Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Uldis Bloms

+582

 
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1673 skatījumi

No kādiem materiāliem var izgatavot termokasti?

Māja un dārzs » Izdari pats

Gribu izgatavot tādu kasti kurā var uzglabāt ievārījumus un kartupeļus, lai katru reizi nebūtu jāskrien uz pagrabu no 10 stāva. Un lai šī kaste kalpotu gan ziemā, gan vasarā. Turēt šo kasti vēlos uz atvērta balkona. Lūk, vēlos zināt kādus un cik biezus izolācijas un citus materiālus pielietot? Bet varbūt kādam ir kāds rsējums vai bilde šādam pasākumam?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Esmu taisījis kasti ar siltuma izolāciju,kur uz laiku ielikt pienu ,lai tas nesasalst.
Neesmu pārliecināts vai glabājot šādā kastē produktus tie galu galā nesasals,jo nav jau nekāda siltuma avota ,kas neļautu temperatūrai kristies.Vienīgās "siltums" ir pašos kartupeļos,kuru temperatūra pagrabā varētu būt ap +10C.
Tāda termo kaste šo temperatūru kādu laiku saglabās ,bet cik ilgi?Katra atvēršana un tādas noteikti ir vairākas reizes nedēļā,siltumu izlaidīs ārā.Tā kā prasītos kāds minimāls sildītājs ziemā un kāds dzesētājs vasarā.Nekas nav labāks par labu pagrabu...
Runājot par materiāliem - tas varētu būt laminētais saplāksnis,kuru var nopirkt gan loksnēs ,gan atgriezumus piem.Ganību dambī kur Hella vaikals.Izolācijai var izmantot putoplastu ,kura biezumam vajadzētu būt vismaz 5cm/ jo vairāk -jo labāk/.Vākam jābūt ar gumijas blīvējumu,kam var izmantot logu blīvējamās ,profilētās lentes.
Konstrukciju var uzzīmēt ,ja būtu zināmi kastei atvēlētās vietas gabarīti.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vitalijs Reuka

+392

 
ziemā ļoti labi ir koka kaste ar divām sienām kurās pa vidu pieber koka skaidas tas ir tās kuras nāk no zāģa vai arī šķelda.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Siltumizolāciju nodrošina gaisa slānis ,ne tik daudz materiāls.Lai siltumaizolācija būtu efektīga ,ir jāpanāk pēc iespējas nekustīga gaisa slānis.Ja izmanto skaidas,tad vajadzētu papildus likt pretvēja plēvi ārpusē.
Putopasts vai pūšamās putas šinī gadījumā būs efektīgākas.Tikai nedrīkst iepūst putas statp 2 dēlu sienām - kaste ,putām briestot, tiks salauzta vai vismaz deformēta,

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Laviņš

+283

 
Var pamēģināt "PEPI Reflekt" siltumizolācijas materiālu, kas ir taisīts uz polietlenā putu bāzes un ļoti labi izolē. Ja šo materiālu ieklātu iekšā kastē un kastei visas spraugas aiztaisītu, tad domāju, ka tā sistēma varētu strādāt. Pats esmu izmantojis šo materiālu un biju apmierināts.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils jau izteica bažas par sasalšanu, lai to līdz kaut kādiem mīnusiem mazinātu, kasti var būvēt tieši pie mājas ārsienas šajā daļā neliekot ne izolāciju ne ko citu, lai siltums nāk no istabas tieši kastē, pat ja siena ir siltināta siltums nāks. Grīdu -kastes apakšu, ja vien apakšējais kaimiņš nav izbūvējis balkonu un ziemā sniegs nenokūst, vajadzētu izolēt.
Savukārt, lai mazinātu pārkaršanu vasarās, īpaši, ja kaste atradīsies saulainā vietā, krāsojam to gaišās krāsās, kā arī starp siltumizolāciju un apdares materiālu atstājam vismaz 2cm šķirbu un caurumus apakšā un augšā, lai veidotos kaut neliela "ventilējama fasāde".

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Vēl var no pamatu siltināšanai domātā putoplasta. Ciets, mitrum un salizturīgs.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.