Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jēkabs Drēska

+149

 
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1918 skatījumi

Mitrums + apmetums - ko darīt?

Māja un dārzs » Izdari pats

dzīvoklī, gar logu, parādijušies, tādi kā pleķi, pagaidām domāju ka tas ir mitrums no kādas trubas. Pleķi ir tumši pelēki ar dzeltenu nokrāsu, un arī apmetums nāk nost, un parādās tādi kā sārmaini/sāļveidīgi uzburbumi, kas birst nost no sienas.

Kas tas ir? un ko var darīt lietas labā?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tiec vaļā no mitruma avota un palasi http://www.pajauta.lv/question/list/183/41219/pelejums/

pirms 13 gadiem  

Jēkabs Drēska, pirms 13 gadiem :

Palasiju zemāk, tur norādīto link, par pelējumu. Itkā visas pazīmes atbilst tam. Nevēdināta, slikti apgaismota telpa, iespējams arī liels mitrums.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris

+22646

 
Tā jau ir problēma,jo izskatās pēc tā saucamās brants,sēnes paveids kas noārda apmetumu.Ar šo problēmu ja tā sākusies,tikt galā gandrīz neiespējami jo bojātai vietai grūti piekļūt.Ir pārdošanā būvmateriālu veikalos līdzekļi,nosaukumu momentā neatceros,gan jau atradīsi arī internetā,pamēģini.Bojātais slānis gan vairs nav glābjams,tas jānovāc tad vieta jāapstrādā ar to līdzekli,tad par jaunu jāatjauno apmetuma slānis.Tas īsi,bet ceru ka tas ir no kaut kurienes īslaicīgi radies mitrums un tas draņķis nav ieviesies.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

JanKa

+80131

 
Ja mitrums nenāk no telpas iekšienes - nekondensējas uz vēsākās logu ailes, kā saka Āris, tad vainīgs ir kāds cits mitruma avots. Vislabākais būtu novērst turpmāku šī mitruma iekļūšanu sienā, un tad veikt kosmētisko remontu. Man gan aizdomas, ka cēlonis ir bojāts jumts, lietus ūdens notekas, ārsiena vai loga aile no ārpuses, nevis caurule. Atkarībā no cēloņa to novērst pašrocīgi var būt diezgan neiespējami, piemēram, plaisa sienā 4ajā stāvā, vai augšējam kaimiņam, kuram viss vienalga, nav palodzes un lietus tek iekšā sienā, nonāk pie tevis un žūst uz telpas iekšpusi veidojot brīnumainus rakstus. Savukārt ja problēma ir turpat pie loga ailes, izkrituša apmetuma izskatā, tad salabo to un pēc tam ķeries pie sienas špaktelēšanas un krāsošanas no iekšpuses.
Salabojot tikai sekas un nenovēršot cēloni, ūdenim turpinot plūst sienā agri vai vēlu uzziedēs atkal jaunas "puķes".

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Minēšu, ka ir ielikti paketlogi. Tādā gadījumā tas ir kondensats, kas nosēžas vēsākajās vietās, kas tipiski ir pie loga. Preventīvs risinājums būtu bijis ventilācijas nodrošināšana, tagad jātaisa remonts un vēdināšana jānodrošina tik vai tā.

pirms 13 gadiem  

Jēkabs Drēska, pirms 13 gadiem :

Nav paketa logi, ir vecie koka logi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.