā gadījumā gaisa kvalitāte dzīvoklī pasliktināsies, jo mitrumam nebūs kur palikt.. pēc siltināšanas ar putuplastu par plastmasas logiem gan varēs aizmirst ja negribi nosmakt..
Pelēšanai starp putuplastu un sienu nevajadzētu notikt..
Un termotapetes no parastām tapetēm manuprāt atšķirās tikai ar nosaukumu...
Bet tas tikai mans viedoklis... ;)

pirms 13 gadiem  

Māsters, pirms 13 gadiem :

Ui taa vate parak bieza, trauces radiatoru trubam.
Domaju likt abaas istabaas kur tas mitrums nebus, nav jau virtuve vai wc.
Regipsis atkrit jo vieta neatlauj. Varbut uz putoplasta var uzreiz virsu limet tapetes vai tamlidzigi?
Kaa to putuplastu stiprina pie sienas un vai putuplasta savienojuma vietas varbut var ar kautko hermetizet starp shuvem lai aukstums nenak iekshaa?

Mehs, pirms 13 gadiem :

"2. ja siltināsi ar putuplastu tad tvaika barjeru nevajadzēs" - nepiekrītu, putuplstam ir lielāka ūdens/tvaika difūzijas vadītspēja par paneļ/vibro/betonu. Tvaika plēve ir obligāta.

Renārs Millers, pirms 13 gadiem :

Pārbaudiju un meham ir taisnība par tvaika difūzijas pretestību, bet par to tvaika izolāciju grūti spriest bez aprēķiniem domāju, ka var arī nevajadzēt..
putuplastu parasti stiprina ar līmjavu.. Uz parastā putuplasta tapeti manuprāt nevar līmēt virsū..
Vsp grūti kaut ko ieteikt kā Māstera situācijā varētu rīkoties...
Ja ir daudz naudas var likt putustiklu.. :D būs kādi 100ls par kubu..

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mehs

+4218

 
Izvērtē labi šo variantu, es pa varītēm siltinātu ārpusi nevis iekšpusi. Rēķinies ar to, ja mūris mitrumu uzņem ne tikai no tava dzīvokļa, tad atstājot to aukstajā zonā, mitrums to mūri ar laiku saārdīs. Var gadīties ka nosiltinot iekšpusi, māja pēc pāris gadiem sabrukt. Tas nenotiks, ja mūris būs sauss, šim ir jāpievēš uzmanība.
Es saprotu, ka vēlies izolēties no esošā mūra - tas ir ar dažādām vainām. Tas nozīmē, ka telpā ir jāveic pilnīga hidro/tvaika izolācija un tai ir jābūt maksimāli tuvu telpas iekšpusei. Jo mitrums no telpas tiks līdz plēvei un tur kur būs aukstuma tiltiņš(nagla, skrūve, caurule, metāla profils, utt), veidosies kondensāts. Tad ir vienalga kas aiz tās plēves ir, jo telpā nevajadzētu nonākt putuplasta toksiskai smakai. Putuplastu stiprina ar speciāliem plastmasas dībeļiem, var līmēt ar poliuretāna līme(makrofleksa bāze) vai pašu makrofleksu, kā arī šuves pildīt ar putām. Putuplastā iestrādāt plastmasa profilus priekš iekšējās apdares skrūvēm, jo plēve starpā.

pirms 13 gadiem  

Mehs, pirms 13 gadiem :

Jā, un rēķinies ar pamatīgu ventilācijas kontroli, 7m3 gaisa maiņa 24h ir nepieciešama vienam cilvēkam guļamistabā. Tad no kurienes ņemsi gaisu vietā? Apkures deficīts ir pamatīgs trūkums, jo vairāk var apsildīt, jo labāku gaisa maiņu var nodrošināt. Dzīvojot izolētā balonā paaugstinās bakteriālais piesārņojums, tāpēc par to būs jāparūpējas atsevišķi ar ventilāciju. Izvērtējot visus + un - ir grūti tikt pie optimālā rezultāta.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Siltināšana no iekšpuses ir mazefektīva. Pelējums rodās no mitruma telpā, kas kondensējas un iesūcas ārsienā. Par iemeslu slikta ventilācija (paketlogi). Es ieteiktu visu vasaru labi vēdināt telpu un ļaut tai sienai žūt. Tad sienu apstrādāt ar pretsēnīšu līdzekli vairākos piegājienos (piem. Fungi). Uz sienas veidot karkasu un siltināšanai iznatot vati (50mm). Vati segt ar kondensāta plēvi un likt reģipsi. Reģipsi vēlams 2 kārtās. Tādā veidā nevis siltināsi telpu, kas arī nav nepieciešams, bet radīsi barjeru starp silto un auksto zonu. Ja ir paketlogi, tad tajos paildus var iestrādāt ventilāciju, par to jāinteresējas pie logu ražotājiem.

pirms 13 gadiem  

Mehs, pirms 13 gadiem :

"Es ieteiktu visu vasaru labi vēdināt telpu un ļaut tai sienai žūt." - Tas ir lielā pretrunā ar patieso mitruma uzvedību. Ja gribi mitrumu iznest ārpus telpas ar vēdināšanas metodi, tad telpai obligāti ir jābūt siltākai par āra temperatūru. Pretējā gadījumā mitrums tiks ienests telpā no ārienes un kondensēsies/pelēs vēl vairāk.
"Vati segt ar kondensāta plēvi" - nevis ar kondensāta plēvi, bet ar 100% tvaika izolācijas plēvi vai siltumnīcas plēvi. Tas ar caurumiem nederēs, jo mūris pelēs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ivarsi

+11583

 
Maini dzīvokli!
(joks :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Peter Klex

+988

 
Pamēģini ar hidroizolāciju to sienu noklāt, pamatā pelējums rodas no pārlieku liela mitruma telpā, ja ir iespēja iesaku uzlabot ventilāciju. Ja gribas siltināt tad domāju ar 30- 50mm putuplastu varētu pietikt bet liekot putuplastu jāapmet būs, neatstāsi tak nepabeigtu sienu, ne. Vēl vari reģipša karkasu taisīt un klāt vati iekšā, kopumā no telpas zaudēsi ap 40-60mm toties apiesies bez apmetuma, šuves tik aizšpaktelē un tapeti virsū.
Ja stipri cauri salst domāju termotapete daudz labuma nedos :/

pirms 13 gadiem  

JanKa, pirms 13 gadiem :

Un kur paliek galvenais siltinot no iekšas - tvaika izolācija?

Mehs, pirms 13 gadiem :

"Pamēģini ar hidroizolāciju to sienu noklāt" - Tvaika plēve ir obligāta, bet maksimāli telpas iekšpusē. Hidroizolācija uz mūra būtu otra tvaika izolācija. Starp vairākām tvaika izolācijām mitruma procesi ir nekontrolējami, tāpēc pielieto tikai vienu mitruma barjeru. Ja mitrums kaut kādā veidā ir ticis garām, tad tam mitrumam vajadzētu arī tikt tālāk - ārā un otra barjera tikai traucētu. Hidroizolāciju ir jāliek vietās kur ir tiešais mitruma avots - pamati, teknes, palāses,palodzes, sliekšņi,utt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.