Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Evita Roga

+34

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 13709 skatījumi

vai vajadzīga būvatļauja, ja grib būvēt šķūni bez pamatiem?

Māja un dārzs » Izdari pats

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris

+9765

 
būvatļauja ir vajadzīga vienmēr,bet ja šķūnis nepārsniegs 25 kvm tad nebūs vajadziig projekt,bet varēs iztikt ar skici,ir būvvaldes kuras pieļauj ka skiču projektu paši saimnieki uzziimē un pievieno dokumentiem

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Telts uzvilkšanai arī meklēsi būvatļauju?

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Teltis ir sezonas būvē ;)

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Atkal kļūda-teltis nav sezonas būve,man viņā nācās dzīvot krietnā salā. Krievu armijā biju spiests dienēt...

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Kļūda ir vārdu izpratnē, sezonai nav tieša saistība ar vasaru. Vārdu savienojumu "apkures sezona" taču esat dzirdējies?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja ir vai bija vecs škūnītis, tad vispirms paskatieties zemesgrāmatā, vai tas ir atzīmēts un ja ir tad kā.
Ja ir ar atzīmi mazēka, tad paliekot pie mazēkas, varat būvēt tai pašā vietā, tai pašā apjomā vai pat palielināt līdz 25m2 un problēmām nevajadzētu rasties ne tagad ne vēlāk.
Ja ir ar citu atzīmi, kas gan ir maz ticams, tad būtu jāiet caur būvvaldi ar visiem projektiem utt.
Ja zemesgrāmātā šķūnīša nav, bet tas būs vienstāva līdz 25m2, kaimiņiem dzīvot netraucēs: ūdens no jumta uz viņu zemes netecēs, ēnu neradīs un neatrodaties pilsētā, tad mierīgu sirdi varat būvēt savu šķūnīti, bez būvprojekta un būvatļjaujas un arī bez saskaņošanas būvvaldē.
Bet, vēlreiz atgriežoties pie garās diskusijas, nenāktu par sliktu iepazīties ar vietējās pašvaldības apbūves/būvnoteikumiem, īpaši, ja Jūsu īpašums atrodas pilsētā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja pilnībā seko likuma burtam, tad bez saskaņošanas (tas nav tas pats kas būvprojekts un būvatļauja) būvvaldē, nevar ne sētu celt, ne soliņu uzlikt.
Vienozīmīgi uz Jūsu jautājumu nevar atbildēt, bet, iespējams, ka ēkas apjoms, izbūvēs veids un vieta ļauj to uzskatīt kā pagaidu būvi vai mazēku, tad būvatļauja varētu nebūt vajadzīga, bet apjoms un vieta tāpat ir jāsaskaņo būvvaldē.
Sīkāk http://www.likumi.lv/doc.php?id=42807/ 62.punkts ar apakšpunktiem.

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Privātā teritorijā,ja būve ir bez pamatiem un mazāka par 25m2-nekādas atļaujas nav vajadzīgas! Dzīvoju Jūrmalā,privātmāja,ir pāris nojumes un siltumnīca-viss bez pamatiem. Nekādas atļaujas nekad nav bijušas un nav vajadzīgas-speciāli interesējos! Pie mums tādas lietas uzrauga. Lielāku malkas šķūni par tiem 25 m2 diez vai kādam vajag...

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Nepareizi! Par jebkuru būvi būtu jāgriežas vietējā būvvaldē, lai noskaidrotu ko saka konkrētās pašvaldības apbūvēs noteikumi, bet obligāti ir jāiepazītas ar šiem noteikumiem, jo tie atšķiras starp pašvaldībām! Tāpēc jau vispārējie noteikumi saka - griezieties vietējā būvvaldē, lai noskaidrotu kas jādara.
Pēc jūsu loģikas, ja man būtu zemes gabals blakus jums, es uz savas ziemeļu robežas varu celt 50x1m garu šķūni jebkādā augstumā, jo man Varakļānu lauku teritorijā to ļauj?

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Kļuda, gribēju teikt 25x1m.
Ātri pārskatot Jūrmalas būvnoteikumus, redzu ka, protams, to nevaru darīt, bet, pēc Jūsu loģikas man nekas nav jāsakaņo - ne būvvalde, ne ar Jums, vai ne?

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Kamēr tas neskar citu personu intereses vai nav nepieciešams inventarizācijas lietās, visticamāk, neviens neko nepārmetīs par jebkādas būvēs celtniecību, vēl jo vairāk, ja tiks ievēroti visi pārējie MK un pašvaldības noteikumi, bet ja kaimiņam nepatiks jūsu šķunītis un vēl izrādīsies, ka tas nav saskaņots, vai kā citādi neatbilst noteikumiem, tad būs strīdi un galvassāpes. Tai pat laikā, ja viss būs saskaņots, tad kaimiņa deguna raukšanu varēs atšūt ar vienu teikumu.

