Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67090 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

ivarsi

+11583

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 5343 skatījumi

Zaru smalcinātāji. Kurš labāks?

Māja un dārzs » Izdari pats

Kurš zaru smalcinātāju tips (zobratu vai nažu) noderīgāks, ja plānots iegūto šķeldu nokurināt krāsnī? Un cik reāli ir ar "zobratu" sasmalcināt 4 cm priežu zaru: tiešām izdodas?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Pinnis

+20

 
es pats esmu izmantojis tieši šo modeli kurš smalcina līdz 4cm resnus zarus un ~ īkšķa resnuma kubiciņus.
http://www.ss.lv/msg/lv/construction/garden-technics/branch-breakers/bkddf.html

vienīgi jāsaka ka zaļus, nesen griestus zarus labāk viņš ņem pretīm, jo princips viņam tāds, ka zaru viņš pats ievelk smalcinātājā bet sausu jāstumj.

pirms 13 gadiem  

ivarsi, pirms 13 gadiem :

Aha, paldies.
Pats esmu darbojies ar "nažu" tipa smalcinātāju: skaidas taisa, bet zarus īsti iekšā nevelk un samērā bieži iestrēgst asmeņi. It īpaši, ja bumbiere vai kāds cits, sīkstāks koks. Būs jāpamēģina zobrati vai spirāle.
Jauku visiem vasaru!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars

+4247

 
ir vēl trešais asmeņu tips - spirālveida, un tas zaru smalcināšanai ir vispiemērotākais. Smalcinātājus darbībā var pavērot šeit: http://www.youtube.com/watch?v=5tMSobYSpzI&feature=related
Tomēr ekonomiskais efekts vislielākais būs izsaucot ar traktoru darbināmu šķeldotāju un par vērā ņemama smalcinātāja cenu viņš smalcinās tev zarus vairākus gadus kad vien uzsvilpsi!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
vislabākais ir divi ķīnieši ar maziem cirvīšiem rokās. Bet ja nopietni, tad manuprāt visu izšķir aparāta jauda. Ja viņš paredzēts 4cm zariem, tad nav iemesla neticēt, ka neizturēs.

pirms 13 gadiem  

Rihards Roziņš, pirms 13 gadiem :

ja ir eiropiets(piem bosh, husquarn) tas aparaats ta pat 6 ver iebaast ja kiiniets tad labaak vairak pa 2 nebaast ieksaa un atpuutinaat ik palaikam jo vini karst.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.