Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kaspars

+3137

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3141 skatījumi

Vai tvaika plēves vietā var lietot vēja plēvi ?

Māja un dārzs » Izdari pats

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

NĒ NĒ un vēlreiz NĒ! Tā ir būvfizikas ābece!
Tvaika izolācija ir ūdens tvaikus NEcaurlaidīga.
Vēja plēve ir ūdens tvaikus caurlaidīga.
Tvaika izolāciju pirms siltumizolācijas (telpas iekšpusē) uzstāda, lai mitrums nenonāktu siltumizolācijā. Ja telpas mitrums nonāks siltumizolācijā, tad veidosies rasas punkts, kondensēsies ūdens, siltinājums samirks, zaudēs savu siltumizolācijas spēju, konstrukcija caursals, vēlāk būs arī pelējums, trupe u.c. brīnumi, kaut kur sienā griestos kur tu to neredzēsi.
Vēja plēvi lieto pēc siltinājumu (telpas ārpusē, pirms ārējās apdares), lai vējš nevarētu "izpūst" cauri izolācijai, tādējādi samazinot tās efektivitāti. Vēja plēve ir tvaikus caurlaidīga, lai mitrums, ja tāds ir nonācis siltumizolācija varētu žūt.
Tvaika izolācija praktiski OBLIGĀTA ir minerālvatēm (akmens, stikla vate), savukārt ,ja lieto košķiedru, ekovati u.c. higroskopiskās vates, tad var iztikt vispār bez tvaika izolācijas, bet arī ne vienmēr.

pirms 12 gadiem  

Māris, pirms 12 gadiem :

nu beidz,tu jau kā no grāmatas,praktisks piemērs iz dzīves,-90tajos gados vecāki uzcēla māju ,nelielu ,salika visur vēja plēvi, treknajos gados parādījās nauda un māju pilnībā pārbūvēja ,paplašināja, un jaucot daļēji vienu sienu tur apakš vis ideāli,visas konstrukcijas un izolācija kā jauna,atkārtoju vēlvienreiz-ja var atļauties ventilāciju(un režģis virtuvē to nenodrošina)var un vajag likt tvaika plēvi,ja nevar atļauties,prakse pierāda ka labāk iztikt ar vēja plēvi

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Pastāsti ko, tavuprāt, dara vēja plēve pirms siltumizolācijas, kāda ir tās nozīmē? Un kas tas par sienas materiālu, ka caur sienu var nodrošināt mājā ventilāciju?

Māris, pirms 12 gadiem :

pastāsti :) ,nu ja tu tiešām gribi lai pastāstu,varu to darīt,tikai nav man īstas pārliecības ka tu patiešām gribi lai es to daru :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

KUR TO LIETO, KĀ TO IESTRĀDĀ UN KĀDĒĻ TĀ TUR JĀLIEK- IZLASĪSI ŠEIT - http://www.varupats.lv/tvaika-izolacijas-pleves-ieklasana/

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Māris

+9765

 
es pat ieteiktu tā dariit,zinu ka kāds celtnieks iebildīs ,bet ja liksi tvaika plēvi,neticu ka tērēsi tūkstošus pareizas un efektīvas ventilācijas ierīkošanai,jo ja ieliksi tvaika plēvi bez ļooti efektīvas ventilācijas ar laiku jutīsies kā siltumnīcā un sāks mesties pelējums,tākā es saku liec vēja plēvi un būs ok

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Pareizi, lai pelējums metas tur kur to neredz.

Māris, pirms 12 gadiem :

saproti,pēc noteikumiem atbilstoša ventilācija maksā trešdaļu no mājas vērtības,to neviens privātais neizdarīs un vēja plēve jau arī laiž cauri praktiski tikai no vienas puses tāka nekādi pelējumi kur neredz nemetīsies,ielikt tvaika plēvi bez efektiivas ventilācijas ir katastrofa,to cilvēki saprot tikai pēc laika

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Ja galvenā gaisa apmaiņa un mitruma izvadīšana notiek caur norobežojošajām konstrukcijām...
Piekrītu, ka mirkoklimats pasliktinās uztaisot termosu no plēvēm, bet likt akmensvati bez tvaika izolācijas vai ar vēja plēvi ir neprāts, jo telpas mitrums nonāks vatē un to sabojās.
Liekam ekovati. kaņepāju,kokšķiedru vati vai fibrolītu un iztiekam bez tvaika izolācijas, bet akmens/stikla vate bez tvaika plēves neies cauri.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.