Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Līmetņošanai izmanto cauruli ar ūdeni.

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Cauruli ar ūdeni kāds valodnieks nosauca par līmeņrādi...

Egils Dālmanis, pirms 12 gadiem :

Šinī gadījumā tas pilda līmeņrāža funkcijas ,bet ir savienotie trauki.Parastajiem līmeņrāžiem ir cits darbības princips - gaisa burbulītis ,kas liektas formas caurulītē ar škidrumu cenšas nostāties augšējā punktā.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Var arī mazliet savādāk,diviem vienādiem plastmasas spainīšiem no sāniem apakšdaļā izurbj caurumus,caurumos iespiež iekšā gumijas cauruli,savieno spainīšus(tik garu cik nepieciešams),spainīšus noliek taisnā vietā un no iekšas iezīmē vienāda augstuma atzīmes,tad lej iekšā ūdeni līdz atzīmēm,izvēlies vienu aptuveno vietu kādu gribi augstumu pamatiem un noliec vienu spainīti,otru nes uz otru,trešo utt.Pirmo neaiztiek bet atstāj kā etalonu.

pirms 12 gadiem  

Ivars Magone, pirms 12 gadiem :

Spainīšos ļoti lēni izlīdzināsies līmenis. Nekad nevarēsi zināt kurā brīdī līmenis beidz šūpoties. Šāda tipa caurules pārdodas veikalā. Ja taisi pats, vēlams ar logu mazgājamo iekrāsot ūdeni.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Jau pieminētais ar ūdens cauruli. http://instrumenti.buv.lv/lv/43_292/udens-limenrazi.html

Cauruli izstiepj pilnā garumā, galos uzmauc tās stikla mērcaurulites, visu piepilda ar ūdeni, lai abos galos ūdens līmenis būtu līdz pusskalai. Tālāk tikai līmeņošanas vaina.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Man tāds verķis[ caurule ar caurspīdīgiem galiem]stāv mājā vienmēr pa ķērienam :) Lai nebūtu jāložņā pa zemi,pie katras caurules esmu sānos piesējis vienāda garuma kokus.Kad ieliets ūdens,nolieku abas caurules blakus,atbalstu kokus pret zemi un atzīmēju līmeni uz abām caurspīdīgajām caurulēm.Pārnēsājot lielāku gabalu nesu abas zaurules galus kopā ,lai ūdens neizlīst.Vai arī abi mērītāji aizspiež caurulēm galus ar īkšķi.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Jau minētā caurule, piemēram, dārza laistāmā un divas nogrieztas pudeles vai jebkādi citi +/- caurspīdīgi trauki galos, lai būtu ērti saskatīt līmeni un arī ūdeni ieliet.
Savienoto trauku likums - līmenis abos galos būs vienāds.
Tik ūdeni lej iekšā pa vienu galu, lai gaisa burbuļi vidū nepaliek un nav brīnumi ar līmeņiem.
Paies brīdis kamēr piešausies kā ar to uzparikti rīkoties.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
taisns dēlis un līmeņrādis neder?

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Paņem garu taisnu dēli un uzliec virsū līmeņrādi- vienu dēļa galu uz viena stabiņa, pēc otra gala, atzīmē otra stabiņa augstumu. Ja nav žēl 10 Ls, nopērc 3 m garu līmeņrādi, nevajadzēs dēli (ja stabiņi nav tālāk par 3 m). Saimniecībā gan vairāk noderēs 2 m līmeņrādis.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Atcerējos par vēl vienu variantu. Ieliek traukā ar ūdeni putuplasta gabalu kurā ir iedzītas divas skrūves/naglas/tapas vienādā augstumā. Novietojam šo "ierīci" ēkas viducī, pagriežam mietiņa virziena, tad mērnieks skatās tā, lai acs, abas naglas uz putuplasta un atzīme uz mietiņa būtu vienā līnijā. Šajā gadījumā vajag palīgu ar spicu priekšmetu, un tas jāpārvieto gar mietiņu pēc mērnieka komandas, līdz tas atrodas vienā līnijā. Tad šeit arī atzīmē vajadzīgo augstumu. Tālāk pagriež aparātu, uz nākamo vietu un atkal veic atzīmi.
Starp citu ar taisnu lenķi nebūs problēmas? :) Ja kas tad atbilde ir Pitagors vai 3-4-5, ja viena katete(ārsiena) 4, otra 3, tad hipotenūzai(diognālei starp abiem stūriem jābūt 5m).

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.