Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1025 skatījumi

kā lētāk un prātīgāk būtu piesildīt 3000m3 kolhoza tipa kartupeļu pagrabu(tehnikas novietni tagad)lai tai siltums turās ziemā ap 5-10grādi?

Māja un dārzs » Izdari pats

parasti aukastajās ziemas dienās temperatūra nenokrītas zemāk pa -5 ja ārā ir -30 kaut divas nedēļas, bet vasarā kad ārā ir +30 iekšā labi ja +10+15. ziemā gribas kko padarboties ap tehniku bet cimdos neerti, bet bez cimdiem nagi saslt.kāds var būt lētākais, prātīgākais variant ar siltuma dabūšanu(malkas katls(krāsns), gāzes sildītājs, infrasarkanie sildītāji...)?

Pirms 10 gadiem

ēka ir virs zemes,pāļu, ķieģeļu sienas un betonētu grīdu, dz-betona pārsegums un šīfers , bez logiem ar vienām lielām durvīm. h-6m garums-25m, platums-16m.

kristians zariņš, pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Lētāk ar šķeldu,tikai sākumā vajadzēs daudz investēt.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Piesildīt visu telpu 400m2 ar 6m augstumu būs dārgi gan ieguldījumos, gan kurināmajā.

Prātīgāk būtu nodalīt telpas daļu, arī samazinot augstumu, ko nosiltina un ieliek Jotul tipa krāsniņu lētākajā gadījumā, kas telpu uzsildīs lēni un siltums būs vairāk ap krāsniņu un ļoti jāuzmanās ar ugunsdrošību, jo uguns + eļļa, degviela ir lielas problēmas.
Varbūt izdevīgāk būs sildīt ar pārvietojamiem gāzes, vai elektriskajiem sildītājiem. Ērti, jo siltums vietā kur nepieciešams, siltumu dod uzreiz. Jārēķina.
Ja vēlas piesildīt visus 400m2, tad jāsiltina(vēlams) un jāierīko centralizētā apkure - katls, radiatori, sūkņi, ... - dārgi.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Neesmu bijis kolhoznieks un tādēļ nestādos priekšā kolhoza tipa kartupeļu pagrabu.Derētu vismaz apraksts vai attēls.Vai tas ir pilnīgi zem zemes vai daļēji, no kā būvēts utt?

pirms 10 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Atvaino, nepamanīju ,ka aprakst ir zemāk :)
Ja sienām ir pietiekams biezums un termo izolācija, tad vieta, kur rodas siltuma zudumi ir durvis.Ja to izdodās samazināt varētu siltumu telpā iegūt lietojot kādu Bulverjan tipa krāsni, kas kurināma ar malku un siltums rodas gaisam cirkulējot caur caurulēm ap to.Domāju ,ka gan gāze ,gan elektrība iznāks dārgāk.Varbūt pašam ir kāds meža stūrītis ,kur sagādāt malku ziemai.

Egils Dālmanis, pirms 10 gadiem :

Pats jau gadus 15 apkurinu 2stāvu māju ar Bullerjan krāsni ,kura iemūrēta ~2x2x1.5m nosiltinātā telpā un siltais gaiss tiek padots pa māju , izmantojot gaisavadus, ar karstā gaisa ventilātoru, kas ieslēdzas sasniedzot noregulēto temperatūru.Būtiskākais - malkai jābūt sausai!!!
Ja telpa ir viena, nekādi ventilātori un papildus trubas nav vajadzīgi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.