Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Cilvēks

+72

 
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 738 skatījumi

Kāds būtu maciņam draudzīgākais variants zemē ierakta dzelzs oblekta (10 m3 mucas) aizsardzībai pret koroziju?

Māja un dārzs » Izdari pats

Kādi ir varianti? Krāsas, piķis, cinka vai magnija anodi vai kas vēl savādāks? Vismaz aizsardzībai no ārpuses, lai gan būtu labi arī iekšpuses mūžu paildzināt.

Paldies par labiem padomiem. :)

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Dzeramais ūdens noteikti tur uzglabāts netiks.
Ja tajā "mucā" uzglabās naftas produktus, tad "muca" no ārpuses jāpārklāj ar antikorozijas krāsas parklājumu, iepriekš to ar smilšu strūklu attīrot līdz spīdumam, kas nav lēts prieks, kā arī jāierīko katodaizsardzību, piemēram, ar cinka anodiem.Papildus vēl lūkas un atlokus vajadzētu aprīkot ar gumijas starplikām.
Ja "muca" ir vienkārši fekāliju tvertne, tad pietiek ar to, ka no ārpuses nokrāsosiet ar antikoru. Katodaizsardzību šādām tvertnēm parasti neveido.
Ja netiek glabāti naftas produkti/spirts, es vispār neiespringtu: ieraktu zemē, lai kalpo līdz sapūst pēc gadiem 20-30: mūžs atkarīgs no tā , cik agresīvu vidi mucā glabāsiet un kāds ir mucas sieniņu biezums

pirms 8 gadiem  

Cilvēks, pirms 8 gadiem :

Paldies.
Muca diži bieza vai jauna nav, kādi 4-5mm varētu būt bijusi jaunībā domāta. Pagaidām uzņems sevī nefekāliju notekūdeņus no dušas u.tml.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.