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Vismaz tualeti ar glītām sirsniņām atļausi man sētsvidū uzcelt?!

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Tātad, Jums nav iebildumu, ka uz Jūsu robežas uzbūvēšu 25 metrus garus 1m platu un 4 metrus augstu malkas nojumi, oj, tas pat nav šķūnītis, tad jau varu būvēt visā robežas garumā?

500

Labākā atbilde
  • -2

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Evita,vai varēji iedomāties,ka šitāds škandāls Tavas problēmas dēļ izcelsies?
Atkārtoju atbildi: NĒ! Punkts.

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Atkārtoju vēlreiz, īpaši attapīgiem, "būvatļaujas nepieciešamība ir atkarīga no būves apjoma un vietas (arī pašvaldības)". Ja vēl nepieliec kāpec tas tā, skaidroju: ir pilsētas kuru vēsturiskajās daļās (piemēram, Kuldīga, Cēsis), lai nesabojātu vēsturisko izskatu, NEKO nedrīkst būvēt bez saskaņošanas būvvaldē, pat satelītantenu uzlikt ielas pusē. Ja Jūsu pašvalībai ir vienalga, tas nenozīmē, ka visās citās ir tāpat.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Ja jums ir vienalga par vēsturisko mantojumu, tad vēlreiz rosināšu uz pārdomām ar kaimiņu būšanu. Ja šķunīti ceļ laukos viensētā, kur tuvākais kaimiņš 2 km ir viena situācija, pavisam cita, ja šķūnīti ceļ blīvā apbūvē, kur 200m2 zemes gabaliņi viens pie otra. Izpratnes par šķūnīšiem ir dažādas, man,piemēram, ir malkas nojume ar augstumu 5m, nez vai būsiet apmierināts, ja šāda siena projicēsies Jūsu zemes gabalā, kas pēc būvnoteikumiem nemaz nav atļauts.

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Atkārtoju kādam ne sevišķi attapīgam,kas slēpj savu identitāti un liek mīnusus-
SAVĀ PRIVĀTAJĀ TERITORIJĀ ES DRĪKSTU UZSTĀDĪT JEBKĀDUS ŽOGUS,LIKT JEBKĀDAS ANTENAS,BŪVĒT JEBKO BEZ PAMATIEM UN MAN NAV JĀPRASA NEVIENAM ATĻAUJA,NEATKARĪGI,KAS TĀ PAR PAŠVALDĪBU! Teiktais attiecas uz Latvijas Republiku,pieļauju-Brazīlijā ir citādi!

JanKa, pirms 12 gadiem :

Vārda brāli, žēl atzīt, bet jūs esat muļķis!

JanKa, pirms 12 gadiem :

P.S. Jāni Vilni, viss ir ļoti vienkārši, parādiet LR likumdošanas punktu, kurš apstiprinātu tavu teikto un diskusija būtu izbeigta.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Jūs ko citu bez CAPS LOCK un bļaušas par privātīpāšumu un pamatu neesamību var pateikt?
Speciāli Jums, citāts no Cēsu apbūves noteikumiem:
"Dažādu nestandarta elementu- apgaismes ķermeņu, kabeļu, kronšteinu, gāzes apkures dūmvadu, ventilācijas, zvanu, ugunsdzēsības kāpņu, specifisku antenu, tai skaitā satelītantenu – piestiprināšana pie ēku galvenajām (ielas) fasādēm vai uz jumtiem jāsaskaņo Būvvaldē, kā arī jābūt ēkas īpašnieka vai apsaimniekotāja vai valdītāja rakstiskai piekrišanai.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Atbildot uz dižo repliku par sirsiņmāju, tieši paši Cēsu apbūves noteikumi saka "Apbūves teritorijās aizliegta jaunu sauso tualešu ierīkošana."
Cik piemērums Jums vēl vajag, lai pielektu, ka pašvaldība VAR noteikt ko drīkst un ko nedrīkst darīt Jūsu neaizskarmajā privātīpašumā!?

Evita Roga, pirms 12 gadiem :

tiešām tādi strīdi manis dēļ!!!:) bet kā ir ja es nojaucu veco šķūni un tā vietā uzceļu citu. arī vecajam šķūnim nav pamatu.

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Jankam-man ir autovadītāja apliecība,tās muļķiem izdot aizliegts.
Atļaušos Jūs nosaukt par DURAKU!

500

Labākā atbilde
  • -4

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Nav vajadzīga. Ir vajadzīga zemes īpašnieka atļauja. Runa ir par būvēm BEZ PAMATIEM.

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Beidziet izplatīt novecojušu informāciju! MK noteikumu redakcijā jau no 2004.gada ir svītrota daļa par būves kapitalitāti, atstājot tikai "vienstāva ēka, kuras apbūves laukums nav lielāks par 25 m2."

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.